Ucraina interzice ”odnoklassniki”. Noi ce facem?

38

O știre de ultimă oră vine astăzi din Ucraina. După ce a interzis posturile de televiziune rusești, țara vecină mai face un pas în lupta cu propaganda rusă – interzice rețelele de socializare rusești – ”Odnoklassniki”, ”vKontacte”, ”Yandex”. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Ucrainei, Petro Poroșenco.

http://unimedia.info/stiri/porosenco-a-semnat-un-decret-privind-blocarea-retelelor-de-socializare-vkontakte–yandex-si-odnoklassniki-133156.html

Ucraina este în război și ca orice țară în război ia măsuri pentru a înlătura toți factorii dăunători țării și populației. Caută soluția de însănătoșire a valorilor naționale și a patriotismului în rândul cetățenilor. Una dintre soluțiile anunțate de președintele ucrainean Poroșenco, după 3 ani de aflare a țării sale în război deschis cu Rusia, este interdicția rețelelor de socializare rusești.

Noi, aici, în R. Moldova, doar vorbim despre propaganda rusă, despre cât de nocivă este, despre posturile rusești retransmise pe frecvențe naționale, doar costatăm niște fapte și nimic mai mult. Pentru că nu este democratic.

Dar că mor oameni nevinovați în Ucraina e democratic? Sau că a fost ocupată Crimeea? Să zombezi lumea că să iasă la război pentru Rusia tot e democratic? Nu mai amintesc aici de perioada sovietică, atunci când ne-au fost deportați buneii, iar părinții noștri impuși să învețe în limba rusă, la ei acasă. Atunci a fost regim totalitar.

Consider că tot ce este nociv pentru valorile noastre ca națiune este bine să fie înlăturat și interzis, cel puțin pentru o perioadă, până când se face o curățenie și în mentalitatea noastră foarte sovietizată.

Dar ca să fie și mai clar, minoritatile au dreptul la libera exprimare într-o țară democratică, însă nu cred că au dreptul să o impună țării unde sunt în minoritate. Or, în Moldova se întâmplă cu totul invers. Respect toate minoritățile etnice care trăiesc în R. Moldova, dar nu sunt de acord cu faptul că suntem un popor polietnic. Chem la toleranță și respect reciproc.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Distribuie.