Shor și complicii săi

8

BNM ne-a făcut un cadou de Crăciun, a publicat, într-un sfârșit preafericitul Raport Kroll-2, ca o singură salvare a moldovenilor condamnați la sărăcie și manipulare. Nume noi în acest raport nu sunt. Se cunoaște deja că cele trei bănci, BEM, Unibank și Banca Socială ar fi spălat aproape 3 miliarde de dolari.

http://unimedia.info/stiri/sinteza-kroll-2-niciun-nume-nou-oferit–cele-3-banci-ar-fi-spalat-aproape-3-miliarde-usd-145081.html

Astfel, anchetatorii americani susțin în continuare implicarea Grupului Shor în frauda bancară și toate cercetările efectuate încă în prima fază a raportului, arată spre Ilan Shor atât ca omul care a stat în spatele schemei, dar și ca beneficiar final al acesteia.

Doar că toate aceste detalii nu contează pentru moldoveanul dezinformat care se bucură de concerte și cadouri de Crăciun. Orheienii în continuare vor spune că bradul lor este cel mai frumos din țară, că au drumuri reparate și magazine sociale. Și ce folos că Ilan Shor este în spatele acestor furturi? Dacă el, primarul lor, le face concerte unde cântă artiști de genul lui Kirkorov, Ace of Base, Modern Talking. Dacă el, primarul lor, le repară drumurile și ameneajează locuri de agrement. Oare mai contează că fiecare cetățean al R. Moldova va plăti direct sau indirect 19 mii de lei în bugetul de stat ca urmare a fraudei bancare? Atât timp cât la ei e bine, ce mai contează restul. Nu m-aș mira deloc ca Ilan Shor să ajungă deputat în viitorul Parlament votat aproape în unanimitate de către orheieni. Deja nu mă mai miră modul de gândire defect al conaționalilor noștri.

Pentru comparație, în 2016, din Banca Centrală a Ucrainei au fost sustrase 7 miliarde de dolari către banca unor oligarhi ucraineni. Dar Înalta Curte de la Londra a decis să pună sechestru pe 2,5 miliarde de dolari, active ale beneficiarului. Iată un exemplu cum lucrurile se pot mișca rapid și corect. În R. Moldova, până și o parte a populației este complice la acest furt pentru că acceptă tot felul de beneficii de la cel care i-a furat. Logica e simplă și funcționează bine: fur miliarde de la prostime și le arunc bănuți.

În aceste condiții, apare întrebarea probabil fără răspuns: La ce bun ne mai servește raportul Kroll? Dacă nici autoritățile, dar nici populația nu mai reacționează.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

8 comentarii

 1. Salutări…În sfîrșit raportul Krol a apărut.Nici nu mă miră nimic din cea ce-i publicat.dar m-ă gîndesc că pînă a se fura miliardul, era deja era știută reacția populației, la consecințele acestui furt.
  Se fac multe sondaje sociologice pe diferite chestii,și în toate aceste sondaje sunt niște puncte care sunt puțin importante dar dacă-s puse pe bandă lungă formează niște opinii despre populația dată.Deci pînă a se întreprinde ceva, deja se știau și consecințele.
  Nu vrau să subapreciez pe nimeni,dar vrau să spun că din populația noastră prin școală prin colective de muncă prin modul de informare,prin modul de viață, s-a făcut o masă amorfă de corpuri(hoituri) care numai se alimentează și se uită de unde a mai lua ceva, tot pentru a mîncă, și mai mult nimic.În sensul serios carne vie bună de astupat țeava armelor.Aceasta este cea mai strașnică situație la care s-a ajun în moldova suverană și independentă.Asta și le convine toate soiurile de escroci de la noi.Le convine și pahanilor de la sate care țin în robie populația și speecial o transformă în masa amorfă, necapabilă să gîndească nici să muncească spre mare regret.Dar pahani tot sunt așa ca și populația o masă amorfă cu burțile mari și creierul micuț.
  Dar de ce populația nu se revoltă?Deacea că ea însăși este capabilă să fure orice și prin orice mijloc.Deoarece sunt zombați de cei care ea populația le trebuie pentru a se îmbogăți.
  Această stare de lucruri este peste tot unde a fost URSS poate mai puțin în Țările Baltice,cu toate că prin aceste țări sa sau furat banii.
  Dacă înnaine se furau din bnii din buget prin diferite scheme, ori se eschivau de la plata impozitelor,acuma direct fără mare efort au fost furați banii.Asta ca și cum ai merge cu automobilul și ai în rezervuar 20 l de benzină pentru a parcurge anumită distanță, furi benzina și te oprești la o bicată de drum ,și aștepți pe cinea săți împrumute binzină, și tu iarăși s-o furi.Dacă înnainte se fura din economii adică ai mers cu mașina mai încet și ai cheltuit mai puțin rămăsitele ți leai luat.dar aici direct se fură din combustibilul care se folosește la parcurgerea distanței anumite.
  Și toată această masă este foarte mare. Ei de acum ne spun:,, nu vă place, plecați noi o să trăim așa că ne place nouă fără a ne gîndi”.exponenții sunt …….

 2. Asa, si putea el sa ia banii din buget fara aprobarea guvernului?

  „Interesant este faptul că, garanțiile bancare aprobate de Guvernul Leancă s-au dat la 13 noiembrie. Cu 11 zile mai devreme ca banii să plece efectiv din Republica Moldova.”

  Ne uitam atent cine era in guvern? Majoritatea sunt liberi, chiar isi construiesc cariera politica. Parca ii vad ca o sa spuna ca nu au stiut …. Si era totusi o caruta de bani. Rezultatul votului pe liste!

  A explicat candidatul la presedentie Branzeanu foarte clar ce e cu acesti bani si cum se vor recupera, restul e gargara.

 3. Evreii controleaza politica media si bancile, ei evreii sunt deasupra legii pot sa fure oricat ca tot nu vor ajunge la puscarie. Asa ca nu va mirati ca evreul Ilan Shor e in continuare primar cu toate ca v-a golit buzunarele si v-a lasat in fundul gol. Si acum sute de ani evreii tot cu escrocherii si ocupau, si pe timpul lui Hitler tot cu escrocherii se ocupau, si azi tot cu escrocherii se ocupa.. si si 1000 de ani de acum incolo evreii tot cu escrocherii se vor ocupa.

 4. S-o pornit turma de oi pe un imaș.dar erau foarte flămînde.erau foarte multe oi,dar iarbă puțină.s-au năpustit, s-au călcat în picioare și tot flămînde au rămas.și cînd colo, a apărut un lup și le-a spus oilor:,,pentru ce voi oilor v-ați cîlcat în picioare?Trebuie să fie o ordine anumită, ca să rămîneți, dacă nu sătule măcar vii.permiteți-mi mie să vă fiu stăpînul vostru.Și cum o să vă spun, așa și să faceți.Eu o să vă trag o linie și prin jurămînt pe propria viață vă jurați, că n-o să treceți linia aceasta, în caz contrar vă mănînc.Voi o să vă aflați pe acest teritoriu temporar .Pe urmă dacă o să văd eu, că nu mai puteți să stați, o să încerc să vă mut în alt loc,sper că va fi mai bun .dar pentru aceasta o să trebuiți să răbdați și doamne ferește să treceți linia. Atunci oile socotind, că conduși de lup, va fi mai bine,decît de sinestătător au hotărît, să încheie pact cu lupul.însă lupul nu era singur el era conducătorul haitei.Și văzind lupul, că oile i s-au supus, a chemat pe toți lupii care erau tare flămînzi.Și a spus lupilor:,,ați visat vre-o dată că voi veți fi stăpînii oilor și la burta voastră va fi soarta lor”?Atunci la treaba rupeți și înfulecați cît ele-s bezmetice și n-au fost în stare să-și aleagă un lider”. Văzind oile atîțea lupi în preajmă s-au speriat ,și-au încercat să fugă cîte una .dar numai trecea linia convenită cu lupul pe loc era fărmată.Atunci cele mai bătrîne oi ,și evident cele mai deștepte,au făcut sfat și sa pus la cale să evadeze de la lupi,cu care multe dintre dînsele nu erau de acord ,ar fi mai bine să așteptăm ca lupul să-mi deie altă bucată de pășune. S-au strîns cele mai puternice și au rupt linia dar erau multe și lupii n-au reușit să le fărîme pe toate.Cele ce au scăpat erau puține și s-au pomenit intr-o pădure cu iarbă verde și mustoasă,scăpînd totodată de lupi.Cele nehotărîte a rămas în ocol, spunînd în mintea lor mai bine stăm în ocol,decît să ajungem ca aceelea care lea sfîșiat lupii. tot mai crește cîte un firicel de iarbă,și cine este mai isteață, mănîncă iarba,poate azi mia-mi pică, dar mîine ție.și poate timpul se va scurge și lupului i se va face milă de noi și ne va da o pășune cît de cît mai cu iarbă și poate noi ne vom sătura….Dar lupii văzind că nu mai ese oi din ocol au început să flîmînzească și lea spus oilor, că din cînd în cînd să facă consiliu și să deie pe cineva din ele lor căci ei tot trebuie să mănînce ceva avînd grijă de dînsele.Și oile făcînd sfat au hotărît ca să dea lupilor pe oile care se fac mîndre și nu se supun maorității.Și iată așa conviețuiesc oile cu lupii.

Lasă un răspuns