Regele e gol

0

Vizita președintelui PD Vlad Plahotniuc la Strasbourg este încă o formă de manipulare a opiniei publice. Bine că există rețele de socializare prin care pot fi demascate asemenea șiretlicuri la care recurge PD pentru a-și face imagine și a titra că R. Moldova redevine povestea de succes a diplomației UE.

Așadar, președintele PD nu a fost într-o vizită oficială la Strasbourg așa cum au relatat instituțiile media afiliate partidului. Purtătorul de cuvânt al CoE a precizat pentru UNIMEDIA că ”întrevederea președintelui Consiliuluilui Europei cu Vladimir Plahotniuc, a fost de fapt, o întrevedere oficială cu ministrul de Externe. Andrei Galbur a fost însoțit de Ministrul Justiției și domnul Plahotniuc”.

http://unimedia.info/stiri/foto-video-plahotniuc—element-de-decor-precizarea-consiliului-europei-thorbjorn-jagland-a-avut-o-intrevedere-oficiala-cu-andrei-galbur-144009.html

Pe site-ul Consiliului Europei apare informația că secretarul general Thorbjørn Jagland, cel care în urmă cu câţiva ani semna un articol în care constata că Moldova este un stat capturat, avea programată luni o întrevedere cu ministrul de externe, Andrei Galbur, și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, care vor participa la un eveniment având pe agenda Planul de Acțiuni Consiliul Europei – Republica Moldova 2017 – 2020. Informația de pe site nu conține niciun fel de referințe la liderul PD, Vlad Plahotniuc, pe care comunicatele PD, preluate şi difuzate pe larg de media afiliată acestui partid, îl prezintă ca figură centrală a vizitei, scrie europalibera.org.

https://www.europalibera.org/a/vlad-plahotniuc-la-strasbourg/28896233.html

O poză a lui Plahotniuc cu secretarul general Thorbjørn Jagland a făcut înconjurul Moldovei pentru a demonstra în felul acesta sprijinul pe care îl are Plahotniuc din partea europenilor. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, dar omul care privește doar ceea ce i se dă la TV nu are de unde să știe și i se crează impresia că europenii într-adevăr susțin actuala guvernare.

În aceste jocuri de-a manipularea și minciuna la care recurge PD, instituțiile europene sunt nevoite să reacționeze în permanență. Așa s-a întâmplat și deblocarea ajutorul financiar de 100 de milioane de euro pentru Moldova, când Delegația UE la Chișinău s-a văzut obligată să vină cu clarificări și să precizeze că Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, nu a anunțat deblocarea asistenței macrofianciare pentru Moldova.

http://www.report.md/stiri/UPDATE-Johannes-Hahn-nu-a-anuntat-deblocarea-asistentei-macrofinanciare-pentru-Moldova-786

De ce totuși se recurge la această manipulare? Pentru că nu există conținut. Pentru că realitatea e alta, pentru că o guvernare formată prin ușa din spate are nevoie de mult sprijin popular ca să fie credibilă. Și nu are. Și regele e din ce în ce mai gol. În general este nedemn și josnic așa un procedeu, dar cu atât mai mult din partea unui lider de partid, mai ales lider de partid care se dorește a fi proeuropean.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!