Voi modera dezbateri publice PRO sau CONTRA schimbării sistemului electoral

46

În perioada 16-28 iunie, Asociația Promo-LEX va desfășura 6 dezbateri regionale despre oportunitatea sau inoportunitatea schimbarii sistemului electoral din R. Moldova. Pentru că subiectul este unul extrem de disputat în societate, Promo-LEX a decis să creeze o platformă neutră de dezbateri pentru a discuta pe larg subiectul schimbării sistemului electoral.

Am fost invitată să moderez câteva dintre aceste dezbateri. Aș fi vrut să fiu prezentă la toate, dar agenda îmi permite să ajung doar la Edineț în data de 16 iunie și la Bălți, pe 23 iunie. Începutul dezbaterilor este la ora 10.30 și vor avea o durată de 3 ore.

Dezbaterile vor fi cu public în sală.Sunt așteptați totți cetățenii interesați de acest subiect, autoritățile publice locale, susținătorii partidelor din teritoriu.

Astfel, participanții vor avea posibilitatea să acorde întrebări simpatizanților, dar și opozanților modificării sistemului electoral. În Edineț, Bălți, Cahul, Anenii Noi, Ungheni și Comrat reprezentanții partidelor care susțin sau se opun modificării sistemului electoral se vor întâlni față în față cu cetățenii pentru a le comunica argumentele pro și contra oportunității reformei electorale.

Invitația de a participa la dezbaterile regionale a fost transmisă partidelor politice și deputaților care susțin reforma sistemului electoral și au votat în prima lectură proiectul de lege nr.60 (PDM, PSRM și Grupul Popular European) și formațiunilor politice care prin declarația comună publică s-au opus modificărilor sistemului electoral (PCRM, PLDM, PAS, PPDA, PPPN). La moment și-au exprimat deschiderea și au confirmat participarea reprezentanților la dezbateri PDM, PSRM, PCRM, PPDA și PAS.

Iată graficul dezbaterilor:

  1. 16 iunie, ora 10:30, Edineț (Casa de cultură din Edineț),
  2. 21 iunie, ora 10:30, Comrat (Sala de festivități a Universității de Stat din Comrat),
  3. 23 iunie, ora 10:30, Bălți, (Sala Polivalentă, Bloc 1 a Universității Alecu Russo din Bălți),
  4. 24  iunie, ora 10:30, Cahul (Sala mare a Consiliului Raional),
  5. 27 iunie, ora 10:30, Anenii Noi (Sala de ședințe a Consiliului Raional, etaj III) și
  6. 28 iunie, ora 14:00, Ungheni (Sala de ședințe a Primăriei)

Ca moderatoare, voi avea posibilitatea să adresez câteva întrebări atât celor care vor să schimbe sistemul electoral, cât și celor care sunt contra acestei inițiative.

Voi ce ați dori să îi intreb atât pe susținători cât și pe opozanți?

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.