Un premiu important pe care îl împart cu fiecare despre care am scris pe blog
Aseară Clubul de presă din Chişinău – Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Comitetul pentru Libertatea Presei (CLP) au premiat jurnaliștii anului 2017, în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă. Am urmărit de la distanță LIVE întregul eveniment care oarecum a fost pe nota unui refren care m-a surprins un pic. Fiecare jurnalist care a fost premiat a trebuit să continue fraza: Rămân acasă pentru că…
Dacă aș fi fost în sală aș fi spus că astăzi poți să faci jurnalism din orice colț al lumii pentru țara ta, pentru publicul tău. Majoritatea celor plecați peste hotare nu pot să nu fie conectați la realitățile de acasă și să se implice atât cât pot pentru ca oamenii să trăiască într-o țară normală. Nu vrem nici mai mult, nici mai puțin decât să trăim într-o țară normală.
Împart acest premiu cu ficare dintre cei despre care am scris pe blog și care au împartășit experiențele lor de viață cu mine. În continuare, succesele pe care le voi avea alături de conaționalii noștri din diaspora, le voi împărți cu diaspora, fiindcă suntem o entitate și așa este bine să rămânem și mai departe, pentru a putea crea un viitor mai bun în țara noastră.
Țin să mai fac o precizare pentru cei care probabil se întreabă de ce refuz unele premii și accept altele. Ca să nu mă repet (aveți aici articolul în care am venit cu explicații), fac doar precizarea că nominalizarea pe care am refuzat-o era în cadrul unui eveniment organizat de o instituție de stat, Biroul Relații cu Diaspora, pentru că în R. Moldova când o instituție de stat acordă premii, are tenta politică. În plus, în țările dezvoltate nu există asemenea practici ca instituțiile de stat să ofere diplome jurnaliștilor). Diploma pe care am obținut-o aseară este în cadrul Galei de decernare a premiilor „Jurnaliştii anului”, un eveniment care a ajuns deja la a 23-a ediție și care este organizat de ONG-uri din domeniul media și anume Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Pesei, organizații apolitice care supraveghează activitatea instituțiilor media din R. Moldova, în ce măsură este respectat Codul Deontologic, echidistanța și imparțialitatea jurnaliștilor.
Vin și pe această cale cu un îndemn către conaționalii noștri din străinătate cărora le-aș aprecia implicarea și deschiderea față de acest blog pentru a-și povesti experiențele personale. În felul acesta putem depăși greutățile trecutului și ale momentului si să oferim ocazia celor de acasă să cunoască realitățile vieții trăite peste hotare.
În același timp, mă bucur să ofer cetățenilor noștri, de pe ambele maluri ale Prutului și nu doar, o platformă unde se pot expune, în comentarii, asupra unor subiecte care privesc viitorul țării. Astfel, fiecare contribuim câte un pic la un viitor mai bun pentru țara noastră.
Amintesc aici că în anul 2011, în cadrul Galei de atunci am fost desemnată câștigătoare la categoria realizatoare talk show/TV
Aici puteți vedea lista câștigătorilor din acest an:
Gala de decernare a premiilor "Jurnaliștii Anului 2017"
Gepostet von Unimedia portal de ştiri am Donnerstag, 14. Dezember 2017
Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu!