Republica asta nu are viitor

7

Astăzi sunt pesimistă în privința viitorului aceste republici în care trăiesc, după discuțiile pe care le-am avut „off the record” cu fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, după emisiunea Alb&Negru. În timp ce oamenii protestează, trăiesc cu frica pentru ziua de mâine, nu văd decât negru în jurul ochilor, cei care dirijează schemele frauduloase fură în continuare din banul public, din banul cetățeanului. Sunt prea mulți oameni implicați la toate nivelurile, încât azi nu pot vedea o ieșire din această mocirlă, nu pot vedea cum și mai ales cine va fi în stare să distrugă toate aceste scheme, monopoluri, instituții preluate/capturate.

De sine stătător acest stat nu poate avea viitor. 6 ani de zile ne-au asistat partenerii europeni, ne-au oferit bani pentru realizarea reformelor, doar că așa-zisa guvernare pro-europeană a compromis tot ce se poate compromite. Și acum spun cu toții într-un glas că situația este gravă.

În cadrul emisiunii Alb&Negru de astăzi, fostul ministru al Finanțelor Veacelsav Negruța vorbea despre faptul că această criză gravă a fost provocată de actuala guvernare, de iresponsabilitatea de care a dat dovadă, în special în ultimii doi ani. De asemenea, această guvernare a evitat să rezolve ghemul de probleme care se tot aduna. A fost un credit de încredere oferit de cetățeni, dar și de partenerii externi pentru guvernarea declarată pro-europeană, dar acum nu mai este nimic.

De la Independență și până acum niciun Guvern nu a fost în stare să aducă bunăstare pe termen mediu cetățenilor acestei țări, nu a fost capabil să democratizeze acest stat și să pună legea mai presus de funcție sau interes personal. Și au fost peste 14 Guverne în 24 de ani de Independență.

Ce m-ar face să cred că de acum încolo lucrurile se pot schimba. Au fost mai mulți așa-ziși eroi în 25 de ani de Independență care au obținut încrederea oamenilor, dar după asta au dezamăgit atât de mult, încât este destul de greu să vezi luminița de la capătul tunelului.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

7 comentarii

 1. Chind in popor sau o tara nusi poate realiza existenta sa proprie
  Asta inseamna un lucru mai greu.
  Shi mii frica ca nici unire nu o sai scoata din mocirla.
  Din punctul meu de vedere iata ce ne lipseshte.
  1)Cine suntem shi incotro mergem.
  2)Ce model de tsara ne dorim?
  3)Cine sunt prietenii noshtrii adevarati.
  4)Unire pe interior inprejurul ideii nationale sau asha zis proectul tarii.
  5)Informarea shi explicatie cit de lunga este calia reformelor shi a adevaratei dezvoltari la nivel de natie
  6)Divizarea puterilor in stat pe categorii shi sistem decentralizat.
  Cu administratii locale care au motivatie de a dobindi succes shi dezvoltare la nivel local.
  7) Educatia copiilor,tinerelor,shi intregii societati ca numai prin munca shi efort shi avind o viziune clara putem face ceva.

 2. fratilor nu jeliti ci veniti cu solutii. Este adevarat ca este greu dar nici implicarea nu este la inaltime. Chiar nu gasim basarabeni de credibilitate pentru cetateni si corecti?!. Atunci haideti sa ne unim si sa avem legi care sa puna toate lucrurile la punct. Este nevoie de un Cuza care in 5 ani sa rezolve toate cele si apoi mai vedem. Istoria spune multe si bune si rele

 3. SI de unde s-au luat acesti eroi? Cum credeti, poate sunt extraterestri sau tot moldoveni? Moldoveni care alaltaieri au absolvit o universitate, ieri s-au bagat in politica si au obtinut incredere si poftim, astazi avem ce avem. Fiecare popor isi merita guvernarea. Noi toti, cine un pic, altii un pic mai mult, suntem la fel ca si ei, acei de la guvernare. Lasati jelea. Nu disperati si fiti oameni. Au trait oamenii si mai greu si nu si-au pierdut demnitatea nu au desperat nu au ramas dobitoci. Oameni sa devenim daca inca nu suntem. Sa lasam jelea si sa ne uitam fiecare la dinsu ce poate schimba personal in valorile, convingerile, atitudinile si faptele sale. Doamne ajuta.

 4. Pingback: Statul independent R. Moldova a eșuat

Lasă un răspuns