Pariu: Într-un termen de zece ani se va produce Unirea

38

Unionistul Constantin Codreanu a pariat pe faptul că unirea R. Moldova cu România se va produce într-un termen de maxim 10 ani. S-a întâmplat în platoul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

http://unimedia.info/stiri/permalink-111877.html

Nu am specificat în emisiune ce este gata să facă unionistul Constantin Codreanu dacă pierde pariul, dar eu îi propun să planteze 100 de copaci, în raionul de baștină.

Dincolo de acest pariu și dacă stăm să analizăm că în fiecare an numărul celor care împărtășesc acest deziderat crește, atunci acest termen nu pare chiar atât de irealizabil. Pe fondul relațiilor tot mai șubrede cu UE, dar și a crizelor care lovesc constant țările din marea familie europeană, dorința R. Moldova de a fi parte a acestei familii se stinge și pare mai degrabă o iluzie decât o realitate. Cum spunea și fostul președinte al României, Traian Băsescu, UE nu vorbește în momentul de față despre extinderea sa și acest lucru nu este planificat nici în următorii 10 ani.

Marșul Unirii de ieri organizat de Platforma unionistă în centrul Chișnăului care s-a dorit a fi cel mai mare marș al Unirii de până acum și-a atins scopul. A fost cu adevărat o zi frumoasă, pașnică, o zi în care ne-am amintit de faptele eroice ale înaintașilor noștri, dar au fost și trasate obiective de viitor.

Potrivit organizatorilor, la marș au participat 50.000 de persoane, deși cei care au fost prezenți acolo au vorbit de o cifră mult mai mică. Cert este însă, așa cum spuneam, acest curent unionist capătă din ce în ce mai multă popularitate.

Tot ieri a fost constituit Sfatului Țării 2, forul reprezentantiv al unioniștilor din Republica Moldova, care a adoptat Foaia de parcurs a Reunificării până în 2018.

“Informarea întregii populații din Republica Moldova privind beneficiile unui stat comun cu România, demararea proiectului investițional pentru Republica Modova, aprobarea de către Parlamentul de la București și Chișinău a principiilor Reunificării sunt câteva etape ale Foii de parcurs votate de reprezentanți ai tuturor categoriilor sociale: intelectuali, tineri, ofițeri, agricultori, veterani”, se arată în comunicatul Platformei Unioniste.

http://unimedia.info/stiri/foaia-de-parcurs-pentru-reunificare-si-componenta-sfatului-Tarii-doi-au-fost-votate-la-chisinau-112007.html

Urmează ca trecerea de la vorbe la fapte să fie cât mai rapidă, iar efectele apropierii celor două maluri ale Prutului să fie resimțite de cât mai mulți oameni.

 

Distribuie.