Prima vizită a lui Băsescu la Chișinău după ce a obținut cetățenia R. Moldova

4

O sală arhiplină cu oameni, intelectuali ai generației 89 l-a aplaudat în picioare, în continuu, minute în șir. L-au aclamat pe cel în care își spun speranțe că va realiza idealul unirii. Este vorba despre fostul președinte al României, Traian Băsescu, actualmente președintele Partidului Mișcarea Populară. Deși în România, Băsescu este mai mult criticat decât lăudat, în R. Moldova politicianul are un electorat stabil care îl susține. Între timp, s-ar putea ca acest electorat șă fi crescut, ca urmare a numărului mai mare de cetățenii românești care s-au dat în ultima perioadă pentru basarabeni.

La întâlnirea de astăzi care a fost organizată de PMP la Filarmonica Națională cu participarea președintelui Băsescu (de această dată și ca cetățean al R. Moldova) au participat 750 de oameni, potrivit organizatorilor. Discuțiile s-au axat în mare parte pe proiectul unirii și pașii care pot fi făcuți în acest sens. Acum să recunoaștem cine dintre liderii politici de la București a vorbit deschis despre unirea R. Moldova cu România? Cine și-a asumat acest deziderat public? Sau măcar cine a avut o strategie clară cu privire la R. Moldova, cu un buget clar în acest sens? Aproape nimeni! Astăzi, PMP este singurul partid din România care și-a asumat prin statutul său unirea R. Moldova cu România, iar Traian Băsescu spune că cel de-al treilea obiectiv de țară al României, după integrarea în NATO și UE, ar trebui să fie unirea.

Unul dintre cei mai pregătiți și carismatici lideri unioniști, cu potențial politic promițător, din generația tânără, Constantin Codreanu a vorbit despre faptul că a venit timpul ca lupta pentru unire să se dea pe scena politică, iar unirea să fie adusă din stradă, în Parlament.

Consider că demult trebuia să se facă pași concreți pentru realizarea acestui deziderat. Timpul mitingurilor stradale și a discuțiilor de dragul discuțiilor a trecut, este cazul să se acționeze ferm și cu convingere.

Apoi jurnalistul Doru Dendiu, care la fel candidează pe listele PMP la alegerile parlamentare din 11 decembrie, a îndemnat oamenii din sală să îi pună la dispoziție căpitanului Traian Băsescu corabia R. Moldova, făcând aluzie cumva că Băsescu ar fi bine să candideze la alegerile prezidențiale din R. Moldova.

La evenimentul de astăzi, vădit emoționat, pe alocuri chiar cu ochii în lacrimi, președintele PMP, Traian Băsescu, a avut și câteva fraze memorabile, așa cum ne-a obișnuit deja în sutele de discursuri pe care le-a ținut ca primar, politician sau președinte de țară:

*Mai scumpă decât tezaurul românesc ascuns la Moscova este unirea cu R. Moldova
*România nu are niciun fel de experiență în anexarea altor state
*Dicționarul moldo-român este cea mai urâtă pată pentru cultura din R. Moldova. Bine că Vladimir Voronin nu a avut curajul să mi-l facă drept cadou
*Marele obiectiv al vieții mele ca politician este unirea
*Cu referire la Tratatul de Frontieră între cele două state, sper ca nici președintele Iohannis să nu ratifice acest tratat cu toate presiunile pe care le face Angela Merkel.

În concluzie, alegerile parlamentare din 11 decembrie din România vor arăta scorul electoral pe care îl au partidele unioniste pe cele două maluri ale Prutului. De asemenea, pentru Traian Băsescu este și un test al credibilității și al susținerii din partea basarabenilor. Vom vedea dacă politicianul se bucură în continuare de simpatie aici, la Chișinău, și de încredere aproape 100 la 100 din partea electoratului din stânga Prutului.

Mai jos aveți câteva poze de la evenimentul de astăzi.

img_8573

img_8574

img_8575

img_8578

img_8579

img_8583

img_8584

img_8586

 

img_8588

img_8589

img_8590

img_8592

img_8593

img_8595

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

4 comentarii

 1. Ciubotaru Viorica on

  DA! Este visul de decenii al buneilor, părinților, iar acum și al nostru să se facă reîntregirea neamului sub același cer senin al ROMÂNIEI MARI! SĂ DISPARĂ SÂRMA GHIMPATĂ PE DE PRUT! Ca versurile lui Vasile Romanciuc PRUT – TRUP RUPT să-și piardă actualitatea! UNIRE, FRAȚI DE PE AMBELE MALURI ALE BĂTRÂNULUI PRUT!

 2. Marghita din Hotin on

  IMPORTANT ! Video-La 26 Nov.2016,
  https://mazarini.wordpress.com/2016/11/26/discursul-exceptional-a-lui-traian-basescu-la-chisinau-din-26-11-2016/
  -Traian Băsescu, ex-președintele României, aduce Re-Unirea noastră cu România
  la Filarmonica din Chișinău cu Partidul Mișcarea Populară asistat de activistul Constantin Codreanu din Sângerei și Eugen Tomac, deputat la București, originar din s. Babele, jud. interbelic românesc Ismail, din Basarabia istorică.
  Actul Final de la Helsinki din 1975 stabilește modul cum se modifică frontierele în Europa,
  document politic ratificat de România, de Rep. Moldova, de marile puteri ale lumii.
  Aici Articolul 1 spune cum nu se pot modifica frontiere în Europa, dar și cum se pot modifica acestea:
  – nicio frontieră în Europa nu se poate modifica prin forță,
  – dar se poate modifica prin voință politică.
  Ceea ce înseamnă: prin Referendumuri sau prin votul din Parlament.
  exemple: Re-Unificarea Germaniei din 1991, destrămarea URSS, Iugoslaviei, Ceho-Slovaciei.
  ———————————————————————————————————
  N.B.
  De notat că Guvernul Trădător Dondonist Mafiot a interzis întâlnirea unioniștilor cu Băsescu
  la Palatul Național sau la Palatul Republicii. Acolo au acces doar teroriștii mafioți dondoniști
  plini de sânge după asasinatele contra unioniștilor în ultimii 26 de ani.
  ultimul caz-
  Directorul Palatului Național, Unionistul Valentin Goga /1949-13 feb.2016/fost toboșar în formația Noroc/ a fost asasinat prin infarct la comandă de către COMANDOUL TERORIST UCIGAȘ DODONIST doar pentru faptul că a permis derularea ședinței Sfatului Țării-2 la 27 martie 2016 la Palatul Național. Apoi, ruso-fila mancurtă Monica Babusea ministra In-Culturii la 14 aprilie 2016 l-a promovat Director la Palat pe un anume Andrei Locoman Țârkaci, anti-român anti-unionist care nu a permis accesul lui Băsescu la Palatul Mafioților.

Lasă un răspuns