Parlamentul Independenței condamnă declarațiile halucinate ale președintelui Dodon

9

Declarațiile președintelui țării Igor Dodon pe care le-a făcut la Moscova după întrevederile cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a stupefiat o parte a societății, adică cei care în alegerile prezindențiale au votat pentru vectorul european de dezvoltare a R. Moldova. Mă întreb dacă și cei care l-au votat în scrutin pe Igor Dodon sunt de acord cu aceste declarații și cu punctele de vedere ale noului președinte al țării. Ei l-au votat pentru ca să plătească ulterior pentru datoriile imense la gazele naturale din regiunea transnistreană (create artificial)? Ei l-au votat pentru ca Dodon să dea țara rușilor, prin federalizare?

Public mai jos declarația integrală a Asociației Obștești „Parlamentul -90” care a luat atitudine vizavi de vizita președintelui Dodon la Moscova. Consider că este important ca această luare de poziție să ajungă la un public cât mai numeros. Este bine ca oamenii să aibă acces la informații din mai multe surse, care prezintă diferite puncte de vedere.

DECLARAȚIE

Consiliul de Administrare al Asociației Obștești „Parlamentul -90” a luat act cu stupoare de declarațiile halucinante ale proaspătului președinte ales al Republicii Moldova, membrii lui fiind nedumeriți cine este cu adevărat cetățeanul Igor Dodon: liderul în continuare al PSRM, al cincilea președinte al Republicii Moldova sau liderul coloanei a cincea a Kremlinului la Chișinău?! Dar dincolo de întrebările retorice pe care le adresăm, ne-am simțit profund indignați de un comportament de-a dreptul anticonstituțional și care sfidează spiritul Declarației de Independență, adoptate de Parlamentul Independenței la 27 august 1991. După 25 de ani din ziua când Republica Moldova a devenit liberă, falsul statalist și apărător al independenței Moldovei vine să o închine din nou Moscovei, imperiului de la care ne-am rupt prin voința întregului popor?

Omul politic, dacă mai putem spune acum așa, care a ieșit învingător în alegerile prezidențiale printr-un concurs de circumstanțe rușinoase și un sufragiu practic de puțin peste 28 la sută din numărul celor cu drept de vot, care a declarat că va fi un președinte al tuturor și a jurat la inaugurare că va pleda pentru unitate în societate, pentru dezvoltarea Republicii Moldova, pentru relații apropiate cu Uniunea Europeană și Federația Rusă, la numai câteva zile își calcă propriul jurământ prin promisiunea de a denunța Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, prin depuneri de coroane la monumentul cazacilor mercenarilor ce au declanșat războiul de pe Nistru, sfidând astfel memoria apărătorilor Independenței, aduce felicitări cordiale unui așa-zis președinte al formațiunii separatiste, nerecunoscute de nici un stat, nici chiar de Federația Rusă, și comite declarații prin care închină țara liderului de la Kremlin, trădând astfel întreaga istorie a propriului popor.

La Chișinău președintele Dodon cere guvernului să anuleze legea prin care pune miliardul furat pe spatele poporului, iar la Moscova, în fața conducerii „Gazprom”-ului, pune pe umerii cetățenilor Republicii Moldova datoria de șase miliarde dolari pentru gazele consumate de regimul separatist de la Tiraspol. O soluție prin care „economistul” Dodon îngroapă definitiv economia și așa sarbădă a republicii și pune pe bejenie și restul locuitorii care au mai rămas să trăiască pe acest teritoriu trădat de asemenea politicieni.

La Chișinău președintele Dodon se năpustește asupra spiritului unionist tot mai pronunțat, care asigură cea mai scurtă cale de integrare în Uniunea Europeană, iar la Moscova fanariotul Kremlinului Igor Dodon aprobă planul lui Putin de federalizare a Moldovei prin varianta Memorandumului Kozak, care de fapt aduce Republica Moldova din nou în vasalitatea imperiului moscovit și acceptă ocuparea ei de către armata a 14-ea. Comentariile ostentative, scandaloase și triviale ale unui duplicat a hărții de la 1790 a Principatului Moldovei este constituie și ele un act grosolan de încălcare nu numai a cutumelor diplomatice, dar și a bunelor cuviințe în relațiile cu România, un vădit comportament extremist-iredentist, o interpretare falsă, dacă nu chiar o necunoaștere crasă a istoriei propriei țări. În sfârșit, să-ți vinzi țara pe câteva pe niște promisiuni de ridicare a embargoului mai degrabă politic, decât economic, are nu se știe de vor fi onorate, este, în opinia noastră, semnatari ai Declarației de Independență, un adevărat act de înaltă trădare.

Consiliul de Administrare al AO „Parlamentul-90” dezaprobă toate declarațiile halucinante ale președintelui Dodon și consideră că prin asemenea comportament nedemn sfidează grosolan – și nu pentru prima dată! – Constituția Republicii Moldova, în speță Hotărârea Curții Constituționale a Republicii Moldova nr. 24  din  9 octombrie 2014, care specifică expres: „În sensul Declarației de Independență și articolului 1 din Constituție, orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova”,

Consiliul de Administrare al Asociației „ParLamentul-90”

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

9 comentarii

 1. Atentie, ca in contul datoriei de 6.5 miliarde, ei au mentionat ca ar da societatii moldovagaz, retelele care inca nu sunt proprietatea moldovagaz. Asta ar pune in imposibilitate totala conectarea la o alta conducta, gen romaneasca. S-a mai facut odata aceasi greseala, dar probabil nu au inca tot, vor sa aiba tot.

  Acuma declaratii putem face multe. Dar declaratii inteligente + actiuni inteligente nu prea vad sa se faca. Au juristi? Juristii au facut plangeri? Au notificat organele abilitate? Au pus presiune pe partide si deputati? Sau facem o declaratie si mergem la pescuit. Acesti fosti deputati ar trebui sa fie mai activi, pana la urma statul ii plateste generos cu pensii si previlegii, fata de alte meserii.

 2. REMEMBER:
  ALEGERI FURATE – ALEGERI FRAUDATE !

  DONDON teroristul ucigaș de unioniști de la anul 1990 încoace nu a câștigat alegerile din 13 nov.2016 în Moldova de Est. Majoritatea românilor est-moldoveni au votat pro-Europa. Doar circa o jumătate de est-moldoveni au ieșit la alegeri. Distribuirea reală ar fi fost pt. Sandu – 65 %, iar pt. Dondon, poate 35 %, dar prin manipulare, fraudare și furt, mafia oficială neo-comunistă anti-națională, anti-românească, anti-unionistă, anti-europeană a inversat și a schimbat rezultatul final. Deci, actualmente Dondon este doar un PSEUDO-președinte impostor imaginar a circa 15 % din populația Moldovei de Est /ocupanții extremiști / și în nici un caz nu reprezintă votul majorității din actuala RM, fosta provincie românească interbelică Basarabia în baza „Actului Unirii” pt. TOTDEAUNA cu România votat de majoritatea deputaților din Sfatul Țării din Chișinău la 27 martie 1918. Peste câteva luni de zile Curtea Europeană a Drepturilor Omului a Consiliului Europei de la Strasbourg va tranșa această catastrofă națională a RM și va restabili în funcția de Președinte pe Maia Sandu, care a câștigat cinstit și corect alegerile din 13 nov. 2016.

 3. UN APEL anti-huntă
  ————————————
  Sculați voi Ioni, Marii
  Să scăpăm noi de cheflii
  Ne prostesc electoratul
  Cei ce umblă cu furatul
  Hoții sunt azi la putere
  Vor dreptatea să o piere
  Ne-au furat voturile noastre
  Cu dondoni, markeli de greață
  Să ieșim cu toți în Piață
  Să-l dăm jos pe cel paiață
  E dondonul terorist
  Ocupant afurisit
  Vrem votări din nou curate
  Fără fraude, doar Dreptate
  Libertatea ne-o păzim
  De bandiți ne ocrotim
  Dați-i jos pe oligarhi
  De se cred ei mari monarhi
  Dați-i jos pe cei din vărfuri
  Jos ! ca porcii, la lături !

 4. Romanii ar trebui sa dubleze ajutorul catre moldoveni si sa acorde cetatenie la cat mai multi frătiori iubitori de neam, in continuare, pina o sa ajunga muscalu’ sa-i plesneasca venele, că si-asa e hipertensiv. Doar nu au votat nici macar 20% din cetatenii Repubici Moldova.
  Oare a auzit de chestia aia, că cine sapa groapa altuia…?

  • Nu stiu daca ajutor direct (apropos unde? sa vina sa descarce un camion cu bani pe ce strada?) ajuta. Ajutor e cand omul lucreaza din rasputeri dar nu ii ajunge ceva. Este de la ajuta, adauga. Nu trebuie stat pasiv la carciuma si bla bla. Nu vad radio, tv, site-uri de stiri, parca dorm toti, probabil inca sunt sarbatorile sau nu s-a terminat vinul.

 5. Slăvită fii, Moldovă!

  Moldova mea străbună,
  Frumoasă, mîndră ţară,
  Din flori eşti o cunună
  De graiuri şi popoare.

  Străvechea latinie,
  Creştina staroslavă
  Găsit-au veşnicie
  În limba ta moldavă.

  Din vremuri milenare
  Eşti plai, popor şi neam
  Cu semne de hotare –
  Morminte de duşmani.

  Ieşit din veşnicie,
  Ţi-a hărăzit destinul
  Un trai amar să-ţi fie
  Ca fierea, ca pelinul.

  Pîrjol făceau păgînii,
  Tătarii şi osmanii,
  Te-au jefuit romînii
  Mai rău ca toţi duşmanii!

  De braţul tău păgînii
  S-au spulberat cu urlet,
  Dar au rămas romînii
  Şi te-au călcat pe suflet.

  Plătiţi cu milioane,
  Adună trădătorii
  Să-ţi scuipe pe icoane
  Cu romîneşti istorii.

  Ei ţi-au răpit eroii,
  Trecutul plin de glorii –
  Acum vin viitorul
  Să-ţi fure — răpitorii!

  Din selvă liberalii
  Au înhăitat şacalii,
  Ca bastioanele statale
  Să-ţi ardă-n foc vandalii!

  Jurăm pe sfînta cruce
  Că-i vom goni cu ură;
  Feciorii tăi — haiducii
  Din ei vor face zgură!

  Sus capul, moldovene !
  Cu braţe truditoare
  A tale grădini edene
  Din nou vor fi în floare !

  Moldova mea străbună
  Cu Domnul Ştefan Mare,
  Un cîntec azi răsună –
  Un imn de sărbătoare:

  Slăvită fii Moldovă,
  Norod moldovenesc,
  Slăvită fie-ţi slova
  Şi plaiul strămoşesc!

 6. Ștefan cel Mare on

  Blestem popular
  ———————————
  VREMURI NEGRE au venit-
  cu dondon un par-venit.
  mafioții l-au adus,
  sus acolo și l-au pus.
  e război anti-popor-
  Hunta Neagră: la omor.

  dondonistul teroristul,
  ucigașul „activistul”,
  comunistul sângeros,
  pe români el fioros.
  otrăvește, accidentează-
  pe unioniști blamează.

  pe noi toți vor să omoare –
  – România frică n-are !
  iar călăul negru-roș
  la kremlin mai suflă -n borș.
  cu popimea râ/u/so-filă-
  de „oițe” n-are milă.

  ei vor toți să ne distrugă
  și durearea să tot curgă.
  voturile ne-au furat,
  pe don-bas ni l-au băgat.
  sunt trimișii ne-curați-
  de dunduci încornorați

  moldovenii mioritici-
  nu mai scapă ei de frici.
  unde sunt haiducii noștri-
  nu mai sunt bandiții voștri:
  dondoneii ucigași,
  ocupanți și pui de lași !

  vor Moldova să distrugă-
  către Cer e a noastră rugă !
  sufletul vor să ni-l scoată,
  să ne facă viața zloată.
  sclavi și slavi vor să ne facă,
  ființa noastră să des-facă.

  DAR ZALMOX VA FULGERA
  PE DURDON DISCREIERA!
  ———————————————-

Lasă un răspuns