(Parodie) Povestea „vectorului european” în imagini

1

Inspirată de filmul în desen animat „Ice Age”, am adaptat scenariul la realitățile din R. Moldova. Iată ce a ieșit:

ice1

Într-o bună zi,  în istoria R. Moldova a apărut noțiunea de „vector european”

ice2

Aceasta a fost băgată adânc în mintea moldovenilor

ice3

Dar mintea lor a crăpat

ice7

Pentru că se zbătea înca între Est și Vest

ice8

„Vectorul european” era în pericol, avalanșa neînțelegerilor era prea mare

ice4

Au urmat alegeri parlamentare de-a lungul anilor, ultimul scrutin fiind pe 30 noiembrie 2014.

ice5

Pericolul a trecut. „Vectorul european” este iarăși pe mâini bune, se gândeau a doua zi alegătorii care au salvat „vectorul european”

ice6

Dar nu…”Vectorul european” a fost iarăși scăpat din mâini, a căzut…

ice age

Este tot mai departe, iar noi încă nu-l putem atinge…

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

Un comentariu

 1. Salve Elena!Mă dezamăgești mult cu ultimile articole.Există multe subiecte sociale,economice urgente de amintit conaționalilor și guvernanților,pentru că au uitat Misiunea pentru care au fost aleși de cetățeni.

  Iar parodia din articol NU mi-a adus zâmbetul,dimpotrivă ,mi-am amintit de tinerii autohtoni patrioți din Estonia,Letonia,Lituania care NU parodiază prezența în UE,NATO,dar amintesc coloniștilor ruși apatrizi agresivi și autorităților ruse să plătească 30-40 miliarde de dolari pentru Ocupația ruso-sovietică din iunie 1940-dec.1991 și rapatrierea osemintelor conaționalilor deportați/ostatici din Rusia!

  Când toți conaționalii români est-moldoveni le vor aminti autorităților Rusiei,Ucrainei să plătească Poporului Moldovei Estice(pentru daunele materiale,morale) cel puțin 40 miliarde de dolari/euro pentru Ocupația Ruso-ucraino-comunistă sovietică a României de Est/Nord și rapatrierea osemintelor conaționalilor deportați,ca să fie îngropați acasă Creștinește,restabilind totul ce era înainte de iunie 1940,abia atunci vom putea vorbi de alte subiecte secundare din lume!Pentru că dacă NU le spui agresorilor să plătească daunele mari de acum câteva decenii,aceștia fiind obraznici și păgâni vor nega și vor crea alte Conflicte armate,invazii precum în 1990-92 !

  Nu pot să râd la această pseudo-parodie,pentru că Moldova estică se află în închisoarea CSI-ului rusesc(doar Lenin/Ulianov- idolul lui Dodon,Voronin,Greceanîi/Carabina spunea că Rusia e închisoarea popoarelor).Apropo,Lenin i-a vorbit direct în față patriotului model Pantelimon Halippa să formeze un parlament local,reprezentativ poporului și să fie atent la capcanele monarhiștilor ruși,Ohranei țariste sau grupărilor armate anarhiste ucrainiene.

  Care-i rezultatul Ocupației economice,militare ale Rusiei prin CSI-ul în Moldova estică din august 1991 până acum în 2016?Moldova Estică-cel mai sărac stat din Europa!(În plus,Transnistria,Găgăuzia-autonomii rusești)
  Să comparăm câți bani UE din fonduri de coeziunie revin unui cetățean estonian,leton,lituanian și câți revin direct la un cetățean în Molova estică,doar am avut același trecut tragic și ar trebui să avem același prezent în UE,NATO!Chiar mai mult,am avut chiar război de independență din 1990-92 ca să ne rupem de Imperiul Sovietic al Sclaviei,cu sute de morți și mii de răniți!

  Diferența reală este raportul de 20 la 1,astfel statele est-baltice ex-sovietice se dezvoltă economic an de an ,iar
  Moldova estică e jefuită de mărfurile CSI,care ruinează economia din 1991 și producătorii autohtoni locali!
  Iar Conaționalii fiind în șomaj sunt expatriați sezonieri în Rusia unde sunt discriminați la muncile cele mai umilitoare,precum sclavii afro-americani în sec.19-lea din plantațiile de bumbac sau trestie-de-zahăr în America,mulți fiind omorâți din cauza xenofobiei de acolo!

  Pe scurt,Moldova estică dintr-o regiune verde și prosperă a României și Europei până în 1940 a devenit o colonie, gunoiște ucraineană (doar legile Ucrainei sovietice au fost introduse în iunie 1940)a Rusiei,cu apele,solulurile extrem de poluate chimic,cu pădurile defrișate,cu foametea organizată pentru colectivizare forțată în colhozuri din 1946-47,cu sute de mii de Conaționali autohtoni deportați în Rusia asiatică(Siberia) iar cei rămași reduși la tăcere sau la muncă/robie pe șantierele din Rusia! Iată realitatea tragică contrară parodiei de-a joaca cu Vectorul European sau falsa alegere Est-Vest,când Moldova estică e sub ocupația CSI,cu militari,coloniști ruși,ucranineni la Tighina,Bălți,nemaivorbind de ținuturile Moldovei lui Ștefan cel Mare,Hotin,Cernăuți,Cetatea Albă,Chilia care se află sub ocupație/colonizare în Ucraina!
  La majoritatea Conaționalilor români est-moldoveni le e frică să spună Adevarul tragic ,preferând tăcerea!Înțeleg.

  Dar Hristos spunea că Frica,Egoismul vine de la Satană,iar Îndrăzneala și Lupta pentru Dreptate-de la Dumnezeu!Bine spune proverbul din popor,Viteazul moare odată,iar fricosul de o mie de ori!

Lasă un răspuns