Cele mai impresionante proteste în România din ultimii 25 de ani. Altă întrebare?!

5

Urmăresc cu mare atenție protestele din România. Sunt peste 300 de mii de oameni care au ieșit pe străzile din cel puțin 55 de orașe în momentul în care scriu acum. Presa din România vorbește despre cel mai impresionant protest din ultimii 25 de ani.

Corupția, nedreptatea, aroganța politicienilor i-a scos în stradă pe oameni. Ei își arată mânia față de faptul că liderii politici vor să scape curați după ce s-au certat cu legea, au admis abuz în serviciu sau acte de corupție. Penalii din politica românească au vrut să scape de pușcărie. Dar oamenii au reacționat. Ei cer ca ordonanța de urgență votată ieri noapte de Guvern să fie abrogată imediat.

Protestatarii sunt gata să stea și 10 zile în fața Palatului Victoria pentru ca revendicările lor să fie realizate. Începutul este promițător, imaginile sunt impresionante. Zeci de mii de oameni liberi să manifesteze. Sunt mândră de ceea ce văd, de mobilizarea de peste Prut.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. nu stiu cum se face, ca moldova in majoritate l-a votat pe ponta. Azi pd, psrm e prieten cu psd, hadarca cu alde care e cu psd …, cumva se face ca moldovenii isi fac mereu prietenii gresite

  ?! mie mi se par complet rupti de romania, si distanta se mareste de la an la an

 2. Pelerinul Sihastru on

  P.S.
  Imaginea de mai sus e din Piața Unirii din Timișoara,
  cel mai românesc oraș din România.
  a)
  – O inscripție pe peretele Teatrului Național din Timișoara:

  „Vouă, celor ,care mulți sau puțini,
  cândva, veți trece neliniștit
  peste urmele noastre.
  Ale celor,
  care au fost cândva
  Generația lui Decembrie 1989
  – un singur gând – România ! ”
  b)
  – Și o altă inscripție la intrarea în Catedrala Metropolitană din Timișoara:
  „Martir Stanciu Ioan /8 dec.1947- 17 dec.1989/, operator chimist, ucis și ars la crematoriu”
  /unul din cei peste o sută de eroi omorâți în timpul Revoluției de la Timișoara din dec. 1989/.

 3. Democratia europeana in actiune, generatii cu coloana vertebrala din ce in ce mai multe si mai multi de-a lungul tarii. Valorile europene in exercitiu deplin de la Iasi la Timisoara si de la Constanta la Cluj si la Oradea si de la Bucuresti la Suceava. Bravos natiune ! (cum zicea nenea Iancu (I. L. Caragiale))

  http://www.click.ro/news/national/cuvintele-acestui-pensionar-care-iesit-la-protest-au-facut-inconjurul-internetului

  http://adevarul.ro/news/eveniment/noi-proteste-anunta-capitala-mai-multe-orase-tara-bucurestenii-incep-adune-fata-guvernului-1_5891890d5ab6550cb8ff7681/index.html

  🙂

  • Sa fi vazut in anii ’90 oamenii ce coloana aveau, acuma pare ca a fost asa simplu, dar nu era deloc.

   Lumea a mai fost prin vest, au calatorit, au vazut, au inceput sa inteleaga, au vazut ca se poate trai mai bine, au inceput sa-si construiasca un viitor. Exista inca un decalaj mare intre generatii, aia mai batrani vor tot vota PSD-uri, dar noi astia mai tineri vrem sa traim intro tara unde nu este coruptie, unde toti au sanse egale, unde poti sa intreprinzi ceva fara frica, unde lucrezi si ai. Nu vrem o tara unde trebuie sa stam umili ca ne pierdem serviciul prost platit, ca stam pe ajutor social sau pensia mamei, unde gasca de la putere ne jupoaie si isi bate joc de noi din plictiseala si ne minte pe fata.

Lasă un răspuns