Propun să renunțăm la Eurovision

5

Deseara are loc finala națională a concursului Eurovision. Cei 16 interpreți care participă au fost selectați de juriu și televoting.

Cu tot respectul pentru interpreții noștri și pentru juriul nostru, dar an de an discuțiile despre etapa națională a concursului Eurovision sunt din ce în ce mai aprinse. Ba că se se alege și se decide la alt nivel (mai sus de juriu și televoting) cine să participe la concurs, ba că voturile se cumpără, ba că unii din juriu ar fi cumpărați.

Întrebarea mea este de ce să participi la un concurs despre care se vorbește că este trucat. Interpreții cheltuiesc, nici măcar nu investesc, zeci ce mii de lei pentru vestimentație și show. Unii dintre artiști apar doar la/sau pentru Eurovision apoi dispar. Alții consideră Eurovizionul o pistă de lansare. Și doar foarte și foarte puțini cred cu adevărat că merită să participe la competiție.

Anul trecut marea discuție se axa în jurul subiectului că piesele în limba română nu au succes în marea finală a concursului. Anul acesta se pare că sunetul este de vină. Și tot așa căutăm vinovați de ani de zile.

Consider că doar atunci când asupra concursului și jurizării nu vor plana suspiciuni, doar când în cadrul televotingului se va putea vota de la un număr de telefon doar o singură dată, atunci am putea să credem cât de cât în corectitudinea selectării celui mai bun interpret pentru a reprezenta țara noastră la Eurovision. Până atunci, să punem un moratoriu sau să decidem binevol să ne retragem din concurs.

La urma urmei, Eurovision este și el un concurs geopolitic, țările vecine se suțin între ele, alte sunt boicotate. De aceea, propun și eu ca România și R. Moldova să aibă un singur reprezentant la Eurovision, pentru a ne consolida eforturile și pozițiile. Atunci vom vedea cine ne este dușman și cine ne este prieten.

Cu referire la finala din această seară, de departe cea mai frumoasă piesă pentru mine este cea a Doiniței Gherman. Este destul de bine adaptată pentru Eurovision, sună foarte frumos, e melodioasă, a prins bine la public, eu o fredonez chiar și acum:) Doinita este o interpretă extrem de talentată, are voce, are carismă, are energie, are tot ce trebuie ca să ne reprezinte anul acesta la Eurovision.

doinita gherman

Urez mult succes tuturor participanților și să câștige cel mai bun, într-un concurs pe care mi-l doresc corect, echitabil, echidistant.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

  1. Sunt de acord, că sunt multe probleme, dar hai și ne vom dezice și de mass media, ca exemplu. Doar tot se zvonesc multe nereguli, finanțări, e al cuiva, e părtinitor. De fapt se poate de spus de toate domeniile de la noi. Mi se pare, că trebuie de lucrat inainte și de schimbat multe (totul) spre mai bine.

  2. Aceasta propunere intra in sirul declaratiilor anti-Moldova, de tipul „stat esuat”, „stat artificial” etc. Azi renuntam de Eurovizion, miine de independenta….Trebuie sa luptam cu pricina si nu sa taiem crengele pe care stam!

  3. După 1990,Eurovizionul a devenit un circ al mediocrităților arogante,pretențioase și obraznice! E o tendință actuală promovată de marile grupuri industriale media occidentale a imbecilizării maselor, o nivelare către incultură,unde impostorii gălăgioși se autoproclamă artiști!

    E destul să compari cântecele în competiție ale Eurovizionului din anii 1965-1990 cu actualele ca să înțelegi cât de mult a degradat acest concurs,devenind arena imitatorilor lipsiți de originalitate.

    Eurovizionul trebuie restabilit la vechea sa versiune,unde era o onoare să participi,să reprezinți țara,dar nu o adunătură de clowni și păpuși isterice, pretențioase,care se vor admirate .

    Există oportunități de schimbare în bine a Eurovizionului.Publicul și juriul trebuie să fie mai exigenți,mai severi și să nu admită degradarea concursului de muzică dintre Națiunile Europei, într-o improvizație ridicolă!

Lasă un răspuns