Slovenia, țară de vis

8

Probabil sunt mulți moldovenii/români care fac traseul R. Moldova – Italia sau R. Moldova-Franța sau românii care merg cu mașina spre aceleași destinații care au avut posibilitatea să admire locurile pitorești ale Sloveniei. O iarbă de un verde sănătos, îngrijită și păstrată la același nivel. Ceea ce am văzut este un respect deosebit pentru mediu.  Aproximativ jumătate din suprafața țării (10.124 km²) este împădurită.

În 2016, Slovenia a fost declarată oficial cea mai verde țară din lume. Este locul unde potențialul natural este utilizat la maxim, unde natura aduce bani în bugetul de stat, dar și în buzunarele oamenilor.

Și pe bună dreptate, pentru că nu am mai văzut nicăieri în altă parte pe unde am mai fost atâta grijă pentru spațiile verzi, pentru câmpii și pășuni. Ceea ce mi-a atras atenția este felul cum este tunsă iarba. Nu vezi un fir de iarbă mai sus decât altul. Zici că e sport național tunsul ierbii. Un detaliu curios este și faptul că oamenii își construiesc casele pe vârfurile dealurilor.

Slovenia a făcut parte din fosta Iugoslavie. Are în prezent o populație de peste 2 milioane. Este țara care are cele mai multe autostrăzi din Uniunea Europeană. Este membră a UE din 2004.

Cu siguranță este o destinație frumoasă de văzut, cu peisaje de vis care îți taie respirația.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!