În Chișinău apar primele clădiri în stil minimalist

10

Arhitectul Vasile Stratu a devenit cunoscut în R. Moldova, dar mai cu seamă în Chișinău datorită unor clăridi inedite pe care le-a proiectat. Arhitectul abordează stilul minimalist și deconstructivismul în arhitectură, care este o direcție de dezvoltare a arhitecturii postmoderne.

Iată câteva dintre clădirile care au fost proiectate și construite de arhitectul Vasile Stratu în Chișinău, în stil minimalist.

Zilele acestea, arhitectul Vasile Stratu și-a lansat propria carte ”Arhistrat-Deco” care conține lucrările realizate de arhitect în Chișinău. Evenimentul a avut loc în cladirea în stil deconstructivist proiectată de autor. Cartea este pentru atât pentru arhitecți de orice vârstă, cât și pentru studenți sau toți cei interesați de urbanism.

”Arhitectura începe de la scânteie, care treptat se transpune în linie, formă şi volum, trecând prin numeroase faze de metamorfoză până ajunge la conceptul final. Pasiunea pentru arhitectură poate fi observată în fiecare clădire prezentată în revistă. Arhitecții au o mare responsabilitate socială. Sperăm ca orașul Chișinău să devină o capitală cu care să ne mândrim si să avem ce lăsa ca moștenire viitoarelor generații.”, a declarat Vasile Stratu în cadrul evenimentului.


Cât de frumos ar putea arăta orașul Chișinău, dacă s-ar dori acest lucru, dacă arhitecți de valoare ar fi lăsați să vină cu idei și să regândească arhitectura capitalei. Ce putem oferi astăzi turiștilor ca punct de atracție decât glod, mizerie și ”pristroici”?

P.S. Informația este putere, informați-vă corect

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.