R. Moldova alături de țări din Africa într-un top care nu ne face față

14

R. Moldova are pe plan extern o reputație din ce în ce mai proastă și este de ceva vreme într-un top care nu ne face față deloc. Atunci când vorbim despre riscurile de țară în urma provenienței banilor, R. Moldova este în categoria țărilor cu un risc sporit când vorbim despre proveniența banilor.

Suntem alături de Mozambique, Nigeria, Nicaragua, Pakistan, Honduras, Kenya, Kazahstan, Ucraina, Rusia, Algeria și multe alte țări de acest fel. Mulțumim guvernărilor care prin (in)acțiunile lor au adus Moldova în această categorie.

Asemenea informații au fondurile mari de investiții din Europa. Și noi ne întrebăm de ce nu vin investiții în R. Moldova? Păi, cum să vină, dacă avem o reputație atât de proastă în exterior.

Basarabeanul, Viorel Roșcovan, care activează la cel mai mare fond de investiții olandez și care în prezent administrează, împreună cu o echipă din 5-7 persoane, fonduri de 13 miliarde de euro spune că proveniența banilor care vin din această regiune, inclusiv din R. Moldova este foarte dubioasă, pentru că republica noastră a fost, de-a lungul anilor, o spălătorie de bani pentru Rusia. Cu siguranță mai este, doar că, în prezent, nu se mai vorbește despre asta.

Viorel Roșcovan spune că fondul de investiții olandez a acceptat ca un moldovean să le administreze banii, dar nu acceptă să administreze bani proveniți din Moldova. Iată așa paradoxuri creează republica noastră.

”Acum un deceniu reputația românilor, moldovenilor în Europa era foarte proastă din cauza hoțiilor de buzunare pe care le comiteau unii dintre ei. Acum nu mai sunt. Moldova are o reputație proastă nu din cauza cetățenilor, a omului de rând, dar a guvernanților, a liderilor politici, a furtului miliardului”, a explicat Viorel Roșcovan în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Așadar, avem investitori cu mâinile legate din cauza reputației proaste a R. Moldova în străinătate. Avem o țară care nu poate fi dezvoltată fără investiții. Avem guvernanți cărora nu le pasă de imaginea țării lor și de bunăstarea propriilor cetățeni.

Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.