Preoți moldoveni din Italia, plătiți de Moscova

6

Fosta deputată în Parlamentul de la Chișinău în perioada 2005-2009, Valentina Cușnir, alungată de sărăcie peste hotare, stabilită acum în Italia, la Veneția povestește despre activitatea preoților moldoveni din peninsulă. Se pare că există cel puțin 12 preoți moldoveni care au fost racolați de Moscova și angajați în una dintre episcopiile ruse. Acești preoți promovează interesele Moscovei și își primesc salariile de la această episcopie. Această armată în sutane negre a fost prezentă la întâlnirea președintelui țării Igor Dodon cu diaspora la Padova. Mai mult, fosta deputată Valentina Cușnir a declarat în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA că acești preoți au făcut campanie electorală pentru Igor Dodon și instigă basarabenii să nu meargă la bisericile românești din Italia.

”Preoții se implică direct în campania electorală. Fac împărțire între cetățeni. Zic să nu meargă la biserica românească pentru că acolo nu îl pomenesc pe Mitropolitul Vladimir sau pe patriarhul Kiril sau că nu se oficializează sfânta liturghie pe stil vechi. Nu este adevărat. Slujba se face și pe stil nou și pe stil vechi”, a povestit Valentina Cușnir.

Fosta parlamentară oferă detalii și despre activitatea acestor preoți.

 ”Acei preoți nu au nicio treabă cu mitropolitul Vladimir. Li se plătește salariu, ei servesc pe cei care îi plătesc. Au salariu din Federația Rusă, prin această episcopie. Ei sunt cu scopul de a manipula. Lucrează pentru interesele Moscovei dar cu cetățenii moldoveni. Se face așa ca oamenii să nu meargă la biserica românească. Sunt oameni mai slab de caracter care se duc la aceste biserici. În schimb, la bisericile românești preoții nu își permit să facă agitație electorală în favoarea unui politician”, mi-a mai spus Valentina Cușnir.

Sunt atâtea dovezi, argumente că biserica se implică în campanie electorală, că preoții fac agitație pentru un politician sau altul, iar oamenii cred în ceea ce le spune părintele la biserică sau în afara bisericii. Este cel mai murdar lucru când instituția bisericii este utilizată ca o armă în mâinile politicienilor. Și, din păcate, marea majoritate a oamenilor nu pot face diferența între preoți, cei sincer și cu dragoste de Dumnezeu și cei care au cu totul alte scopuri, decât a-l sluji pe Dumnezeu. E adevărat, fiecare cu păcatele sale. Fiecare va răspunde pentru ceea ce face. Dar ce facem când acțiunile unui preot influențează sute sau chiar mii de oameni? Și influențează nu în sensul bun al cuvântului, dar în favoarea celui care plătește.

Părerea mea este că preoții care sunt prinși că fac agitație electorală sau se implică în politică, susțin un anume partid sau politician pur și simplu ar trebui să fie excluși din biserică. Să vedem atunci câți vor rămâne cei curați cu duhul și sunt gata să lumineze mințile și așa întunecate ale oamenilor.

Pentru mine un astfel de exemplu este preotul român de la Sibiu, Constantin Necula. Este un izvor nesecat de înțelepciune și lumină pentru mințile noastre. Aș vrea ca asemenea preoți să slujească și în bisericile din R. Moldova, să existe o singură Mitropolie și să se încheie odată această vrajbă între mitropolii. Aș vrea ca biserica într-adevăr să fie acea verigă indispensabilă a societății care cultivă, educă, ne face umani.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

 

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

6 comentarii

 1. Daca te consideri credincios, ar trebui cel putin sa intelegi in ce trebuie sa crezi, sa ai un descernamant, nu mai zic sa fii convins ca anume aceasta modalitate e cea mai buna. Ce inseamna crezi? Ce inseamna dragoste fata de dumnezeu?

  Daca esti alegator ar trebui sa ai niste cunostinte minime de economie, administratie, sa-ti dai seama de riscuri, consecinte.

  O fi bine asa, sa credem un leader sau o organizatie neconditionat, orb, fanatic?

 2. Biserica mankurta maldavana pravo este cu Moskva nu numai la „ale sfinte” ci si la „ale lumesti” cum se zice (FSB, Sputnik etc.). UE se pare ca deja controleaza aceste parohii mankurtoide ruse si rusofone deci mankurtii trebuie sa aiba grija ce soptesc pe la liturghii ca nu stii unde-i microfonul 🙂 🙂 Trebuie sa traiasca in teroarea ca sunt ascultati, monitorizati odata ce au trecut frontiera UE. Pe de alta parte in curind regimul de vize va fi reinstalat cu UE (motive de securitate) prin venirea la putere a bolsevicilor de taiga UE nu va mai accepta asemenea privilegiu acordat. Deci un filtru binevenit in fata teroristilor mankurti maldavani va fi repus in functie. Pe de alta parte ca sa ai parohie ai nevoie de enoriasi ma gandesc si drept de sedere deasemenea, trebuie sa fie stabiliti deci sa traiasca pe acolo prin Italia ma gindesc. Este clar ca mankurtii nu sunt pe pasaport maldavan ca nu poti sta mai mult de 90 de zile si nu ai drept de munca fiind bun doar de turist. Deci aici Romania este de vina cu cetatenii date aiurea in tramvai la taiganezi fara noima cretinoizi ca mai mult ca sigur de pe aci apare filiera mankurta (via RO din pacate si cit de cinic ar suna). A facut cineva o lista si sa o predea Ministerului de Externe de la Bucuresti/ Ambasadei RO din Italia sau direct @SRI RO sa faca o cautare si apoi listare a tuturor care au cetatenia Romana si sa le fie retrasa imediat ? Ma refer la o lista cu cei care au fost la intilnirea cu Dodon in Italia ? Din cite stiu aceste parohii sunt urmarite in Italia de serviciile speciale, deci exista o cerere a SRI RO cu toti enoriasii de la slujbe ? ca-i prind italienii de spioni muscali si zic ca au pasapoarte romanesti… Sa se identifice cei care au cetatenia romana de la aceste parohii si retrasa imediat, sa o ia pe cea rusa sau italiana !? Popii astia trebuie deportati imediat la Kishinev (sau Moskva) dupa preferinta 🙂 de italieni odata retrasa cetatenia romana. De ce nu fac parohii la Rusia sa atraga toti pravo din Republica Moldova sa scapam de iei de toti pestilentialii maldavani

  http://www.romaniatv.net/rusia-trimite-in-tarile-din-uniunea-europeana-spioni-sub-acoperirea-de-refugiati-ceceni_340208.html

  https://www.boiseweekly.com/boise/russias-shadow-war-in-a-wary-europe/Content?oid=4832860

  http://www.breitbart.com/national-security/2016/01/11/kgb-christians-putin-stalin-kgbs-history-manipulating-orthodox-church/

  http://www.terra.md/ro/news/moldova/vladimir.mitropolit.agent/default.aspx

  https://www.zdg.md/editia-print/investigatii/mitropolitul-de-milioane-ips-vladimir-fondator-de-firme-arendas-la-moldsilva-cu-casa-de-vacanta-in-padure-si-apartament-de-lux

  https://www.theguardian.com/world/1999/feb/12/1

 3. moldovlahul on

  rusii primitivi ca sa fie diferiti de restul globului pamintesc printre altele sarbatoresc Anul Nou,Nasterea si Invierea Mintuitorului separat la 2 saptamini diferenta si bineinteles ca au impus acest lucru si locuitorilor guberniilor.ce chestii ridicole. propaganda kgb ista e plina de mistere asa ca acesti preoti (unii) pot sluji si in biserici romanesti ca doar nu sint verificati de sie

 4. „… să se încheie odată această vrajbă între mitropolii”
  Nu duceti oamenii in eroare. Pentru a exclude vrajba religia ortodoxa crestina are un mecanism special: autochefalia. Nu trebuie sa sustinem nici mitropolia rusa nici cea romana, biserica moldoveneasca trebue sa fie autochefala.

  • Cred ca nu intelegi substratul gospodar Andrei (era sa scriu numele matale in slavona mai degraba). Mai sus si mai jos se subintelege o blasfemie de neiertat care te duce cu gindul la 1940 cind maldavanii si mankurtii s-au intors impotriva basarabenilor in special sau a romanilor in general. Un cetatean roman crestin ortodox se inchina numai la Biserica romaneasca. Este o blasfemie in general sa intre in alta biserica ortodoxa si mai ales in una a lui Putin si Kiril sa mai rau in una maldavana de sorginte probabil mankurtoida pe care sugerezi sa fie inventata ca si Respublika Molotova dealtfel – un alt PR de Marketing si racketeering international ca RM(!!!). Nu-ti ajunge o comedie deja mai vrei inca una ? Vrei sacte inchini la biserica lui Putin sau una inventata maldavana leapada-te de cetatenia romana daca o ai si esti crestin ortodox si daca nu vrei la Biserica romana altfel cred ca este o blasfemie. Parere personala dar nu numai a mea ci si a probabil 24 millions romani ( am pus si basarabenii sper de buna credinta romaneasca) Acu gospodar Andrei haida la Sputnik cu tine cu asa idei imbecile ca te ia Dodon la puscarie ca-i subminezi ortodoxia pravo inainte sa te ciomageasca jandarmii romani de mankurt. La Moskva cu tine ! Nu intelegi nimic din substrat la articol si problema. (Preoti pravo mankurti de sorginte maldavana slujind cetateni romani) . Rusine !

Lasă un răspuns