Mobilizarea de la București și nepăsarea de la Chișinău

10

În România proiectele de legi cu privire la grațiere și amnistie au scos în stradă zeci de mii de oameni. Președintele României Klaus Iohannis s-a alăturat protestatarilor și a anunțat că va organiza un referendum pe această chestiune. Pe scurt, se grațiază în întregime pedepsele cu inchisoare de până la 5 ani”. Nu beneficiază de grațiere infracțiuni precum luarea și darea de de mită, traficul de influență și cumpărarea de influență, constituirea unui grup infracțional organizat, infracțiunile pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, dar nici infracțiunile cu violență.

Deci, în România oamenii ies în stradă pentru că nu sunt de acord cu un proiect de lege, pentru că le pasă de ceea ce se întâmplă în țara lor, pentru că vor ca politicienii/demnitarii corupți să stea la pușcărie acolo unde le este locul.

În R. Moldova, se fură un miliard de dolari din sistemul bancar, se pune această povară pe umerii cetățenilor pentru următorul deceniu, se votează în primă lectură legea cu privire la legalizarea capitalului care înseamnă o formă de amnistie și o legalizare a banilor furați sau banilor proveniți din surse ilegale.

Legile care încearcă să fie promovate intens de PSD din România și PD din R. Moldova, partide care au o relație destul de apropiată, sunt aproape similare, doar dacă excludem grațierea. Coincidență sau sincronizare între cele două guvernări?! De obicei, legile Universului spun că nimic nu se întâmplă întâmplător.

Dar despre altceva am vrut să scriu, de fapt. Despre fenomenul nepăsării. Ce fac oamenii în R. Moldova? Se uită la TV și tac. Tac și înghit, înghit în sec pentru că nu au curaj să iasă să își apere depturile, să ceară respectarea legii, să ceară pedepsirea hoților.

Și nici președintele republicii nu se implică, nu cere referendum, nu este de partea oamenilor furați. Mă refer în primul rând la fostul președinte Timofti, dar și la actualul.

Așa răbdăm și tăcem. Poate vin frații noștri de peste Prut și ne organizează și nouă niște proteste, dau jos această guvernare, schimbă clasa politică și realizează Unirea. Ai noștri de ce să se implice, dacă nu le pasă…

P.S. Este un articol să ne amintească de mica unire care se marchează astăzi în tot spațiul românesc.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

10 comentarii

 1. PSD a castigat in RO din cauza neparticiparii la vot a populatiei. Un dezinteres la fel de iresponsabil ca si cel din RM care l-a adus pe Dodon care va distruge si ce-a mai ramas din RM orientand statul catre nimic politic si mai ales economic. PSD RO este exact PD RM ca si doctrine (cred si semnele sunt aceleasi) , in spate inca o forta politica relativ suspecta si cu interese de sine insusi (egoiste si egocentriste) singura diferenta fiind ca cei din RM sunt bolsevici vopsiti europeni social-democrati pe cand cei din RO sunt intradevar nascuti si crescuti social-democrati europeni dar toti proveniti dintr-o oligarhie post-revolutionara (1989) pe care DNA si lupta anticoruptie relativ de succes din RO (nu si din RM inca) i-a bagat la inchisoare in ultimii +10 ani prin RO. PSD a castigat atat de detasat ca poate relativ democratic „dicta” si deci isi vor (fostii) sponsorii cumva pe cati mai multi afara la aer liber (!) in mod legal (gratiere) din ce se speculeaza masiv prin media romaneasca. (unii au stat ceva timp la zdup in RO, averile au fost relativ confiscate totusi deci nu este chiar o „iertare de pacate” cum ar fi prin RM banuiesc ci o scoatere la aer liber mai degraba cred)

  Atat ca nu au calculat ca romanul a dezvolat in ultimii +10 ani (cetatean UE) un spirit civic fantastic si din ce in ce mai putin alterat chiar demn de invidiat si de cele mai vechi democratii. S-a (re) format o „coloana vertebrala” care a fost dinotdeauna acolo dar anihilata cumva de comunisti (1949-1989) de-a lungul timpului. S-a format acest spirit civic patriotard dupa cum dvoastra bine ziceti crescut din valorile europene pe la care le-a avut dintodeauna neamul romanesc si pe care le-a (re) descoperit odata ciuma bolsevica a fost eliminata progresiv.

  Toate aceste situatii de manifestatii si zgomot politic sunt democratia europeana in exercitiu. In RM odata ce ciuma bolsevica va disparea, daca vreodata desi abia a revenit, fiind toti un norod va reaparea si aceasta demnitate prin acea coloana vertebrala invizibila dar existenta. Totusi cu recentele miscari politice cum am vazut prin RM si probabil directia din nou „taiganeza si siberiana” a RM lucrurile se vor degrada mai rau cred relativ in scurt timp.

 2. Toader dela Cetatea Tighina on

  Da, mare-i grădina ta, Doamne !
  Primo-
  majoritatea fraților noștri români au votat pușcariașii și condamnații= PSD ruso-fil,
  condus de Liviu Dragnea plus neo-comuniștii Ion Iliescu, Victor Ponta, etc.
  Acum ei culeg roadele votului lor iresponsabil.
  Cei ce ies în stradă acum n-au votat PSD, dar sunt în minoritate
  față de marea majoritate românească iubitoare de corupți, hoți și bandiți. Asta suntem !
  Secundo –
  Situația e nițel diferită la Chișinău – s-ar părea că presupusa victorie a lui Dondon
  ar fi un tandem cu PSD- ul din România.
  Dar realitatea e alta la Chișinău- Alegerile din 13 nov.2016 au fost furate și fraudate
  în mod abuziv de funcționarii de toate nivelurile prin computere și alte tehnici diversioniste, susținute tacit și încurajator de guvernarea oficială.
  Câștigătorul real este Maia Sandu care a avut cele mai multe voturi reale.
  Iată diferența între Chișinău și București.
  Cu toate mizeriile și ocupația rusească, majoritatea est-moldovenilor s-au arătat mai responsabili decât majoriatatea românilor care l-au ales pe neo-comunistul Dragnea.
  Terzo-
  acest mesaj se adresează și unui anumit Cătălin Ionuțaș din Arad, cam surd de o ureche,
  dar care îi cam beștelește pe bieții de est-moldoveni pe aceste Forumuri,
  pretinzând că este un unionist frate de-al nostru, pe când este doar un biet scrib răutăcios
  care nu are cu se ocupa pe la Apusul său. /Apusul – îl înțelegeți cum vreți !/
  —————————————————————————–
  Trăiască România Mare în Vechile Hotare
  și laudă basarabenilior din 27 martie 1918,
  care a fost prima provincie românească
  să clădească fosta viitoare Românie Mare după cea Mică!

Lasă un răspuns