Tânăr cu studii în Marea Britanie: Ce se întâmplă acum în R. Moldova e un fel de genocid modern

4

Eugen Camenscic, originar din orașul Taraclia și care tocmai a încheiat studiile de master la Universitatea Cardiff din Marea Britanie, spune, în cadrul unui interviu pentru blogul elenarobu.md, că nu și-ar dori să meargă la alegerile parlamentare din 2018. Tânărul crede că scrutinul poate fi boicotat, dacă toată opoziția va fi unită împotriva sistemului de vot mixt.

”Dacă e să fiu sincer, nu vreau să ies la alegerile parlamentare din 2018, pentru că nu vreau să fiu parte a jocurilor celor la guvernare. Schimbarea sistemului electoral are un singur scop – aducerea la putere a partidului lui plahotniuc (special scriu cu literă mica) și a bandiților lui din PDM. Pe de altă parte, nu înțeleg nici partidele din opoziție, care așa cum am înțeles, vor să participe la următoarele alegeri. Aș vrea să văd o abordare mai consistentă și principială din partea lor. Cred că dacă toată opoziția (reală) va fi unită împotriva sistemului de vot mixt, se poate de boicotat aceste alegeri și de schimbat Parlamentul: ori prin revoluție ori prin alegeri, dar în baza sistemului electoral precedent. Altfel riscăm să avem un Parlament la fel ca și acum. Și chiar dacă vor fi acolo reprezentanții opoziției, nu cred că vor fi schimbari majore. Pe scurt, nu trebuie de jucat în jocurile impuse de plahotniuc, pentru că el de obicei învinge în aceste jocuri (cum a fost cu alegerile prezidențiale de exemplu)”, a precizat tânărul.

Eugen Camenscic are și un mesaj pentru autorități: ”Cred că cei din așa-zisa “guvernare” trebuie să îmbunătățească condițiile în închisoare, pentru că locul lor va fi acolo, mai devreme sau mai târziu”.

Tânărul mai spune că ceea ce se întămplă acum în Moldova este un fel de genocid modern, ”unde din cauza guvernului criminal și corupt, oamenii sunt nevoiți să plece cu familii întregi”.

”Nu vreau să cred că, din cauza migrației, Moldova va dispărea ca țară, dar posibil că sărăcia va fi și mai profundă, cee ce va afecta social majoritatea populației (cum este și acum). Personal deja mă gîndesc că posibil ar trebui să susțin financiar părinții mei în viitor, pentru că este posibil că pensia lor să nu fie suficientă pentru acoperirea necesităților. Mă pregătesc de pe acum. În curând vreau să aplic pentru obținerea cetățeniei bulgare ca să am mai multe oportunități de angajare în câmpul muncii, aici, în Europa”, a adăugat Eugen Camenscic.

Interviul integral îl puteți citi aici.

Tânăr cu master în Marea Britanie care vrea să revoluționeze domeniul energetic din Moldova

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!