Tânăra care vrea să se întâlnească cu Plahotniuc

8

Tanea Crețu este o tânără originară din R. Moldova, dar care acum 6 ani, a plecat, împreună cu părinții, în Spania. Acolo a făcut facultatea de drept și încă două masterate. Este unul dintre conaționalii noștri care au plecat în străinătate și pentru moment nu găsesc niciun motiv pentru care să revină acasă.

Tânăra este cunoscută prin poeziile politice, poeziile-manifest pe care le scrie. De exemplu scrisoarea adresată liderului PD, Vlad Plahotniuc a devenit virală și are peste jumătate de milion de vizualizări.

http://unimedia.info/stiri/video-scrisoare-catre-plahotniuc-nu-i-usor-cu-asa-povara–sa-fii-blestemat-de-o-tara-128008.html

Pe Tanea Crețu am invitat-o la emisiunea Alb&Negru de pe UNIMEDIA pentru că are ce spune, pentru că nu îi este frică să spună ceea ce gândește, pentru că este liberă în ceea ce face. Mă bucur nespus de mult să cunosc asemenea persoane tinere, cu demnitate, verticalitate și fără frica de a spune anumite lucruri care dor. Am întrebat-o ce mesaj are pentru liderul PD, Vlad Plahotniuc, după ce i-a scris o scrisoare în versuri. Mesajul a rămas în mare parte același.

http://unimedia.info/stiri/video-mesajul-tatianei-cretu-pentru-vlad-plahotniuc-sa-si-aminteasca-ca-nimic-nu-e-vesnic-132855.html

Dar, tânăra spune că și-ar dori să aibă o discuție cu Plahotniuc. Crede că și lui i-ar fi interesant să o asculte. Tanea are multe întrebări, s-ar putea ca liderul PD, coordonatorul alianței de guvernare, să nu aibă toate răspunsurile, iar unele întrebări chiar să îl înfrurie.

I-am spus Tanei că cine știe cum se aranjează lucrurile și chiar poate va avea odată ocazia să îi spună în față tot ce crede sau să îi recite poezia-scrisoare către Vlad Plahotniuc.

Până atunci însă curajul ei este de admirat. Mă bucur să constat că tânăra generație este mult mai curajoasă decât noi, cei născuți în URSS, decât părinții noștri cresuți într-un sistem care le-a interzis că gândească altfel, diferit de ceea ce le oferea sistemul. Poate nu toate șansele sunt pierdute pentru această palmă de pământ. Asta numai dacă acești tineri s-ar întoarce acasă și ar fi în funcții publice. Fără acest curaj, demnitate, libertate a gândirii, vom fi în continuare prizonierii unui sistem care nu ne lasă să ne dezvoltăm într-un spirit liber și democratic.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.