Suntem români teoretic

32

Profesorul universitar, istoricul Armand Goșu susține că deși suntem români pe ambele maluri ale Prutului, există totuși diferențe care nu pot fi neglijate și de care ar fi bine să ținem cont când tragem anumite concluzii.

”Cei din R. Moldova sunt români cu un background sovietic, pe când cei din România nu au același trecut. Voi aveți un tip de reforme sau antireforme după 90, pe când la București, după Tratatul de la Helsinki, s-au făcut reforme sub presiunea Bruxelles-ului. S-a simțit presiunea Bruxelles-ului și această clasă de mijloc, politicieni merg la Bruxelles și cer ca nu cumva să fie ridicat mecanismul de verificare și control pe justiție, afaceri interne, tocmai ca mijloc de presiune a Occidentului pe România.

La Chișinău nu există niciun mijloc de presiune. Este tot timpul un joc politic foarte cinic pe care îl fac băieți ca să își umple buzunarele”, a declarat Armand Goșu în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Într-adevăr sovieticii au avut grijă să ne dezrădăcineze de poporul român. În plus, am avut mare ”noroc” de politicieni care au speculat cu tancurile rusești, dar și cu unirea pentru a-și face propriile interese: bani, putere, influență.

Cu cât mai mult vom vorbi despre asta, cu atât mai imuni vom fi față de aceste sperietori și speculații, vom reuși să îi demascăm pe impostori și falșii unioniști.

https://www.youtube.com/watch?v=9YzvAWg7dsQ

Distribuie.