Statul corupt ne ucide

12

Aș fi vrut să începem această săptămână cu informații mai bune, pozitive, cu speranțe că lucrurile pot fi schimbate. Dar, statul corupt ne ucide în fiecare zi. La grădiniță ne sunt îmbolnăviți copiii din cauza unor scheme corupte prin care sunt livrate alimentele către grădinițe. Este un caz care nu poate fi explicat în niciun fel. Dacă s-a ajuns până aici, adică să nu ai nimic sfânt, să nu îți pese de viața copiilor, atunci cred că nu mai avem nicio șansă. Noi, ca stat, ca societate. Nu mai există nicio moralitate, niciun principiu, nicio valoare. Nimic, decât instinctele animalice de supraviețuire.

Sistemul de sănătate ne ucide constant. Citeam astăzi un caz al unei tinere care după ce a născut prin cezariană i s-a cerut 2000 de lei pentru a extrage ațele rămase în urma operației. Pentru că nu a avut de unde să plătească, tânăra a murit, lăsând în urmă o fetiță de 3 ani și un băiețel de o săptămână. Este de groază ce se întâmplă. Uneori nu pot să cred că trăiesc în această țară. Este din ce în ce mai periculos.

UPDATE: Din informațiile prezentate, se pare că femeia care a decedat avea diabet zaharat, dar refuza să își administreze insulină. Acest lucru îi putea cauza moartea.

http://unimedia.info/stiri/o-femeie-din-causeni-a-decedat-la-doua-saptamani-de-la-nastere–ministerul-sanatatii-a-initiat-o-ancheta-interna-123963.html

Din cauza sistemului de sănătate și cel al educației vrei să îți iei lumea în cap și să pleci acolo unde îți sunt respectate drepturile, acolo unde, ajungând la medic, nu pleci de acolo schilodit că nu i-a reușit operația sau fără un picior, sau fără o mână, sau, în general, te bucuri că ai rămas viu.

Nu generalizez, dar vă dau un exemplu, un caz concret care s-a întâmplat la spitalul raional din Orhei, secția traumatologie: medicul Andrei Vârlan și o fetiță de 5 ani cu un traumatism minor. Acest individ, pe care nu îl pot numi medic, a încercat să îi restabilească mânuța pacientei. Și pentru că nu a reușit din prima, a experimentat și a doua oară așa încât i-a rupt mâna copilului. Părinții au fost nevoiți să plece de urgență la Centrul Mamei și copilului din Chișinău pentru a-i face operație și a salva mâna. Într-un final operația a fost reușită, dar suferința prin care a trecut copilul nu poate fi iertată, plus o intervenție chirurgicală cauzată de un medic. Oamenii trebuie să îl cunoască pe cel care îi schilodește pe copii – ANDREI VÂRLAN – medic traumatolog, Spitalul raional Orhei. Dacă sunteți din Orhei și aveți o problemă de acest fel, nu mergeți la acest om, s-ar putea să vă facă mai mult rău decât bine copilului dvs.

Ce va face sistemul? Probabil îl va acoperi, așa ca în miile de cazuri de malpraxis. Familia este decisă să îl dea în judecată, pentru ca alți copii să nu devină victimele iresponsabilității celor care au depus jurământul lui Hipocrates și și-au asumat angajamentul să aibă grijă de sănătatea oamenilor. Unii dintre ei cred că au uitat demult de acest jurământ, de vreme ce mita/șpaga este mai importantă decât viața unui om.

De ce statul corupt își ucide cetățenii? Pentru că nu există un sistem judecătoresc independent, onest, just, corect, care să facă dreptate. Dacă medicii ar fi condamnați pentru cazurile de malpraxis și sistemul nu le-ar lua apărarea, atunci ne-am curăța de impostori și infractori. Această curățenie o pot face judecătorii independenți, care să nu fie influențați la rândul lor de altă mită/șpagă sau de un apel telefonic.

Cum putem ajunge la o asemenea abordare? Doar prin curățarea sistemului din interior. E adevărat, unde-i unul nu-i putere, însă unde-s doi – puterea crește. Dacă tot mai mulți s-ar opune schemelor corupte, mai avem șanse de a reuși ca stat, ca societate.

Am vrut să scriu azi lucruri mai pozitive și mai frumoase, dar realitatea din păcate este cea care este. Tristă…

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

12 comentarii

 1. Am impresia ca nu ati locuit in moldova pana acuma, unde ati fost? Pot sa va povestesc multe cazuri de acest gen, nu aud nimic nou, toti stiu acest lucru. De ce credeti ca lumea a plecat din moldova? Pentru bani? Fals! A plecat pentru perspectiva, pentru infrastructura, pentru a-si salva copii, pentru a le da o sansa sa creasca in sistem corect sa nu ii strice moldova.

  Multumim lui PLDM (Efrim, Timofte) pentru reforma justitiei. Justitia e doar un element, dupa o sa va intrebati dar medici avem? asistente avem? spitale avem? dezinfectanti avem? medicamente bune avem? astia au aparate acolo? stiu sa le foloseasca?

  Romania abia acuma a inceput sa se intereseze mai serios de aceste subiecte, moldova fiind cu 20 de ani in urma, lucrurile vor incepe sa se normalizeze prin 2037, daca nu duce pe toti Dodon in rusia. Acolo unde au vrut majoritatea din acei care locuiesc in moldova. Vor avea surpriza ca URSS nu exista nici acolo, el nu mai exista decat in imaginatia lor, si ar trebui sa treaca prin anii 20-80, nu vor nimeri in anii 70-80 direct.

  BTW, bune culori ati ales 🙂

 2. Judele de Apoi on

  ALEGERI FRAUDATE NEO-COMUNISTE
  ————————————————————————————–
  Comisia Electorală Centrală (CEC) din Rep. Moldova
  este condusă în prezent de Alina Russu, licențiată în Drept.
  Potrivit CV-ului acesteia, funcția ei anterioară a fost, în perioada aprilie 2015 – iunie 2016,
  aceea de Șef la „Cabinetul Președintelui-V.Voronin- Fracțiunii Partidului Comunist din RM
  în Parlamentul Rep. Moldova” /romanialibera.ro/.

 3. Odarca din Herța/Bucovina on

  IMPORTANT ! Video-La 26 Nov.2016,
  https://mazarini.wordpress.com/2016/11/26/discursul-exceptional-a-lui-traian-basescu-la-chisinau-din-26-11-2016/
  -Traian Băsescu, ex-președintele României, aduce Re-Unirea noastră cu România
  la Filarmonica din Chișinău cu Partidul Mișcarea Populară asistat de activistul Constantin Codreanu din Sângerei și Eugen Tomac, deputat la București, originar din s. Babele, jud. interbelic românesc Ismail, din Basarabia istorică.
  Actul Final de la Helsinki din 1975 stabilește modul cum se modifică frontierele în Europa,
  document politic ratificat de România, de Rep. Moldova, de marile puteri ale lumii.
  Aici Articolul 1 spune cum nu se pot modifica frontiere în Europa, dar și cum se pot modifica acestea:
  – nicio frontieră în Europa nu se poate modifica prin forță,
  – dar se poate modifica prin voință politică.
  Ceea ce înseamnă: prin Referendumuri sau prin votul din Parlament.
  exemple: Re-Unificarea Germaniei din 1991, destrămarea URSS, Iugoslaviei, Ceho-Slovaciei.
  N.B.
  De notat că Guvernul Trădător Dondonist Mafiot a interzis întâlnirea unioniștilor cu Băsescu
  la Palatul Național sau la Palatul Republicii. Acolo au acces doar teroriștii mafioți dondoniști
  plini de sânge după asasinatele contra unioniștilor în ultimii 26 de ani.
  ultimul caz- Directorul Palatului Național, Unionistul Valentin Goga /1949-13 feb.2016/fost toboșar în formația Noroc/
  a fost asasinat prin infarct la comandă de către COMANDOUL TERORIST UCIGAȘ DODONIST doar pentru faptul că a permis derularea ședinței Sfatului Țării-2 la 27 martie 2016 la Palatul Național. Apoi, ruso-fila mancurtă Monica Babusea ministra In-Culturii la 14 aprilie 2016 l-a promovat Director la Palat pe un anume Andrei Locoman Țârkaci, anti-român anti-unionist care nu a permis accesul lui Băsescu la Palatul Mafioților.

  • Multiple ”succesuri” cu campionul dezbinării în frunte! Sunteți complet rupți de realitatea românească și-o țineți una și bună ”Batman! Batman!”. Dar în fine ”de gustibus non est disputandum”, iar noi o să vă fim ”recunoscători” pentru transformarea PMP în partid parlamentar. 😛

 4. Va inchipuiti daca undeva in Europa se intimpla ceia ce sa intimplat in gradinitele noastre toti erau in strada insa la noi nici o reactie… macar din partea parintilor care duc copiii la gradinite.Ce parintii sunteti voi daca nu sariti in ajutorul copiilor vostri MAMALIGI!!!!Ce parinti sunteti voi daca nu sunteti in stare sa organizati controlul la bucatariile din gradinite ??Pentru ce se alege comitetul parintesc???ca sa stringa bani de la parinti??? Nu e prima data cand va ucid incet copiii si voi stati si asteptati!!!!CE???????? Sa vina un partid sa va faca dreptate????Natie ratata,popor tampit.Pentru un loc de munca de 2000-3000 de lei taceti ca ca….tul in buruene>Va temeti sa nu va perdeti lanturile ..Tara de robi!!!!!

 5. ce ma ingrijoreaza cel mai mult este impactul alegerii lui Dodon in masa alegatorilor romani de la vest de Prut.Diversi comentatori,onorabili de altfel, au descris in amanunt situatia politica din RM, punctand derapajele romanofobe ale lui Dodon si insistand pentru o clarificare a relatiilor comune moldo-romane. Nu s-a trecut cu vederea nici scorul extrem de mic obtinut de partidele unioniste .In aceste conditii, dragi basarabeni, s-ar putea ca dupa un timp oarecare sa doriti reunirea iar fratii vostri de la vest de Prut sa lipseasca la apel, fiindu-le lehamite! Sa dea Dumnezeu sa ma insel. La buna vedere!

  • Eu cred ca este mai degraba un sentiment de mila si compasiune gen „Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac” din partea romanilor prin alegerea lui Dodon tinand cont de prapastia inspre care se idnreapta RM politic si mai ales economic. Rusia nu are si nu va avea vreodata bani$ si interese in RM ci doar in Transnistria iar asta a facut-o clar inteleasa invitand chiar si la unire in ultimii 10 ani. RM este doar sa fie instabila daca chiar vrea sa existe. Asa cum am mai vazut pe acest blog bine scris este imposibil sa europenizezi o populatie care traieste ruseste din sculare in culcare prin cam toate formele existentiale (TV, Internet, presa, servici, strada, etc.). Problemele audio-video si cele identitare si istorice europene si romanesti trebuiau reglate de mult si adoptate urgent printre primele de la 2009 incoace ca sa fie o fundatie europeana in RM ca sa construiesti pe ea ceva trainic. RM este din carton care nu va rezista si nu rezista la istorie dupa cum se vede pe un fundament soveto-tzarist care inca exista si acum si chiar este re promovat din nou prin Dodon in capul trebii. Cred ca urmatoarea etapa este gen 1828 (rusificarea) Basarabiei (200 de ani in spate a mers RM nu 25 de ani cum se zice) cu alegerea lui Dodon. Iar pe imaginea ca stat banuiesc ca nimeni nu mai da o ceapa degerata daca vreodata a dat vreuna. Uite ce repede au votat schimbarea constitutiei cu procurorul general de ce nu fac cu limba romana (art. 13) sau adoptarea legii codului audio-video care chiar daca nu par prioritati sunt si sunt din cele foarte mari si se vede la alegeri ca si consecinta la constiinta publica si mai ales cea cetateneasca de care depinde soarta RM. Ma intreb oare ce va face un stat ca RM cu un presedinte persona non-grata in UE si Ucraina (?) asta seamana mai degraba cu o gluma proasta (!) pentru ca este foarte aproape de un adevar din pacate.

 6. Stati si asteptati sa vina de pe marte cineva sa va faca de toate, sa traiti demn. Ca sa traiesti demn trebuie sa lucrezi multi si cu cap, cu rezultate.

  Barurile sunt pline? Masini de lux aveti? Toti sunt chititi? Ce va trebuie mancare buna si apa cu canalizare?

 7. Judele de Apoi on

  Ultima oră-
  —————————————
  Maia Sandu și alți lideri opozanți, cu documentele în mână
  și cu ajutorul avocaților independenți voluntari de peste hotare
  /din Estonia, Polonia, România, etc./
  TREBUIE SĂ DEA ÎN JUDECATĂ GUVERNUL MAFIOT ANTI-POPOR DE LA CHIȘINĂU
  pt. NEPERMITEREA MIILOR DE EST-MOLDOVENI ROMÂNI DE A VOTA la 13 Nov.2016
  ÎN CONFORMITATE CU CONSTITUȚIA-
  – LA CURTEA EUROPEANĂ a DREPTURILOR OMULUI CONSILIUL EUROPEI DE LA STRASBOURG/CEDO/
  -și LA TRIBUNALUL PENAL INTERNAȚIONAL DE LA HAGA /OLANDA
  ——————————————————————————
  ALEGERI PREZIDENȚIALE FURATE ȘI FRAUDATE !
  JOS HUNTA ROȘIE MAFIOTĂ TERORISTĂ !
  MAI BINE MORT DECÂT COMUNIST MINCIUNOS !

Lasă un răspuns