Plahotniuc, prim-ministru, un cadou de Ziua Independenței?

4

Pe culoarele politicii moldovenești circulă un nou scenariu potrivit căruia Guvernul Filip va cădea, iar în loc va fi instaurat un Guvern condus de prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Îl întrebam la emisiunea Alb&Negru pe istoricul Octavian Țâcu dacă i se pare verosimil acest scenariu. Cercetătorul spunea că nimic nu îl mai poate surprinde deja în R. Moldova și că orice este posibil.

„Am impresia că acest om oricum nu renunță la ideea sa de a deveni prim-ministru. Imaginați-vă că are o putere foarte mare și nu o poate instrumentaliza. Este cel mai mare blestem al unui politician de a nu fi în funcția care te reprezintă. Acest orgoliu ar putea veni pe fundalul unor vacanțe în care moldovenii sunt la odihnă, prin august, când nimeni nu are habar ce se întâmplă”, spunea Octavian Țâcu.

Cadoul pentru cetățenii R. Moldova ar putea veni chiar atunci când marcăm 25 de ani de Independență.

„Am putea să avem un cadou de Ziua Independenței în care să avem un prim-ministru Plahotniuc, la 27 august rostind discursul de felicitare pentru cetățenii R. Moldova. Eu cred în orice. Situația din R. Moldova este una foarte comică și interesant de observat, în care orice este posibil. După numirea unui astfel de guvern, în astfel de circumstanțe, orice este posibil. Nu cred că ne-ar mai mira ceva”, a mai spus istoricul.

Ce se mai poate adăuga la această fină constatare? Aproape nimic.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

4 comentarii

  1. Cristi Vacari on

    Bai mai aveti cu aberatiile, ba ati zis ca acesta se vrea presedinte acum deja premier si nici odata nu ati gacit, nu e mai bine sa asteptat cu ce e va finisa totul si abia mai tarziu sa faceti unele declaratii?

  2. In pararea mea eu cred ca exista ceva si mai hilar si ciudat in RM daca nu chiar mai multe si anume de exemplu recent un militian sovietic actualmente deputat si promotor (chiar co-autor se zice) de teorii antropologice gen homo moldovenicus sau homo (neo) sovieticus :)) in comisisia de cultura a parlamentului unui stat ce se vrea european 🙁

    Acelasi personaj bolsevic a fost premiat recent de popa Vladimir (al RM) pentru contributii bolsevice la popia (rusa a) RM. Am inteles ca in timpul decernarii medaliei popesti pe la Kremlin iesea fum rosu din mausoleul lui Lenin :)). Luati vitamine si minerale din fructe / legume pe timpul verii ca la toamna ne va trosni cu o (alta) teorie de o sa ne distruga creierul si o sa ne anemiem citind-o (de exemplu limba moldoveneasca este limba romana „vorbita” cu litere chirilice :)).

    Cred ca in RM multe se fac si se desfac cam dupa cum se schimba vremea (stat mic, sarac si alienat de istorie) deci recomand sa fie primita relativ pozitiv asemenea veste ca mai sus ca se poate si mai rau gen stanga la guvernare si adio Europa si vize si imprumuturi si multe altele si in pat din nou cu mama Rusia saraca lipita de exemplu 🙁 care va zice rabdare si iar rabdare la bucate…daca nu bastonul ca pe vremuri sau chiar pistolul :(. Apropo, cred ca nu exista o palma mai mare pentru RM decat sa te duci la conferinta CSI si rusii sa ti-l dea pe Rogozin ca partener – ce o mai face RM prin CSI ?… iar joc (inutil) la 2 capete sa dezamageasca si mai mult ma intreb.. ? Ucraina si tarile baltice au parasit deja saracia asta inutila de CSI… ! … cand o sa se darame apropo toate monumentele sovietice din RM ca in Ucraina si tarile baltice … cat o sa se uite in spate la o istorie cinica bolsevica RM de care vrea sa se desprinda si care a alienat-o? …ciudat intradevar… asa cum se zice mare grija ca cine alearga dupa 2 iepuri nu prinde nici unul. Europa vrea sa vada ca la Ucraina si tarile baltice, o certitudine ca RM s-a rupt de Rusia si trecutul sovietic…vreau sa cred ca este o gluma mai jos….:) daca nu probabil vor fi probleme cu mass media care se vrea desprinsa din spatiul fost sovietic acum CSI si reorientata catre UE banuiesc

    http://unimedia.info/stiri/voronin-a-parasit-comisia-administratie-publica-dupa-recomandarile-lui-lupu–consider-ca-este-logic-sa-trec-la-cultura-116373.html

Lasă un răspuns