La una dintre cele mai mari expoziții de arme din Europa

4

Târgul de Arme de la Nurenberg (IWA) care anul acesta a ajuns la a 43-a ediție a atins noi recorduri. Peste 1400 de expozanți și 45 de mii de vizitatori, companii și branduri din peste 120 de țări ale lumii. Este o muncă uriașă în ceea ce privește organizarea unui asemenea eveniment care durează, de regulă, 4 zile.

Acuratețea germană și-a spus cuvântul și de această dată. Toate detaliile au fost puse la punct. Parcări imense supraetajate, indicatoare, hărți, broșuri cu toată informația de care ai nevoie, restaurante, WC-uri, wi-fi și, cel mai important, curățenie.

IMG_6175

Odată în plus, expoziția a reușit să stabilească noi repere. Cel mai important Târg internațional de Vânătoare și Tir Sportiv a cunoscut o creștere a numărului de participanți, de la 1379, anul trecut, la 1455 – anul acesta. Spațiul expozițional se întinde pe o suprafață de 95 000 metri pătrați, care cuprinde peste 10 săli de la Centrul Expozițional Nurenberg. La eveniment au fost prezenți peste 45 mii de vizitatori din întreaga lume, față de 41 748 de vizitatori câți au fost anul trecut.

Dintre cele 56 de țări reprezentate la eveniment, Germania, SUA și Italia au au avut cel mai mare număr de participanți.

Primele zece țări în ceea ce privește numărul de vizitatori au fost Germania, Republica Cehă, Austria, Italia, Franța, Polonia, Belgia, Olanda, Marea Britanie și Elveția.

IMG_6252

Următorul Târg va avea loc între 3 și 6 martie 2017, la Centrul Expozițional Nurenberg. Evenimentul este organizat de NurenbergMesse și sponsorizat de VDB (Association of German Gunsmiths and Gun Traders) și JSM (German Firearms and Ammunition Manufacturers Association sau Asociația germană a producătorilor de arme și muniții).

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

4 comentarii

  • Ne explicati? Presupun ca sunt mai multi in spatele profilului dvs, dar nici o problema, va voi explica cateva aspecte. Von incepe cu faptul ca in accidente rutiere, pe drumurile R. Moldova, mor zilnic enorm de multi oameni, fata de accidentele cauzate de arme, dar ajungem si acolo.

   Avem o cultura ticsita cu tot felul de prejudecati si vicii in toate domeniile, care ne impiedica sa avansam la un alt nivel de trai. Daca ati fi fost prezenti la acea expozitie, sunt sigura ca v-ati fi simtit mai in siguranta si mai bine decat la o expozitie de vinuri in R. Moldova. Aceasta expozitie a fost pentru mine o descoperire a unei noi abordari in ceea ce priveste domeniul armelor si fiindca din tot comentariul dvs am remarcat doar cuvintele „arme” si „ucigatoare”, lasati-ma sa va spun ca nu am auzit, in nici un moment, asa cuvinte la o expozitie la care au fost prezenti peste 45 000 oameni.

   Doar la noi armele sunt folosite in alte scopuri, decat sunt folosite in Europa, de exemplu. Am auzit discutii acolo despre vinatoare, despre securitatea personala, despre sport, despre imbracamintea de teren. Este o mare direferenta intre noi, cei de aici si acei oameni care au venit acolo pentru a vedea si invata lucruri noi. Ceea ce a fost expus acolo serveste si pentru sport, distractie si perfectionare personala. Ceea ce am vazut acolo este o adevarata cultura a armelor si a munitiilor.

   Si da, este un subiect care ma intereseaza, atata timp cit avem cazuri de fratricid in familii de rang inalt in Moldova, ramane un subiect fierbinte pentru mine si cred ca si pentru zeci alti oameni, care nu se simt in siguranta in casele lor proprii, din cauza inexistentei acestei culturi la noi in tara. Nu exista cultura pentru că armele se folosesc in alte scopuri, decat se folosesc in tarile civilizate. Este un subiect care intereseaza oamenii din tara noastra, fiindca asa cum tindem sa ne integram in Uniunea Europeana pentru a fi in siguranta, inseamna ca tindem sa ne asiguram securitatea asa cum o fac si ei si cu mijloacele pe care le folosesc ei.

   In fine, am putea vorbi mult pe aceasta tema, dar sunt sigura ca in raspunsul pe care vi l-am dat, ati gasit lucruri la care nici nu v-ati gandit si sper ca v-am lamurit macar superficial un subiect, care ar bine sa fie monitorizat indeaproape de cei care sunt responsabili de ceea ce se intimpla in tara aceasta. Iar cum la noi obisnuim sa aratam cu degetul la ceilalti, inainte sa schimbam noi insine comportamentul nostru, am preferat personal sa merg sa ma conving de anumite lucruri, ca sa pot face schimbarea incepand cu mine. Va urez succes si sper ca acest articol sa fie util tuturor celor din profilul Albert Finn. Cu respect!

 1. Stimata doamna Elena Robu, va multumesc pentru o explicatie atat de interesanta si profunda. Eram nedumerit, vazandu-va la aceasta expozitie de arme. Am citit candva articolul Dvs despre ghioceii colectati ilegal prin padurile Moldovei si imi facusem o impresie ca nu acceptati niciun fel interventie armata sau nearmata in sanul naturii. Nu-mi puteam imagina ca ati fi interesata de arme de vanatoare sau vreun alt fel de armament. Daca am gresit cu ceva, imi cer iertare.
  Va doresc succese in toate!
  Multumesc!

 2. Albert Finn, inainte ca sa ceri explicatii, trebuie sa intelegi anumite chestii. Doamna (sau chiar domnisoara) Elena Robu a cunoscut/imbratisat pasiunea blogherismului, atit de populara, „in trend” si chiar pe alocuri banoasa acum in Republica Moldova. Ei si ca 98% din blogheri incepatori, isi inchipuie ca trebuie doar „sa impuste” cit mai multe articole, si nu prea o intereseaza calitatea. De aia toate „creatiile” Domniei sale sunt constatari eftine si deloc interesante, copy/paste la stiri deja existente si atit. Diferente dintre Chisinau si Bucuresti, cine va fi urmatorul presedinte, si alte chestii. Ce interes asi avea eu, sau altcineva, sa citesc ceva ce pot gasi pe google cu 2 click-uri ? Unde sunt subiectele arzatoare, unde e analiza, unde e intriga, unde sunt pareri obtinute direct de la persoane/organizatii implicate ? Unde a „bomba”, sau macar „bombulitza” ? Nu e, ca e greu de o facut, e mai usor sa scrii chestii de 2 bani. Sa iai o stire de eri de la pro-tv, sa o redai cu alte cuvinte si poate sa mai adaugi o fraza-doua cu parerea personala. Who cares ? Elena, invata-te de la Tirdea a scrie articole. Nu am in vedere pe cine ridica in slavi, dar anume cum si ce scrie. Articolul asta cu expozitia de arme, la fel – 2-3 poze in cruce (unele absolut nereusite, si nu la tema), plus niste copy/paste din vreun booklet. Pot gasi tot asta pe net, de mult mai buna calitate.

  Blogherismul implica ceva mai mult efort, Elena.

  P.S. Comentariul Dvs la mesajul lui Albert Finn, raportat la realitatea din Modova, e practic nul. Cine naiba are nevoie de arme si echipament de vinatoare in Moldova, daca lumea moare de foame ?? Iar cine are bani, are deja arme mult mai bengoase decit alea vazute de tine la expozitie.

  Salut.

Lasă un răspuns