Vacanța la Sovata

5

Îmi place extrem de mult să descopăr România și îmi place să îmi petrec aici vacanța, în țara mea. Sunt atâtea locuri minunate de văzut, dar e nevoie de timp, iar timpul este moneda cea mai de preț pe care pur și simplu nu o poți schimba cu nimic.

Am ales să revin la Sovata și în acest an, pentru că e un loc plăcut, liniștit și primitor. Ce s-a schimbat de anul trecut până acum? Prețurile. Biletul de intrare în salina Praid a crescut cu 5 ron și a ajuns să coste pentru adulți 30 ron, la fel și intrarea în Lacul Ursu. A crescut prețul la bilet cu 5 ron și costă acum 30 ron. Aprarent, nu am văzut nicio schimbare pentru care ar fi trebuit majorate prețurile. Lacul Ursu este o minune a naturii, de ce să majorezi prețurile în fiecare an? La fel e și cu Salina Praid.

Așa sau altfel, vă recomand această zonă. Este pitorească și liniștită. Găsiți aici pensiuni, hoteluri și multe restaurante potrivite pentru toate buzunarele. Puteți găsi și camere la preț de 20 euro pe noapte, dar și unele care depășesc 100 de euro pe noapte.

Și încă un detaliu, veți auzi vorbindu-se multă maghiară aici, meniuri scrise mai întâi în maghiară și apoi în română. Despre asta scriam anul trecut un articol pe care îl puteți citi aici.

Ce puteți vizita la Sovata?

Este recomandabil să vă scăldați în Lacul Ursu care este un monument unic al naturii în Europa. Este cel mai mare lac sărat și helioterm din Europa, are o suprafață de 40.235 mp, o circumferință de 1 180 m și o adâncime maximă ce depășește 18 m.

Băile în apele acestui lac sunt recomandate pentru tratarea diferitelor afecțiuni (reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare), dar care nu trebuie să depășească 20-30 minute (pentru copii 10-15 minute). Un alt ingredient folosit în mai multe tratamente este nămolul terapeutic peloidogen extras din adâncurile sale. (sursa: agerpres.ro)

Salina Praid, situată la aproximativ 10 km de Sovata, este cea mai mare din România. Aici turiştii au acces la un parc de aventură, restaurant şi biserică. Înainte de a intra în salină, e bine să vă îmbrăcaţi potrivit, cu haine nu foarte groase, pentru că temperatura este constantă şi depăşeşte cu puţin 15 grade.

Dacă sunteți prin zonă, vă recomand să gustați și tradiționalul cozonac secuiesc (kurtos). Este delicios și reprezintă o atracție pentru turiști și gurmanzi. Degustați și langos, un fel de plăcintă ungurească subțire, unsă cu smântână și brânză sărată.

Pentru mine personal, Sovata este un loc potrivit pentru o vacanță, pentru că în felul acesta pot îmbina perfect plăcutul cu utilul.

Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. 1 din Romania on

  D-na Robu, in articol spuneti: „Îmi place extrem de mult să descopăr România și îmi place să îmi petrec aici vacanța, în țara mea.”. Pornind de la cele spuse de dvs., ce sanse sunt ca pe viitor, cand veniti in Romania, tara dvs. si a noastra, sau oriunde in lume, sa purtati un tricou cu Romania? Va adresez aceasta intrebare cu tot respectul pentru ceea ce faceti si ceea ce sunteti.

 2. Popa Duhu dela Mânăstirea Căpriana on

  Prin România – iunie 2016
  ——————————————-
  – Și o ultimă remarcă:
  zilele acestea la televizor am văzut o imagine cu o inscripție înălțătoare
  pe o piatră pe undeva prin România: „Zalmoxis te iubește” !

  /și aș mai adăuga eu/: Zalmoxis ne-ar iubi și mai mult-
  – DACĂ am strânge tot gunoiul din jurul nostru;
  – am zâmbi mai des; fără acele mutre prea serioase de post perpetuu și atot-judecătoare,
  – nu am mai critica mereu și fatal această țară, deci pe noi înșine/ o ultimă perlă despre România la Jurnalul PROTV din 12 Sept.2016- …într-o țară care stă să cadă, … etc.
  – am prelua mai multe lucruri bune și pozitive de la alte popoare performante din lume ! Nu mai suntem noi chiar buricul Pământului !

  – ar fi bine ca inscripțiile din spațiile și unitățile publice să fie traduse și în alte limbi pt. turiști – engleză, maghiară, germană, etc.

  – conducătorii auto de pe șoselile din localitățile rurale TREBUIE să respecte limita de viteză, iar polițiștii TREBUIE să-i amendeze gros pe viitorii asasini de pietoni de pe margiea drumului. Zilnic zeci de trecători sunt spulberați de șoferii zburători prin sate. Am rămas îngrozit de nesăbuința criminală a majorității șoferilor de avioane zburătoare din zonele rurale. S.O.S. !

  – România – locul 2 în Europa la accidente rutiere!/ după Bulgaria/.

  – Pe de altă parte, în vestita competiie ciclistă „Le Tour de France”, românii nu au obținiut nimic niciodată /1903-2017/ în toate etapele competiției / fiecare competiție anuală are circa 20 etape/, Chiar și Țările Baltice, minuscule așa cum sunt ele, au obținut niște victorii la unele etape în ultimii 25 de ani din lista celor 32 de țări performante. Concluzia: dacă românilor le place viteza la o nebunie mortală, de ce nu arată aceatsă „iubire” în mod civilizat ca și celelalte țări europene, dar preferă să omoare trecători nevinovați apăsând „viril” pe pedala mașinii și nu pe cea a bicicletelor? De ce?

Lasă un răspuns