Nu pot fi mândră de victoria trupei SunStroke Project la Eurovision

27

Constat că moldovenii sunt într-o continuă euforie după rezultatul fulminant pe care l-au avut reprezentanții R. Moldova la Eurovision. Trupa SunStroke Project a clasat țara noastră pe locul trei. Incredibilul loc trei!!! Da e frumos, e incredibil! Nici măcar băieții de la Zdob și Zdub nu au reușit asemenea performanță. Oricum, există o diferență dintre notele/aprecierile juriului și cele ale publicului. Niciun juriu din nicio țară nu ne-a acordat punctajul maxim, adică 12 puncte. Nici măcar România, nici măcar Ucraina.

Dar toate aceste performanțe incredibile nu mă fac să mă simt mândră. Este un sentiment ciudat că nu te poți bucura pentru niște artiști care nu te reprezintă. ”Mulțumesc”-ul de pe scena Eurovizion rostit în limba română a fost bine, dar ceea ce a urmat mă face să mă simt foarte rezervată și să nu mă bucur pe deplin de reușita R. Moldova. Băieții de la SunStroke Project au vorbit doar în limba rusă. Și acum nu contează că sunt originari din regiunea transnistreană, dar ar fi fost frumos să vorbească în limba țării pe care o reprezintă.

http://unimedia.info/stiri/video-prima-reactie-a-baietilor-de-la-sunstroke-project-suntem-mandri-ca-am-luat-locul-3-133039.html

De ce să vorbeasca despre președintele țării Igor Dodon, în loc să mulțumească oamenilor, publicului, celor care i-au susținut prin vot? Ați fost pe scena de la Eurovision pentru el? Băieții de la SunStroke Project spun că au fost sunați de șeful statului Dodon care le-a cerut să facă o minune. De ce să faci o minune pentru un politician care mai apoi va utiliza acest lucru în scopuri pur personale și își va face PR politic? De ce în general să vorbești despre politicieni în acea euforie a Eurovision?

Eu nu mă pot bucura. Apreciez efortul trupei SunStroke Project, dar nu pot fi mândră de ei.

Cu toate astea, felicit trupa SunStroke Project pentru că au plasat R. Moldova pe locul 3! E un rezultat istoric!

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

27 comentarii

 1. Pentru cei care nu sunt mulțumiți de faptul că baieții au vorbit în rusă și prin faptul ăsta spuneți că nu i-ați susținut s-au votat.Gândiți-vă că ei chiar dacă vorbesc limba rusă și sunt din stânga Nistrului au ale totuți să reprezinte Moldova când puteau cu ușurință să aleagă altceva….trebuie să ne bucurăm de rezultatul pe care nu a reușit nimeni din vorbitorii nativi ai limbii române să îl obțină de-a lungul istorie…dar ce să mai vorbim mereu o să existe cineva care o să critice negativ..

 2. Ăştia care atacă prin comentariile de mai sus pe autoarea articolului.
  Din cauza unor astfel de atitudini şi a ajuns țara aceasta unde a ajuns, divizată şi săracă, futută de ruşi după placul lor şi mare parte din moldoveni îmbolnăviți de sindromul Stockholm .

 3. Basarabeanca on

  Pentru o alfel de parere: cele mai „simpatice ” descrieri Elenei. Cat de mici sunteti voi, masele. Toate erau calme poate si cu rusa: insa de ce trebuia numele NEpresedintelui sa apara in vizoare!!! Nu mai era alta lume ca sa spui Multumesc?!! Voi fi mai rea: care tara au ei de reprezentat?!! Nu e tara asta, este un pseudoStat tinut viu de dodoni , plahotniuci si alti interesati cu buzunare largi.

 4. Asta este viitorul RM care Dodon si bolsevicii lui il aduc. Limba rusa, la Eurovision, peste tot , imnul national (romanesc) in limba rusa la primaria Kisinev…etc. Cine se simte comfortabil sa continue sa voteze cu ei. Este alegerea fiecaruia, nici ca se putea un „dus mai rece” cu niste rusofoni defilind ca niste circari tip Dodon pe la Eurovision, asa zis reprezentanti ai RM (Transinistria ca sa fim mai exacti) care nu vorbesc o iota romaneste (sau maldavineste cum ar zice ei daca probabil ar vorbi ceva). Asta este exact Dodon si viitorul RM plus bostanii si dovlecii si ceva vin acolo vinduti (pe datorie) la amaritii aia de muscali de pe la Kremlin multi chiar mai sarmani ca maldavanii. Foarte bine ! schizofrenia populara trebuie sa fie tratata daca mai este posibil, tineti-o asa …cu muscala inainte poate poate o sa se vada si mai bine unde o sa se ajunga daca nu este chiar prea tirziu sa se mai intoarca de pe unde s-a ajuns deja !…:( …

 5. Rarița Sadoveanca Consăteanca on

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 6. 1 din Romania on

  De acord cu pozitia d-nei Elena Robu.
  Cateva idei in urma citirii articolului, dar si a comentariilor si postarilor:
  – Nu este victoria trupei SunStroke Project, este o clasare pe podium, pe locul 3 (o performanta remarcabila);
  – Comunicarea celor de la SunStroke Project in limba rusa vine in continuarea multor episoade in care reprezentanti ai R. Moldova nu folosesc limba oficiala a statului in care traiesc;
  – Concursului Eurovision i se acorda o importanta mai mare decat merita;
  – Suntem priceputi in a vana victorii iluzorii, avem mize si satisfactii marunte;
  – Indicele nostru de mandrie creste exponential cand o melodie este in atentia publicului timp de o seara, maxim cateva zile.
  – Vorbim de „victoria noastra”, cand de fapt este vorba despre castigul lor. Noi doar ne-am uitat. E valabil si la intrecerile sportive, concursurile de tot felul si chiar … in politica.
  – Punctajul oferit demonstreaza cumetriile existente intre state vecine sau/si prietene, evalaurea onesta nu este prezenta la acest concurs. Prea multa falsitate.
  In concluzie, Eurovision este un fel de balci pe care occidentalii nu prea il baga in seama, spre deosebire de noi. Acest balci este intretinut pentru ca face ceva audienta si aduce bani. Telespectatorul european are parte si de Adele, U2, Iron Maiden, Zdob si Zdub, etc, etc, dar si de femeia cu barba si alte ciudatenii, pentru ca trebuie acoperite gusturile tuturor segmentelor de populatie functie de intelect, educatie, cultura, afinitati. Occidentalii stiu sa scoata bani si din piatra seaca, fac show din tot ce este posibil, iar noi le aducem bani si popularitate prin audienta, postari, etc.
  Din pacate, noi luam prea in serios si starnim prea multe pasiuni pentru un eveniment indoielnic asa cum este concursul Eurovision.

 7. кстати, а почему лучшие браться молдаван румыны не поддержали по-братски? вот и весь унионизм в действии. одни тупые рожи среди уников

  • Почему все всегда думают что русскоязычные молдоване не знают молдавский?)
   Все все прекрасно знают, просто общаться легче на родном языке. Тем более что русский язык это международный в Молдове и говорят на нем очень многие. Не нужно разжигать межнациональную рознь. Noi toti sintem Moldoveni da in primu rind oameni)

 8. Marishka0920 on

  Poate ca au avut sustinere pentru participare din partea lui Dodon si de aceea a fost necesar sa i faca PR politic, cu siguranta ca rezultatele si faptul ca i-a fost rostit numele pe scena Eurovision ii da mare importanta in ghilimele, in fine ii stim pe cei de la SunStroke Project si il stim si pe Dodon asa ca stim care si ce valoreaza…. nu e necesar un asemenea PR politic e chiar unul care nu face nici doi bani insa sufera o tara intreaga de unele gafe neconstientizate de unii.

Lasă un răspuns