Maia Sandu și Andrei Năstase merg pe cont propriu în alegeri?

8

Situația cu privire la consolidarea opoziției de dreapta în R. Moldova pare din ce în ce mai incertă. În urma declarațiilor care se fac în ultima perioadă de către candidații la președinție Maia Sandu și Andrei Năstase, șansele și speranțele unei consolidări sunt tot mai mici. Balanța înclină mai mult spre faptul că ambii candidații vor rămâne în cursa electorală.

http://unimedia.info/stiri/permalink-94682.html

http://inprofunzime.md/stiri/politic/andrei-nastase-ar-fi-vrut-sa-devina-candidatul-comun-ca-un-barbat—1603651.html

Singurul motiv care pare plauzibil în toată această ecuație este următorul: dacă rămâne doar un singur candidat în alegeri, s-ar putea ca acesta să fie exclus din cursă. Nu că ar fi motive, dar s-a demonstrat că orice candidat incomod puterii poate fi ușor exclus din cursă. Totuși, să alungi tocmai doi candidați din scrutin ar putea să bată prea mult la ochi și ar putea trezi nedumerire/nemulțumire din partea organizațiilor internaționale.

Dacă lidera PAS și liderul PPDA rămân ambii în cursa electorală, am putea avea mari surprize la alegerile prezindențiale. Nu mă apuc să fac pronosticuri, pentru că alegătorii noștri sunt imprevizibili, la fel ca și cei care numără voturile. Totuși situația ar putea fi atât de imprevizibilă încât nici Maia Sandu și nici Andrei Năstase să nu acceadă în turul doi.

Un moment de gândit și de acționat, până apar sondajele “credibile” multașteptate pentru ca Maia Sandu și Andrei Năstase să ia o decizie cine rămâne în cursa electorală.

Distribuie.