Mesajul Elenei Robu pentru diaspora

3

M-am bucurat mult ca am avut posibilitatea să vorbesc în cadrul offline-ului Adoptă un vot pentru a demonstra în felul acesta respectul pe care îl purtăm unul față de altul. Ieri am văzut un răsărit de soare când am zburat spre Veneția, iar astăzi am văzut în sală răsăritul diasporei!

Au fost multe idei bune și frumoase în cadrul celor 6 grupuri de lucru, dar fără susținerea presei toate aceste proiecte nu pot avea impactul necesar. Iată de ce motto-ul:
„Informația este putere, informați-vă corect” este foarte important de reținut.

Ce voi face mai departe? Până acum am realizat peste 20 de emisiuni cu și despre diaspora. Deja am stabilit aici mai multe contacte pentru emisiunile ulterioare, pentru ca vocea diasporei să fie mult mai prezentă pe Unimedia și elenarobu.md.

Consider că diaspora a fost, este și va fi alături de țară, pentru că fără susținerea conaționalilor noștri din afara țării, R. Moldova nu va reusi să se dezvolte.

Îmi doresc ca fiecare dintre noi să se implice și să treacă de la vorbe la fapte!

Un fapt este că astăzi noi am sădit un pom care va inaugura Aleea Diasporei moldovenești, aici, în regiunea Veneției.

Vă îndemn să avem grijă de rădăcinile noastre, oriunde am fi!

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

3 comentarii

 1. Ce pierdere totala de timp cu ceea ce a fost pe la Venetia. Numai daca intilnirea n-a fost cumva ceva ca un „city breakway” fara agenda deci. O intilnire din nou in spiritul „formelor fara fond” in care s-a discutat abstract si fara continut eventual sa se mai ajute o ” masa de prinz ” la o gradinita si un „ceai” la un camin de batrini de care chiar nu este nevoie tinind cont ca „umanitar” se ocupa altii mult mai organizat. Cred ca singurul rezultat a fost ca diaspora sa citeasca mai mult ZDG (ceea ce este nu este un lucru rau). RM este pe un drum fara intoarcere catre oriunde Dodon si ortacii in mai putin de 2 ani o vor lua-o in consecinta. Politic „diaspora” este cu „tara”. Nu-i de mirare ca asa usor s-a ajuns la putere cu bolsevicii mancurti cu asa agende ineficiente ale „diasporei”. Mai bine mergeati la Kremlin sa tineti ochii „pe borcanul de gogosari maldavenesc” sa vedeti cind, ce si cum RM se va contopi cu maika patrie ca sa pregatiti mai bine „diaspora” cu remitentele sa sustina „tara”. Mai ales dupa ce va fi zburata de prin lumea europeana formal „tara” va avea nevoie de paralute ($) ca kopeika si rubla sunt si vor continua sa fie mai slabe iar banii rusesti se vor lasa asteptati daca vreodata vor veni. Cred ca „populatia” din „tara” cu cea din „diaspora” nu fac prea mult o diferenta. (pe cind o filiala bolsevica la Italia oare) ? 🙁 🙁

 2. Toader /Diaspora on

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 3. Trebuie sa mergeti sa convingeti gagauzii, transnistrenii, pe cei de la moscova si cel mai important pe cei din moldova, studenti, pensionari, oameni de la sate sa urmeze proiectul european. Eu cred ca diaspora din europa nu trebuie convinsa de ceva.

Lasă un răspuns