Reacția demnitarilor când sunt întrebați despre averile lor

2

E un adevărat spectacol să vedeți ce fețe fac demnitarii moldoveni când sunt întrebați despre salariul lor. Sau despre avere. Sau despre conflicte de interese. Sau despre mașinile pe care le-au cumpărat. Sau despre casele pe care le construiesc. Parcă le dai cu sare în ochi. Stau cu privirea în pământ, se scarpină la ceafă, se foiesc, ezită, se înroșesc.

Până acum niciun demnitar cu care am vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru nu a încercat să demnostreze că el merită salariul pe care îl primește de la bugetul de stat, adică de la noi, oamenii. De ce le este rușine? De ce nu vor să vărbească despre salariile lor? Fac trimitere de fiecare dată la declarațiile lor de avere, de parcă altcineva a completat-o și brusc au uitat sumele trecute în declarație. Dar de aproape un an nu mai pot fi verificate aceste declarații, pentru că CNI se reorganizează în ANI, reorganizare care durează deja prea mult sau exact cât cei cu probleme în declarațiile de avere să și le poată rezolva.

Dacă ești competent, nu ai de ce să îți fie rușine. Dacă poți demonstra că studiile și competența ta costă 45 de mii de lei pe lună nu e nicio problemă. Dar de ce să ascunzi asta? De ce să spui că ai un salariu mic, dar de fapt primești de două ori mai mult, chiar dacă este vorba de prime și sporuri salariale?

Iată câteva exemple. Am surpins fețele unor demintari care au acceptat invitația la emisiunea Alb&Negru (de altfel, sunt foarte puțini care vor să vină la emisiune) și pe care i-am întrebat despre averile lor. Vedeți și singuri ce ascund fețele demnitarilor.

Întrebat ce salariu a avut luna trecută

Întrebat de ce nu plătește impozite pentru casa în care trăiește, neînregistrată la Cadastru

Întrebat dacă este milionar

Întrebat despre declarația de avere

Vorbind despre judecătoarea Mariana Pitic, cea care și-a cumpărat Porche cu 10 mii de lei

Ce mai recent exemplu este cel al directorului general al AGEPI, Octavian Apostol, care nu știe ce salariu a ridicat luna trecută. A putut doar să spună că salariul lui este în top zece cele mai bune salarii în instituțiile publice și că trebuie să o întrebe pe soție pentru că e la ea cardul. Din câte observ e un trend să pui pe umerii soției salariu de demnitar, cardul salarial și gestionarea finanțelor în familie.

Într-un final, Octavian Apostol a spus că are un salariu lunar de 20 000  de lei, în realitate acesta este de două ori mai mare, adică peste 40 000 de lei. Iată cum își permit angajații instituțiilor publice să ne mintă.

Concluzia e simplă, nu credeți tot ce vi se spune. Întrebați-i pe demnitari când vin în campanii electorale și vă toarnă tot felul de promisiuni. Opriți-i și întrebați-i ce salarii au, ce averi și din ce bani și-au construit palate. Să vedeți cum se face liniște câteva secunde până se coace minciuna. Atât timp cât e vorba despre banii cetățenilor care ajung în bugetul de stat prin impozitele pe care le plătesc, aceste întrebări își au tot dreptul și tot rostul.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

 

 

 

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

2 comentarii

  1. 1 din Romania on

    Uitandu-ma la atitudinea acestor slujbasi ai interesului public, nu stiu daca e de ras sau de plans. Tupeul acestor indivizi este la cote foarte inalte. Cum noi, romanii, acceptam situatii de acet fel, ba chiar unii dintre noi admira si copiaza acest comportament sfidator, singura sansa de schimbare ramane UE. Numai presiunile UE pot sa schimbe cate ceva dupa o metoda verificata la noi, in Romania: „iti dau bani numai daca faci asta!” Cum nevoile noastre pentru finantare sunt mari, iar dorinta conducatorilor pentru hotie din bani publici este sensul existentei lor, doar asa, in timp, mult timp, se vor schimba lucrurile in bine . In acest caz, trebuie facute presiuni din partea UE pentru a se realiza transparenta: orice institutie publica sa prezinte pe site-ul propriu bugetul, cheltuielile, salariile, CV-urile, etc, etc, adica acele lucruri banale ce pot fi facute cu un minim efort.

  2. Dupa parerea mea sunt toti in general niste statalisti vai de muma lor saraci moral, murdari, hoti, si jigodii duplicitare care prefera sa-si vinda sufletul si familia pentru o kopeica care ii ma da o zi in plus „statului” decit sa admita istoria si cursul vietii pentru ca generatiile viitoare sa faca un sens in viata. Statalistii sunt fie pro EU fie pro RU dar statalisti toti deci la fel de jigodii fara neam si tara si fara mama deci nu merita nici o mila sau decenta nicium respect. Astia-s ca animalele din ce se vede. (undeva intre maimuta si homo sapiens , un fel de homo sovieticus in mizerie: homo moldavus: lenes, betivan, hot prost (fura dar nu ramine mai cu nimic deci in general fura pentru altii (muscali) ca imbecilul), stie nativ ruseste, a invatat la TV (sau vecini) romana si o cheama maldavineasca pocind-o in tot felul, voteaza ca un neghiob pro rus si apoi pe bagaje sa plece si sa-i lase pe altii sa culeaga nerozia sa 🙁 A zice ca esti statalist in RM in conditiile actuale este echivalent cred cu a comunica ca ai sifilis pe la sindrofii bisericesti. Nu poti avea decit mila de asa pacatos si de cei in contact cu el …! …mai ales ca nu isi dau sema de conditia jalnica in care este RM si singurul plan intr-un an cu rusofonii este sa vinda zarzavat si dovleci infestati de sovietici la Kremlin 🙂 🙂 (asta merita in fapt) 🙁

Lasă un răspuns