Michelle Obama, provocată să joace hora moldovenească

0

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii Michelle Obama a fost provocată să joace hora moldovenească și astfel să vină în R. Moldova. Ideea aparține voluntarei americane Israel Collier care își face misiunea în cadrul Corpului Păcii din Moldova. Voluntara vrea să obțină atenția din partea Primei Doamne a SUA prin intermediul platformelor sociale. Mai mult, inițiativa este de a o aduce pe Michelle Obama în Republica Moldova în cadrul Programului “Let Girls Learn”, un program din care și țara noastră face parte.

Misiunea nu este deloc ușoară. Să o determini pe Prima Doamnă a SUA să vină în Moldova este cu adevărat o mare provocare, dar asta nu a speriat-o pe o tânără de la noi să facă acest lucru.

Acești copii minunați au dansat hora pentru a promova sănătatea inimii. Ei cu toții vor să o vadă pe Prima Doamna a SUA în carne și oase și să îi asculte inima. Probabil deja și-au pregătit întrebările cu care să o asalteze pe dna Obama, în cazul în care, printr-o minune, ajunge și la Chișinău. Cu siguranță tot ce le va vorbi ea tinerelor va fi din altă lume și din altă piesă. Michelle Obama le va spune adolescentelor să își concentreze atenția pe studii, educație și să lase grijile despre băieți și iubiri.

Vedeți mai jos cu câtă pasiune dansează copii și adolescenții dansul nostru popular – hora. Și tot aici este și provocarea pentru Prima Doamnă.

“Ca susținător și voluntară în cadrul Programului Corpului Păcii, Educație pentru Sănătate, am încurajat elevii mei să participe la provocarea lansată la nivel național: “Eu Iubesc Inima Mea” ( “I Love My Heart”). Provocarea constă în a dansa Hora, a face înregistrerea video și a-i încuraja pe alții să facă același lucru. Este un efort de a promova sănătatea inimii. Elevii mei au fost complet dispuși, dar au decis să meargă chiar mai departe și au provocat-o pe doamna Obama să danseze hora”, mi-a explicat voluntara Israel Collier.

https://www.thunderclap.it/projects/42802-get-michelle-to-moldova

Provocarea pentru Michelle Obama a fost făcută în luna aprilie, dar deocamdată nu este niciun răspuns. Totuși, speranțele sunt destul de mari. Ar fi extrem de frumos ca Prima Doamnă a SUA să participe la Chișinău la un summit în cadrul Programului Let Girls Learn. De altfel, acest program a fost inițiat de Oficiul Primei Doamne din SUA în martie 2015 și implementat de mai multe agenții guvernamentale din SUA. În R. Moldova Programul este realizat de către voluntarii Corpului Păcii, țara noastră fiind alături de Albania, Benin, Burkina Faso, Cambodia, Ethiopia, Georgia, Ghana, Moldova, Mongolia, Mozambique, Thailand, Togo și Uganda selectate în cadrul programului. ( Mai multe despre Let Girls Learn aici)

Prin acest articol susțin ideea frumoasă a volutarilor Corpului Păcii, dar și a tinerelor de la noi care au venit cu această inițiativă. Vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă, iar când va fi și un răspuns din partea Primei Doamne veți afla primii despre asta.

 

 

 

Distribuie.