Tineri cu verticalitate care îl refuză pe Igor Dodon

18

Încă mai există onoare și demnitate. Încă mai există verticalitate. Da, în R. Moldova. Da, din partea unor tineri/tinere care anul acesta au absolvit liceul. Ei sunt cei mai buni absolvenți din țară.

Deocamdată sunt 7 și sunt originari din diferite orașe ale țării: Cahul, Glodeni, Călărași, Chișinău. Poate până mâine dimineață lista mai crește. Încă mai am speranțe, în țara celor cu diplome.

După ce a declarat de mai multe ori că examenele de BAC sunt inutile, că îi stresează pe tineri și ar fi bine să fie excluse, președintele țării Igor Dodon a hotărât să organizeze Festivalul „Generația viitorului” în cadrul căruia s-a întâlnit cu o sută dintre cei mai buni absolvenți de liceu din țară. Se putea oare ca această întâlnire să aibă loc fără acordarea de diplome? Evident că nu. Așa că șeful statului este foarte ”generos” și îi decorează pe toți, întâi preoți care fac poclon la Patriarhia Moscovei, apoi tineri, cei mai buni din țară. Iar în această seară a organizat un concert în cadrul aceluiași festival. Un amalgam de interpreți autohtoni, ruși, români, printre care SunStroke Project, A Studio, Градусы, Elena Temnikova, Randi, Mot și Dj. MEG. Toți au venit să cânte pentru „Generația viitorului”. Însă se știe bine că cine plătește, acela arvonește. Iar lucrurile sunt cât se poate de clare în acest sens.

Când diplomele, medaliile, gradele, ordinele, meritele nu vor mai fi atât de venerate și căutate, atunci toate astea nu vor mai conta, pentru că în fond nu medalia sau diploma îl face pe om, ci cunoștințele, competențele, identitatea, valoarea umană, verticalitatea, demnitatea.

Însă cum rămâne cu tinerii care își vor face stagii la președinție, de parcă acest lucru ar fi de mare importanță în CV-ul lor. Cum să se pătrundă de corectitudine și adevăr și acești tineri, mai ales că unii dintre ei și-au făcut studiile în marile orașe europene și au văzut cum sunt construite societățile democratice?!

Totuși astăzi a contat vocea tinerilor care au avut discernământul să refuze ”cadoul otrăvit”, indiferent de unde vine acesta.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.
error: Content is protected !!