Articole

Tânăra care vrea să se întâlnească cu Plahotniuc

Tanea Crețu este o tânără originară din R. Moldova, dar care acum 6 ani, a plecat, împreună cu părinții, în Spania. Acolo a făcut facultatea de drept și încă două masterate. Este unul dintre conaționalii noștri care au plecat în străinătate și pentru moment nu găsesc niciun motiv pentru care să revină acasă.

Tânăra este cunoscută prin poeziile politice, poeziile-manifest pe care le scrie. De exemplu scrisoarea adresată liderului PD, Vlad Plahotniuc a devenit virală și are peste jumătate de milion de vizualizări.

http://unimedia.info/stiri/video-scrisoare-catre-plahotniuc-nu-i-usor-cu-asa-povara–sa-fii-blestemat-de-o-tara-128008.html

Pe Tanea Crețu am invitat-o la emisiunea Alb&Negru de pe UNIMEDIA pentru că are ce spune, pentru că nu îi este frică să spună ceea ce gândește, pentru că este liberă în ceea ce face. Mă bucur nespus de mult să cunosc asemenea persoane tinere, cu demnitate, verticalitate și fără frica de a spune anumite lucruri care dor. Am întrebat-o ce mesaj are pentru liderul PD, Vlad Plahotniuc, după ce i-a scris o scrisoare în versuri. Mesajul a rămas în mare parte același.

http://unimedia.info/stiri/video-mesajul-tatianei-cretu-pentru-vlad-plahotniuc-sa-si-aminteasca-ca-nimic-nu-e-vesnic-132855.html

Dar, tânăra spune că și-ar dori să aibă o discuție cu Plahotniuc. Crede că și lui i-ar fi interesant să o asculte. Tanea are multe întrebări, s-ar putea ca liderul PD, coordonatorul alianței de guvernare, să nu aibă toate răspunsurile, iar unele întrebări chiar să îl înfrurie.

I-am spus Tanei că cine știe cum se aranjează lucrurile și chiar poate va avea odată ocazia să îi spună în față tot ce crede sau să îi recite poezia-scrisoare către Vlad Plahotniuc.

Până atunci însă curajul ei este de admirat. Mă bucur să constat că tânăra generație este mult mai curajoasă decât noi, cei născuți în URSS, decât părinții noștri cresuți într-un sistem care le-a interzis că gândească altfel, diferit de ceea ce le oferea sistemul. Poate nu toate șansele sunt pierdute pentru această palmă de pământ. Asta numai dacă acești tineri s-ar întoarce acasă și ar fi în funcții publice. Fără acest curaj, demnitate, libertate a gândirii, vom fi în continuare prizonierii unui sistem care nu ne lasă să ne dezvoltăm într-un spirit liber și democratic.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Facebook Comments

4 Comments

 1. Daca se va intoarce acasa, va deveni ca acei de acasa in cativa ani, sau va pleca si nu se va mai intoarce nici in vacante. Daca ramanea in moldova era cu totul alt om acuma.

 2. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  — ♥——-ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA——♥ —
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 3. Foarte des interactionez cu oameni care s-au nascut dupa 1990 si multi dintre acestia sunt stalinisti in gandire. Chiar daca mesteca frumoase cuvinte cum ar fi democratie, respect, toleranta, diversitate de opinii, libertate de cuvant, de miscare, de gandire, etc, etc, unii nu se comporta in sensul valorilor sustinute chiar de ei. Tineretea nu este un atu in aceste cazuri. Prin urmare, schimbarea unei societati vine de la fiecare dintre noi: tineri, adulti, varstnici. Important este cat si cum gandim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *