Mii de magistrați au ieșit să protesteze în România. Pe când și în R. Moldova?

2

Aceasta este imaginea zilei. Sute de magistrați pe scări la Curtea de Apel București veniți din toată țara cu mesaje: ”Toți pentru justiție”!


Cu siguranță imaginea respectivă va rămâne în paginile istoriei. Este un model al rezistenței în justiție. Asta înseamnă de fapt democrație. Magistrații nu sunt de acord cu așa-zisa reformă în justiție care se votează în mare grabă în aceste zile în Parlamentul din România și care este propusă de coaliția de la guvernare PSD-ALDE.

Oamenii mai strigă și peste 28 de ani de la Revoluția din 1989, ”Jos Comunismul”. Înseamnă că multe lucruri rămân neschimbate, iar oamenii deja nu mai rezistă să tacă pur și simplu.

În R. Moldova, cazul Domnicăi Manole, magistata Curții de Apel care a fost demisă din sistemul judecătoresc nu a scos niciun judecător în stradă, nicio revoltă, nicio manifestare de protest, știind că în orice moment, oricine dintre judecătorii care nu se supun politicului și pot lua o decizie care să nu convină puterii pot fi ușor demiși din funcție.

Cât mai trăim așa? Cât mai stăm în ignoranță și răbdăm?

Informați este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

2 comentarii

  1. Eu cred că trebuie făcută o balanță. Există multe lucruri bune și căteva rele (nu multe) în aceste legi adoptate. În primul rând răspunderea civilă și penală pentru verdicte date aiurea de magistrați . A trimite un om la inchisoare și deci a-l distruge pe el și familia sa fără nici o consecință este împotriva oricărei valori europene și umane. Acești așa ziși magistrați au salarii mai bune ca echivalenții lor din Franța și pensii aproape duble ca în vest la echivalenți. Romania pierde foarte mulți bani la CEDO pentru sentințe date aiurea. Slabi profesional, îmuibați$ fără măsură sunt exact exponenții ciocoilor noi (grași și urâți deasemena mulți de îmbuibare). Aceste legi se aliniază la legislația europeană și atât. Există si lucruri mai ciudate intradevăr dar nu multe. Hai să fim un pic realiști si europeni. Pe de altă parte oricine dar nu ăștia să fie plânși deci vă rog (!). Motivul real al lor in stradă este unul singur cred. Îsi vor pierde casele și imbuibarea dată pomană de țara românească ca știu că sunt slabi profesional și curând vor răspunde cu avera lor dacă mai lucrează aiurea după ureche și comandă politică. La școală cu ei și la biserică că prea sunt îmbuibați și păcătoși și zero barat cum se zice . Să devină competenți și cu frica lui Dumnezeu când dau sentințe.

  2. Nu va place PSD+ALDE? E rezultatul votului pe liste! Unde e prietenul vostru ziarist care zicea ca a fost cel mai bun lucru care s-a intamplat romaniei? In romania s-au miscat lucrurile cand a fost schimbat votul de pe lista la uninominal, daca nu o facea basescu am fi avut pe iliescu si nastase inca cateva mandate.

    In privinta „justitiei” sunt niste birocrati ineficienti. Nu e pe departe ce ar trebui sa fie. E o frana extraordinara pentru economie. Un dosar poate dura ani de zile. Probleme mici gen nu ti-a platit chiria sau nu a onorat careva factura ar trebui rezolvate in cateva ore maxim cu minim birocratie, la noi poate dura ani si costa o avere. Sunt indivizi care pur si simplu nu isi fac treaba cum trebuie, desi li s-a acordat atentie suficienta.

Lasă un răspuns