Moldoveni din diaspora care trimit cei mai mulți bani acasă

0

Cifrele oferite de Banca Națională a Moldovei privind transferurile de bani din străinătate pentru persoanele fizice din țară (adică remitențe) arată că în luna noiembrie 2017, conaționalii noștri au trimis acasă, prin intermediul băncilor, 105 milioane 230 de mii de dolari. Suma este în creștere cu 15,7% comparativ cu luna noiembrie 2016. Dar aceste cifre sunt mult mai mari, pentru că mulți dintre moldovenii aflați la munci peste hotare trimit bani acasă prin alte mijloace, decât băncile.

Ca de obicei, cei mai mulți bani sunt transferați de către moldovenii care se află și muncesc în Rusia și reprezinta o treime din suma totală, adică aproape 33 de milioane de de dolari. Totuși, suma remitentelor din Rusia este în scădere față de aceeași lună a anului 2016.

Iată topul țărilor de unde se trimit cei mai mulți bani acasă:


Cele mai multe transferuri au fost făcute în dolari, 47.4%, deși în descreștere cu 2.9 puncte procentuale comparativ cu noiembrie 2016, urmate de transferurile în euro – 44.2% (în creștere cu 5.3 p.p.) și cele în ruble rusești – 8.4% (în descreștere cu 2.4 p.p.).

Anul trecut, din ianuarie până în noiembrie, moldovenii din diaspora au trimis acasă peste 1 miliard de dolari, ceea ce reprezintă cu 11% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2016.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!