#lumineazacircul

22

O idee a doi artiști poate mișca munții din loc. Interpretul Nicu Țărnă și fostul director al Circului Andrei Locoman și-au propus să renoveze Arena Mare a Circului din Chișinău. Nicu are un vis – să cânte pe Arena Mare a Circului. Și visul lui se va realiza, vineri, 5 mai, în cadrul unui spectacol inedit.

Cine nu a fost la Circ cel puțin odată în viață? De câte ori v-ați întrebat, trecând pe lângă Circ, de ce această clădire imensă este lasată de izbeliște, de ce statului nu îi pasă de acest edificiu cultural? Cunosc răspunsurile, pentru că și eu m-am întrebat de multe ori acest lucru.

Circul este primul contact al copilului cu marea cultură, așa cum spunea și Nicu Țărnă, în emisiunea Alb&Negru de pe UNIMEDIA. Dar cine dintre politicienii de la noi are nevoie de un popor care se interesează de cultură, care este educat? Nimeni, pentru că un popor educat pune întrebări și se gândește bine în cabina de vot, atunci când are de ales cui să ofere putere în următorii 4 ani.

Ce putem face noi, oamenii ca să contribuim la renovarea Circului, dacă statul nu se preocupă de această chestiune? Pentru început putem cumpăra bilete la spectacolul din 5 mai, iar micile noastre contribuții să fie direcționate pentru renovarea Circului. Dacă ei nu vor, înseamnă că noi vrem. Dacă ei nu se implică, ne putem implica noi. Banii nu trebuie să ajungă la autorități, pentru că s-ar putea să îi pierdem prin buzunarele unora. Dar trebuie direcționați acolo unde este nevoie.

Biletele le puteți găsi pe iticket.md sau la casele Palatului Național. Ne vedem vineri la spectacol!

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.