Impresii după interviul cu killerul Proca

2

Privesc interviul realizat de JurnalTV cu killerul Proca, aflat în detenție în România. Urmăresc multiplele reacții care au apărut pe rețelele de socializare. Și mi-e din ce în ce mai greu să înțeleg în ce fel de societate trăim. Am ajuns să dăm dreptate și să credem vorbelor unui killer în detrimentului pretinșilor politicieni care astăzi conduc R. Moldova. Declarațiile unui killer par mai credibile decât comunicatele de presă ale Procuraturii, ale instituțiilor de stat. Este foarte grav ce se întâmplă, trăim într-o societate în care asemenea declarații deja nu mai șochează, nu mai trezesc sentimente de revoltă, sunt luate ca atare. Oamenii zic ”Doamne ferește” și merg mai departe, merg la alegeri, merg la serviciu, alimentează un sistem criminal.

Scriam ceva mai devreme într-un articol că ne place robia în care trăim, ne-am obișnuit atât de mult cu ea, încât nici nu ne dăm seama în ce capcană suntem prinși. Așa deja funcționează mintea noastră. Iar cei care nu mai suportă această robie, se revoltă, protestează, pleacă din țară, au atitudine civică. Și cam atât. Prostia umană nu are cum să producă revolte, revoluții, schimbări ale mentalității.

Ce va urma în R. Moldova după aceste declarații ale unui killer? Nimic. Procuratura va spune că sunt minciuni, fără a prezenta anumite dovezi. Oamenii își vor face cruce (că suntem un popor credincios și ne facem cruce de fiecare dată când auzim de killeri) și vor merge mai departe. În mass-media se va vorbi și se va analiza pe de o parte și pe de alta fiecare declarație, fiecare cuvânt, fiecare gest. Unii vor da dreptate killerului, alții îl vor blama. Și așa se va încheia și acest episod. Până va veni următorul și tot așa. Până omul/tăranul/cetățeanul de rând nu va conștientiza ce sistem este în fruntea țării, nimic nu se va întâmpla, din păcate. Dar asta nu înseamnă că noi, jurnaliștii, vom tăcea. Vom vorbi, vom analiza, vom explica atât cât va fi nevoie pentru ca cetățenii să poată discerne grâul de neghină.

De ieri, Facebook s-a îmbogățit cu un citat celebru, care a devenit deja viral:

”Plahotniuc se crede Dumnezeu, dar nu toți cred în Dumnezeu” (killerul Proca)

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

2 comentarii

  1. Am urmarit si eu interviul lui proca .Sa-l cred, ori sa nu-l cred. Dar are importanta? Tot nimica nu sa-r intimpla.Daca urmarim evenimentele din lume,vedem ca peste tot se petrec atacuri teroriste cu implicarea persoanelor din spatiul postsovietic.Ce societate a fost educata in timpul Uniunii Sovietice? Cea ce sa dorit sa fie format in uniunea sovietica adica, omul cu mentalitate noua comunista ,libera de credinta ,personalitatea ateista, a fost sa fie.Toti alearga dupa fericire,ca o cireada care s-a scapat pe un imas cu iarba vierde deasa si mustoasa,alearga sa acapareze cat mai mult, dar lasind in urma iarba intreaga nepascuta, dar patulita si strivita, de picioare,in loc ca in frunte sa aiba un cioban modest ,capabil sa le mentina in loc ,ori sa inainteze incet,pascind incetisor iarba ,ca odata ajunsi in capat, iarba de la inceputul imasului sa fie crescuta din nou si din nou sa incepa pasunatul. Ma igrozeste faptul, ca toti vrau bunastare ,prin lezarea intereselor aproapelui.Daca aproapele este om cinstit si la locul lui ca om, este privit cu vrajmasie,dar daca icearca sa se opuie dezastrului poate fi maltratat, ori nimicit.acesta-i adevarul. Acesta-i rezultatul sistemului nostru de studii, in care majoritatea tineretului studios, era constituit din persoane care nu studiau, dar numai fregventau ori fugeau de la orele de studii,aceste-s asa zisii baieti hitri,smecheri. Si iata aceste persoane, acum ne reprezinta puterea.
    Daca sa generalizez pot spune ca societatea noastra, cu parere de rau, nu a evoluat pe parcursul secolului XX si inceputul secolului XXI, dar a degradat. Primul vinovat este sistemul sovietic de invatamint general ,scoala primara.Acum sa mai adaugat si copii crescuti fara parinti in ultimm 30 ani.Propaganda, ce se toarna la posturile de televiziune
    Totus, sapte ani de acasa au mare importanta!!!!!!!

Lasă un răspuns