Vacanța la Sovata

10

Îmi place extrem de mult să descopăr România și îmi place să îmi petrec aici vacanța, în țara mea. Sunt atâtea locuri minunate de văzut, dar e nevoie de timp, iar timpul este moneda cea mai de preț pe care pur și simplu nu o poți schimba cu nimic.

Am ales să revin la Sovata și în acest an, pentru că e un loc plăcut, liniștit și primitor. Ce s-a schimbat de anul trecut până acum? Prețurile. Biletul de intrare în salina Praid a crescut cu 5 ron și a ajuns să coste pentru adulți 30 ron, la fel și intrarea în Lacul Ursu. A crescut prețul la bilet cu 5 ron și costă acum 30 ron. Aprarent, nu am văzut nicio schimbare pentru care ar fi trebuit majorate prețurile. Lacul Ursu este o minune a naturii, de ce să majorezi prețurile în fiecare an? La fel e și cu Salina Praid.

Așa sau altfel, vă recomand această zonă. Este pitorească și liniștită. Găsiți aici pensiuni, hoteluri și multe restaurante potrivite pentru toate buzunarele. Puteți găsi și camere la preț de 20 euro pe noapte, dar și unele care depășesc 100 de euro pe noapte.

Și încă un detaliu, veți auzi vorbindu-se multă maghiară aici, meniuri scrise mai întâi în maghiară și apoi în română. Despre asta scriam anul trecut un articol pe care îl puteți citi aici.

Ce puteți vizita la Sovata?

Este recomandabil să vă scăldați în Lacul Ursu care este un monument unic al naturii în Europa. Este cel mai mare lac sărat și helioterm din Europa, are o suprafață de 40.235 mp, o circumferință de 1 180 m și o adâncime maximă ce depășește 18 m.

Băile în apele acestui lac sunt recomandate pentru tratarea diferitelor afecțiuni (reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare), dar care nu trebuie să depășească 20-30 minute (pentru copii 10-15 minute). Un alt ingredient folosit în mai multe tratamente este nămolul terapeutic peloidogen extras din adâncurile sale. (sursa: agerpres.ro)

Salina Praid, situată la aproximativ 10 km de Sovata, este cea mai mare din România. Aici turiştii au acces la un parc de aventură, restaurant şi biserică. Înainte de a intra în salină, e bine să vă îmbrăcaţi potrivit, cu haine nu foarte groase, pentru că temperatura este constantă şi depăşeşte cu puţin 15 grade.

Dacă sunteți prin zonă, vă recomand să gustați și tradiționalul cozonac secuiesc (kurtos). Este delicios și reprezintă o atracție pentru turiști și gurmanzi. Degustați și langos, un fel de plăcintă ungurească subțire, unsă cu smântână și brânză sărată.

Pentru mine personal, Sovata este un loc potrivit pentru o vacanță, pentru că în felul acesta pot îmbina perfect plăcutul cu utilul.

Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.