Un pas către schimbare de la Andreea Raicu

2

Vedeta de televiziune din România, Andreea Raicu, a fost astăzi invitata mea la emisiunea Alb&Negru de pe UNIMEDIA. Este o prezență destul de caldă, motivantă, deșteaptă și extrem de frumoasă. Ea recunoaște că nu a fost întotdeauna așa, a trecut prin depresii, prin suferinți, prin tristețe. Dar… totul s-a schimbat în viața ei acum trei ani. Astăzi este plină de optimism, ochii sunt plini de fericire, iar inima gata să dăruiască și să împărtășească noua sa experiență de viață.

Emisiunea este într-adevăr motivantă pentru cei care simt nevoia de schimbare, pentru cei care suferă și cred că fericirea nu are cum să le aparțină. De aceea am hotărât să redau mai jos principalele lucruri pe care mi le-a spus Andreea, în speranța că vă vor ajuta să deveniți ceea ce vă spune inima că e bine să deveniți.

 • Aveam absolut tot ce îmi doream, aveam un stil de viața pe care multă lume și-l dorea și poate era inspirațional, dar nu eram fericită. Nici eu nu înțelegeam de ce eram nemulțumită. Aveam toate lucrurile pe care societatea spune că dacă le ai, ești fericit.
 • Ne e frică să fim diferiți, pentru că asta ar putea să ne schimbe viața, pentru că ne e frică să ieșim din zona de confort.
 • Când am decis să privesc în interiorul meu, nu m-am gândit la ce va spune lumea. După o perioadă grea din viața mea, am fost împinsă să mă uit în interiorul meu. Viața m-a dus în India.
 • Sunt mulți oameni care spun că nu știu ce își doresc. Noi exact nu știm cine suntem. Dacă noi nu știm cine suntem cu adevărat, nu știm ceea ce vrem de la viață.
 • Ni se spune de când suntem copii că nu e frumos să fii trist, nu e frumos să fii supărat, acestea sunt emoții pe care le reprimăm, dar la un moment dat ele răbufnesc.
 • Oamenii reali sunt frumoși. Ei sunt și veseli, sunt și triști, și melancolici, și supărați, sunt și veseli, pentru că toate astea sunt emoțiile noastre.
 • De foarte multe ori, oamenilor le este frică să zâmbească. De aceea, zâmbește-le tu și atitudinea lor se va schimba.
 • Când am decis să schimb ceva în interiorul meu, m-am retras în India. Pentru mine,  India a fost locul și momentul potrivit, deoarece m-am îmbolnăvit, mi-am rupt un picior, mama s-a înbolnăvit. Totul se ruina în jurul meu, așa că am decis să mă retrag. Eu m-am ajutat. În momentul în care vrei să schimbi ceva în viața ta, trebuie să acționezi.
 • Când vrei să schimbi ceva în viața ta, existența îți trimite toate lucrurile necesare. Depinde de noi dacă alegem să vedem semnele respective sau nu. Am ales să le văd pentru că era un moment când aveam nevoie de schimbare.
 • Inima noastră este cea care știe cel mai bine ce ne trebuie. Dar noi nu o auzim niciodată din cauza gălăgiei din cap. Dacă am de luat o decizie, nu întreb oamenii din jurul meu, ci stau cu mine, îmi închid telefoanele, meditez sau pur și simplu stau cu mine și văd ce simt. Nu analizez, doar mintea analizează, iar inima îți spune de ce ai nevoie.

Revin pe blog și cu alte experiențe pe care mi le-a împărtășit Andreea Raicu în cadrul emisiunii Alb&Negru.

 

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

2 comentarii

 1. Salve Elena!Mi-a plăcut discuția cu invitata emisiunii ,Andreea Raicu ,legată de alegerea stilului de viață , ieșirea din confortul material înșelător ,ca un miraj în deșert, de agresivitatea unora ,în Moldova post-sovietică care sunt răutăcioși cu oamenii onești ,care le vor binele,dar foarte servili/lingușitori cu escrocii banilor publici ajunși din întâmplare în fruntea țării.Însă nu doresc să mă opresc aici,criticând,dimpotrivă,mi-e milă de mulți conaționali pentru că răutatea,invidia,ipocrizia,falsele valori le-au întunecat mințile,astfel ei etalându-și vilele și automobilele de lux de import,comportându-se precum notabilii Farisei din Biblie.

  Invitata emisiunii amintește de inocența multor persoane din Chișinău și regiune,amintindu-mi de momentele când revin acasă ,după ce vizitez alte țări,comparând oamenii de acolo cu lumea de la noi.Această inocență creștină sau omenie/cumsecădenie cum o numesc intelectualii din Moldova, o moștenim de la bunicii noștri din Basarabia interbelică,care la rândul lor au moștenit-o de la străbunii aflați sub ocupația/cruzimea persecuțiilor
  coloniștilor ruși din 1812!Străbunii au suportat multe înjosiri,discriminări,deportări (precum Constantin Stere,Ion Pelivan)dar au respectat Cuvintele lui Hristos,când îndemna Apostolii să se roage la Dumnezeu pentru cei care-i urăsc!Dacă iubiți doar pe cei care vă iubesc,prin ce vă deosebiți de păgâni?Doar faptele bune rămân.

  Revenind la emisiune,am remarcat o abordare sinceră a multor subiecte sociale,în particular schimbarea în bine care vine din interior,când vezi în jur doar minciună,ipocrizie,agresivitate,incultură într-o societate mutilată de comunismul ateist marxist-leninist obsedat pe lupta de clasă,precum hitlerismul cu ierarhia/lupta dintre rase.
  Am urmărit multe documentare despre viața/cultura din India,care nu se rezumă doar la filme Bollywood și yoga,dar și la spiritualitate,tradiții ecologice vegetariene multiseculare etc. Cîțiva colegi de muncă au fost acolo în vizite umanitare, mi-au relatat multe despre această țară îndepărtată,îndemnându-mă s-o vizitez.

  Voi încheia comentariul cu proverbul indian,
  Când ultimul copac va fi tăiat, ultimul pârău otravit, ultimul pește prins,atunci veți descoperi că banii nu se mănâncă!

Lasă un răspuns