O plimbare prin Nürnberg

2

IMG_6169.jpg

Orașul Nurnberg poate fi ușor numit inima Germaniei, atât geografic, cât și spiritual. Ești întâmpinat de o curățenie germană incontestabilă,  de o liniște aglomerată în același timp. Centrul vechi al orașului este o adevărată capodoperă, cu biserici din sec. al XII-lea și monumente istorice bine protejate.

IMG_6172.jpg

Este totuși o atmosferă ciudată și în Germania, după atentatele teroriste din Franța. Oamenii îi ocolesc pe refugiații sirieni și acest lucru se vede cu ochiul liber, îi privesc cu neîncredere. Probabil în mintea fiecărui om care stă pur și simplu la terasă sau la restaurant trece pentru o fracțiune de secundă amintirea terifiantă a atentatelor de la Paris. Le este frică? Probabil, dar europenii, dincolo de asta, au ales să trăiască liber, chiar dacă pericolul este aproape evident.

IMG_6170.jpg

Arabii nu sunt bineveniți aici, cu toate acestea nimeni nu protestează. Refugiații sunt cazați la hotel, li se oferă hrană, sunt tratați omenește. Întrebarea este dacă și ei se vor comporta decent, cu respect față de băștinași sau vom auzi peste ceva timp la știri despre sute de morți în Germania în urma atentatelor teroriste.

Acesta este un război psihologic prin care trece întreaga Europă. Cu ce se va încheia acesta? Cine va câștiga și cine va pierde? Greu de spus în momentul de față. Cert este că provocarea care stă în fața liderilor europeni este imensă pentru a-i proteja pe proprii cetățeni și pentru a le asigura liniștea și confortul psihologic și mai departe. Concluzia mea este că terorismul a schimbat lumea.

 

 

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

2 comentarii

 1. Salve Elena!Evit la maxim termenul capcană terorist,pentru că legitimează criminali psihopați drogați poligami,traficanți de ființe umane care omoară civili nevinovați,având la bază ideologia urii,a satanismului ascuns!
  Această frică generală din națiunile vest-europene/occidentale a fost planificată și pusă în practică de forțele obscure care controlează omenirea!Ei au planificat al Treilea Război Mondial care are loc acum în lume,cu peste 60 milioane de refugiați anual ,după datele ONU!

  Strategia anglo-americanilor a guvernării lumii prin haos,anarhie e pusă în practică,vezi declarațiile gen.american Wesley Clark!Meditând la conflictele armate din trecut ,în fiecare secol separat,ajungi la concluzia că în jur de 10% din populația omenirii a decedat în aceste conflicte mondiale(mai ales în sec.al 19-lea ,al 20-lea)care de asemenea au fost planificate anterior de aceste forțe criminale majore care guvernează omenirea.

  Iar calculând populația actuală a lumii și extragem 10% care vor muri în viitorul apropiat în acest al Treilea Război Mondial(cu arme atomice,biologice,chimice) ajungi la un bilanț macabru,terifiant de 700-800 milioane de persoane!E enorm!
  Trăim în epoca indiferenței egoiste și a fricii generalizate în societate.Doar valorile Creștinismului Ortodox autentic ,a Budismului,a Hinduismului vegetarian sunt elementele de rezistență în fața Minciunii,Egoismului,Indiferenței generalizate în întreaga lume!

  Amintesc aici că la fiecare 5 secunde trecute,un Creștin este ucis pe glob,doar pentru că e Creștin!

  Ajung la concluzia că locurile,țările în lume unde au avut loc Apariția Maicii Domnului sunt oaze de Speranță,Lumină!Sunt câteva la număr,printre ele fiind România,Grecia,Franța,Rusia.
  Includ aici Moldova lui Ștefan cel Mare,Daniil Sihastrul,mitropolit Damian în România spirituală creștin ortodoxă apostolică,având la bază elementul comun Traco-geto-roman,fiind originar din nordul Greciei,iar dacă cercetezi în profunzime, din nordul Indiei!De aceea Mircea Eliade a călătorit,a studiat mult și a mers în India în căutarea rădăcinilor vechi,pentru lucrarea Istoria Religiilor.

  Revenind la subiectul din articol,evit termenul atentate teroriste ,înclocuindu-l cu termenul juridic asasinate colective,care responsabilizează autorii criminali,evitând astfel confuzia și termenii capcană de propagandă a acestora,fiind pionii forțelor criminale majore din umbră.

  Hristos spunea că frica,egoismul,minciuna vin de la satană,iar Îndrăzneala,Solidaritatea,Adevărul de la Dumnezeu!
  Un gând bun pentru Creștinii persecutați în lume(Asia,Africa)!Doamne,ocrotește-i pe Creștini!

Lasă un răspuns