Vor circula troleibuze pe str. V. Alecsandri din Chișinău

2

Proiectul de renovare a străzii V. Alecsandri din Chișinău este o mare necunoscută. Și asta pentru că, noi, cetățenii care locuim în acest oraș, nu știm cum va arăta în final această stradă renovată. Nici măcar consilierii municipali nu conosc acest lucru. A recunoscut asta conslierul PPEM, Ruslan Codreanu, în emisiunea Alb&Negru. Mă întreb dacă Direcția Transport și Căi de Comunicații a Primăriei Chișinău cunoaște cum va arăta str. Alecsandri renovată sau proiectul se schimbă de la o zi la alta, în funcție de preferințele pe care le au funcționarii din primărie sau primarul general?

Se pare că autoritățile au uitat să facă spații pentru locuri de parcare pe această stradă, iar când și-au amintit acest lucru, au început să cârpească pe ici colo niște locuri de parcare, total negândite.

Au fost întrebați cetățenii cum e mai bine să arate această stradă, unde e mai bine de amenajat locuri de parcare, câte locuri de parcare sunt necesare, cât e de aglomerată această stradă? Cu siguranță nu.

O altă mare dilemă sunt liniile de troleibuz care au apărut pe strada V. Alecsandri. Deocamdată nu se știe ce fel de troleibuze vor circula pe acolo, ce puncte ale orașului va uni această linie de troleibuz, dacă este una nouă sau una veche. A fost făcut oare vreun studiu de fezabilitate în acest sens?

Acum strada este supraaglomerată, ambuteiajele sunt la ordinea zilei, iar dacă pe acolo vor circula și troleibuzele, atunci această stradă poate fi considerată paralizată pentru transportul privat. Au fost întrebați cetățenii dacă vor ca pe acolo să treacă liniile de troleibuz? Pentru cine sunt destinate aceste troleibuze, dacă în mare parte pe str. Alecsandri sunt oficii?

Strada Alecsandri este unul din trasee care duce spre Telecentru și este destul de solicitată. Nici nu vreau să mă gândesc la ce ne așteaptă dacă se continuă în acest ritm.

Și așa transformăm Chișinăul într-o capitală europeană, unde proiectele sunt realizate în acord cu cetățenii și pentru confortul lor.

Bun găsit, Chișinăul nostru european!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

2 comentarii

 1. =Toader dela Tighina= on

  REMEMBER !
  ————————————————-
  poetul Vasile Alecsandri /1821-1890/
  a luat parte şi la Unirea Principatelor Române de la 1859,
  fiind devotat domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
  Acesta l-a numit ministru al Afacerilor Externe şi l-a trimis în Franţa, Italia şi Anglia,
  pentru a pleda în scopul recunoaşterii Unirii.
  Cu această ocazie a scris şi una dintre cele mai frumoase poezii ale sale, „Hora Unirii”,
  care este un elogiu profund adus neamului românesc.

  http://taifasuri.ro/taifasuri/mozaic/8107-vasile-alecsandri-un-poet-al-unirii-nr432-sapt18-24-iul-2013

 2. Salve Elena!
  Aș fi dorit ca strada Vasile Alecsandri din Chișinău să fi fost pavată,precum era vechiul Chișinău,cu felinare,cu panouri de pictură murală ,sculpturi în piatră ,având pe calea pietonilor fragmente din poeziile marelui poet.

  Era bine dacă strada Vasile Alecsandri din Chișinău se intersecta cu o stradă adiacentă având numele muzei poetului,Elena Negri, la care a ținut mult poetul!

  ……Era o noapte lină, o mult frumoasă noapte
  Ce revărsa în lume armonioase şoapte,
  Şi multe glasuri blânde în inimi deştepta,
  O noapte de acele ce nu le poţi uita,
  Care aprind în suflet scânteia de iubire
  Şi pun pe frunte raze de îndumnezeire.

  De-odată-un glas de înger, o sfântă armonie
  Plutind uşor în aer ca vântul ce adie,
  Se scoborî prin stele din leagănul ceresc:
  Duios era şi gingaş acordul îngeresc,
  Ferice de acela ce c-o simţire vie
  Slăveşte armonia şi’nalta poezie !…

  Alecsandri e un model de patriotism autentic daco-românesc francofil și latinofil,fiind promotorul Dacologiei împreună cu Hașdeu,Cuza,Donici,Eminescu(societatea Carpații) și mulți intelectuali din spațiul carpato-pontic!
  Alecsandri rămâne mereu pentru noi…Rege al Poeziei Românești.

Lasă un răspuns