Nu pot fi mândră de victoria trupei SunStroke Project la Eurovision

54

Constat că moldovenii sunt într-o continuă euforie după rezultatul fulminant pe care l-au avut reprezentanții R. Moldova la Eurovision. Trupa SunStroke Project a clasat țara noastră pe locul trei. Incredibilul loc trei!!! Da e frumos, e incredibil! Nici măcar băieții de la Zdob și Zdub nu au reușit asemenea performanță. Oricum, există o diferență dintre notele/aprecierile juriului și cele ale publicului. Niciun juriu din nicio țară nu ne-a acordat punctajul maxim, adică 12 puncte. Nici măcar România, nici măcar Ucraina.

Dar toate aceste performanțe incredibile nu mă fac să mă simt mândră. Este un sentiment ciudat că nu te poți bucura pentru niște artiști care nu te reprezintă. ”Mulțumesc”-ul de pe scena Eurovizion rostit în limba română a fost bine, dar ceea ce a urmat mă face să mă simt foarte rezervată și să nu mă bucur pe deplin de reușita R. Moldova. Băieții de la SunStroke Project au vorbit doar în limba rusă. Și acum nu contează că sunt originari din regiunea transnistreană, dar ar fi fost frumos să vorbească în limba țării pe care o reprezintă.

http://unimedia.info/stiri/video-prima-reactie-a-baietilor-de-la-sunstroke-project-suntem-mandri-ca-am-luat-locul-3-133039.html

De ce să vorbeasca despre președintele țării Igor Dodon, în loc să mulțumească oamenilor, publicului, celor care i-au susținut prin vot? Ați fost pe scena de la Eurovision pentru el? Băieții de la SunStroke Project spun că au fost sunați de șeful statului Dodon care le-a cerut să facă o minune. De ce să faci o minune pentru un politician care mai apoi va utiliza acest lucru în scopuri pur personale și își va face PR politic? De ce în general să vorbești despre politicieni în acea euforie a Eurovision?

Eu nu mă pot bucura. Apreciez efortul trupei SunStroke Project, dar nu pot fi mândră de ei.

Cu toate astea, felicit trupa SunStroke Project pentru că au plasat R. Moldova pe locul 3! E un rezultat istoric!

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

Distribuie.