Sărbători luminate și un Paște Fericit!

4

Dragii mei, vă mulțumesc pentru că îmi sunteți alături prin faptul că mă citiți, mă criticați, dar și comentați la postările mele.

Vă doresc sărăbători pline de căldură, lumină, puritate. Să vă bucurați alături de familie și cei dragi, pentru că, din păcate, doar de sărbători familiile sunt integre. Moldovenii care muncesc peste hotare, mamele, tații, frații și surorile noastre fac uneori imposibilul ca să ajungă de Paști acasă.

Iată de ce aceste momente sunt cele mai prețioase și vă doresc să le petreceți așa cum se cuvine.

Hristos a înviat tuturor!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

4 comentarii

 1. Hristos a înviat ,Elena!

  Fie ca această sărbătoare sfântă să-ți aducă ție și echipei Unimedia.md multe bucurii,armonie,sănătate,noutăți bune,prosperitate,inspirație de proecte noi și multe realizări!

  Ar fi bine ca să vă dezvoltați ca post de televiziune,Unimedia TV(un post de televiziune pentru tineret,mai exact, pentru promovarea/mediatizarea proiectelor de dezvoltare economică,socială ale tinerilor antreprenori,sportivi,cercetători ștințifici,inventatori etc. ),precum există în alte țări occidentale ,pentru că ați fost printre puținele echipe media care au transmis echidistant/neutru despre evenimentele/Acțiunea Socială Anticomunistă din aprilie 2009 din Chișinău și Moldova Estică!Obiectivul Acțiunii a fost și rămâne o Alternativă de dezvoltare economică echitabilă,ecologică și durabilă pe termen lung.

  De la Generația anticomunistă din aprilie 2009 se cere exemplaritate/corectitudine,cunoștințe solide prin fapte sociale concrete.
  Dacă în ultimul timp am scris comentarii legate de spiritualitatea creștin ortodoxă,muzică,călătorii/turism era pentru că ne aflam în Postul Mare și îmi reveneau amintirile legate de tragedia din aprilie 2009 și criticam imobilismul/inerția autorităților de a ameliora situația socială din țară în acești ani,aceasta nu înseamnă că mă limitez/interesez doar la aceste subiecte,dar de asemenea la alte domenii din viața cotidiană.
  În general,Omul învață 7 ani să vorbească și 27 ani să asculte și să se perfecționeze/să se instruiască.

  Există un mare potențial de dezvoltare economică în Moldova Estică,dar acesta nu este valorificat la justa valoare.N-o spun drept laudă deșartă,dar compar cu alte țări care au trecut prin aceeași etapă istorică precum Moldova Estică:Estonia,Lituania,Cipru,Costa Rica,Croația,Slovacia.În câțiva ani aceste țări s-au ridicat economic foarte rapid.Au știut să atragă prin coordonare avantajoasă de echipă atât turiști occidentali,cât și investitori industriali majori care exportă mărfuri în întreaga lume(automobile,locomotive,nave maritime,fructe uscate etc.)

  Când critic autoritățile/demnitarii de la Chișinău este pentru faptul că împiedică investitorii din marile țări ale UE să vină să investească în țară,prin lipsa armonizării legislației la nivelul statelor din Europa Centrală,securizarea etapelor de început ale proiectului/investiției: prea multe obstacole birocratice,taxe,pierdere de timp,astfel aceștia pleacă în alte țări emergente din Asia,Africa.Iar Moldova Estică ratează astfel zecii de mii de locuri de muncă în zone agro- industriale,deci împiedică prosperitatea cetățenilor sau rămânerea lor în țară.
  Migrația economică cu remitențe în economia de consum a mărfurilor de import nu e o cale de dezvoltare economică pe termen lung a țării.

  Ar trebui ca toate structurile aministrației să fie în coordonare apropiată când e vorba de atragerea investițiilor în economie,pentru că aceasta implică un efort social colectiv,precum canotajul,yachtingul sau construcția unei case.
  De exepmlu, nu există o evaluare/monitorizare a diplomaților moldoveni după 2-3 ani de activitate în legătură cu numărul de investitori/investiții străine atrase în țară de către Parlament sau Societatea Civilă.
  De asemenea ar trebui introdusă săptămâna cu 6 zile de muncă la funcționarii publici(mai ales în educație la școlari),muncitori agro-industriali,dacă dorim să fim competitivi pe piața internațională precum în Coreea de Sud,Australia ,astfel fiind destul duminica zi de odihnă creștină și vacanțele de vară, Crăciun și Paști!

  Am găsit întâmplător un material video pe internet despre atragerea investițiilor străine în economia Districtului Hîncești(nu pentru că acesta coincide cu numele meu de familie sau cu numele orașului englez Hinckley ),dar n-am găsit asemenea prezentări la alte districte din țară(am explicat în alt mesaj de ce evit termenul sovietic de Raion,care-mi amintește de arabo-turca otomană,apreciind mult Moldova Ștefană cu ținuturi,pârcălabi și răzeși ):

  https://www.youtube.com/watch?v=AXN-RpgFe7k

  Visez la ziua când cetățenii noștri plecați în străinătate să nu le fie rușine și să-și ascundă actele de identitate,țara de origine,dar să fie mândri de locul din care au plecat temporar în lume.
  Ne lipsește încrederea colectivă de reușită,optimismul pe care-l aveau străbunii (oștenii/răzeșii lui Ștefan cel Mare)chiar în pofida obstacolelor, dificultăților majore,pentru că suntem slabi în Credința Creștin-Ortodoxă sau slabi de Înger cum se spune în popor!
  Bine spunea Hristos,dacă ați avea Credință cât un grăunte de muștar,ați spune Copacului din apropiere,Copacule- mișcă-te în mare și el v-ar asculta!
  Iată ce ne lipsește de mulți ani din cauza ateismului comunist-materialist sovietic, lipsei optimismului,a Credinței ortodoxe puternice în Hristos pe care o aveau străbunii,care respectau Cuvintele Sfinte.

  Acestea fiind spuse,Schimbarea în Bine vine de la fiecare din noi!
  Paște fericit tuturor!

 2. Dochița Lăzărica / Cetatea Albă on

  NATO ne apără !
  ——————————————-
  – Militari ai Armatei Naţionale şi ai Statelor Unite ale Americii vor participa, în perioada 3 mai — 20 mai 2016, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în Republica Moldova.
  – Aplicaţiile, la care vor fi antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale, au ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.
  – În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.
  TRASEUL –
  Iași-Sculeni-Fălești-Negrești-Bălți-Chișinău.
  http://infoprut.ro/43909-salaru-cavalerii-lui-dodon-care-au-venit-in-1944-au-uitat-sa-mai-plece.html

Lasă un răspuns