(Ne)președintele meu cu (ne)respectul lui

34

(Ne) președintele meu nu respectă Declarația de Independență a R. Moldova pentru că numește limba de stat – moldoveneasca și nu româna. (Ne) președintele meu nu respectă nici Constituția R. Moldova pentru că a început să scrie pe pagina sa de Facebook tot mai des în limba rusă. Asta în condițiile în care Igor Dodon s-a impus ca un adevărat statalist, gata să apere valorile naționale ale R. Moldova. Mă întreb cum?! Vorbind și scriind în limba de stat a altei țări (Federația Rusă)? Asta nu înseamnă deloc să fii statalist. Asta înseamnă să nu îți respecți țara în care ai devenit președinte.

Ca jurnalistă (și sunt sigură că și alți colegi de-ai mei mă vor susține) sunt nevoită să fac traduceri de fiecare dată când șeful statului Igor Dodon se exprimă în limba rusă, limba oficială a altui stat.

Tot ce îmi doresc, abordând acest subiect, este ca șeful statului, care își dorește să devină președintele tuturor cetățenilor din R. Moldova, să ne respecte pe fiecare dintre noi și să respecte limba de stat – adică limba română, chiar dacă el îi spune limba moldovenească.

Potrivit art. 77 din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova reprezintă statul şi este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării. Cum poate fi tras la răspundere președintele căruia nu îi pasă de Constituția țării?!

Mai jos aveți și câteva mostre prezidențiale de ”respect” față de valorile noastre naționale.

informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

Distribuie.