Slovenia, țară de vis

4

Probabil sunt mulți moldovenii/români care fac traseul R. Moldova – Italia sau R. Moldova-Franța sau românii care merg cu mașina spre aceleași destinații care au avut posibilitatea să admire locurile pitorești ale Sloveniei. O iarbă de un verde sănătos, îngrijită și păstrată la același nivel. Ceea ce am văzut este un respect deosebit pentru mediu.  Aproximativ jumătate din suprafața țării (10.124 km²) este împădurită.

În 2016, Slovenia a fost declarată oficial cea mai verde țară din lume. Este locul unde potențialul natural este utilizat la maxim, unde natura aduce bani în bugetul de stat, dar și în buzunarele oamenilor.

Și pe bună dreptate, pentru că nu am mai văzut nicăieri în altă parte pe unde am mai fost atâta grijă pentru spațiile verzi, pentru câmpii și pășuni. Ceea ce mi-a atras atenția este felul cum este tunsă iarba. Nu vezi un fir de iarbă mai sus decât altul. Zici că e sport național tunsul ierbii. Un detaliu curios este și faptul că oamenii își construiesc casele pe vârfurile dealurilor.

Slovenia a făcut parte din fosta Iugoslavie. Are în prezent o populație de peste 2 milioane. Este țara care are cele mai multe autostrăzi din Uniunea Europeană. Este membră a UE din 2004.

Cu siguranță este o destinație frumoasă de văzut, cu peisaje de vis care îți taie respirația.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

4 comentarii

  1. incercati sa vizitati Elvetia. Dupa consumarea acestui fapt o sa-i gasiti Sloveniei multe cusururi. Pana la urma cred ca mesajul d-voastra este catre moldovenii din RM care vor putea gasi in Slovenia un model de urmat ca dezvoltare si ca separare1 la buna vedere si calatorie placuta!

    • desi nu este in directia calatoriilor d-voastra, o tara de urmat de catre RM ar putea fi Albania, unde se construieste intens autostrazi intr-o saracie lucie, chiar daca indicatorul pib pe cap de locuitor este de vreo doua ori mai mare decat fratele de suferinta din stanga Prutului’Nu in ultimul rand, obsevand ca va plac teritoriile miniogne ,ce ziceti de Liechtenstein,un adevarat paradis verde pe circa 160 de km patrati,fara poluare, cu industrii de inalta tehnicitate si un print conduvator pe care nu-l stie nimeni.S-au Andorra, ca tot mergeti in Franta, sa vedeti acolo ce bine se traieste, chiar ma gandesc ca ar fi o solutie sa ne faramitam si noi ca poate vom trai mai bine!!!!!!!.Servus!

      • pesimismul unor romani in privinta evolutiilor basarabene are o explicatie. Vezi cazul Iurie Rosca, unionist inflacarat,combativ la inceputul anilor 90 ,dupa o perioada de acalmie evolutia domniei sale fiind cu pasi fermi dar siguri spre bratele calde ale lui Ivan. Transformarea s-a produs la 180 grade dupa ce a participat la o conferinta tocmai in Hawai.Am convingerea ca evolutia d-voastra, Elena Robu, va avea cu totul alt parcurs, ca doar ca roman te nasti, nu te schimbi dupa cum bate vantul. La buna vedere!

Lasă un răspuns