Pelerinaj la Mănăstirea Putna

7

Mănăstirea Putna poate fi considerată pe bună dreptate bijuteria cea mai de preț a spiritualității neamului românesc, pentru că aici își are odihna de veci marele nostru Domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt.

Liniștea, frumusețea, toaca, clopotele, evlavia – toate te fac să înțelegi cum arată veșnicia.

Aici, la Putna, domnitorul nostru este veșnic viu, e măreț și nemuritor.

Cât de adevărate și actuale sunt cuvintele poetului Mihai Eminescu: „Să facem din Putna Ierusalim al neamului românesc și din mormântul lui Ștefan altar al conștiinței naționale”.

Circulă multe legende cu referire la locul ales pentru zidirea mănăstirii Putna. Una dintre acestea spune că de pe Dealul Crucii Ștefan cel Mare a tras cu arcul, iar unde a căzut săgeata, acolo a fost ridicat lăcașul.

Priveliștea care se deschide totuși de pe Dealul Crucii este încântătoare. De aici vezi ca în palmă mănăstirea Putna, cea care stă semeață deja de mai bine de 500 de ani, evident cu toate renovărilor care au avut loc de-a lungul secolelor.

Vă recomand cu mare căldură să urcați pe Dealul Crucii. Efortul este minim și va fi răsplătit cu un peisaj mirific.  Și cu siguranță vă recomand cu toată încrederea să vizitați măcar odată în viață mănăstirea Putna. Sunt 376 de km de la Chișinău. Dar merită fiecare metru de drum pentru a vă întâlni  cu veșnicia de la mănăstire și cu veșnicul Ștefan cel Mare și Sfânt.

 

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

7 comentarii

 1. Rarița Sadoveanca on

  Testamentul Marelui Ștefan:

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬

 2. Gabriel Savu on

  Cetatenii din Republica Moldova merita sa mearga la Putna doar daca se intorc de acolo convinsi pana in maduva oaselor ca sunt si ei români si ca trebuie sa actioneze fara zabava intru reunirea neamului românesc, adica sa devina unionisti convinsi si sa termine odata pentru totdeauna cu ipocrizia si fatarnicia molotoviana.
  Cetateni moldoveni, daca veti merge la Putna nu se poate sa nu doriti reunirea R.M. cu Romania !
  Sa se refaca cat mai grabnic revenirea Basarabiei la Romania in vechile hotare !
  Terminati cu mancurtii si cozile de topor dodonesti !
  Aveti curajul de a va recunoaste romani ca si ceilalti 8 milioane de moldoveni din Romania!

Lasă un răspuns