Igor Dodon a vizitat Rusia o dată la două luni în 2017! Recordul diplomatic al R. Moldova!

5

Se pare că niciun alt președinte moldovean nu a reușit performanța lui Igor Dodon de a se vedea odată la două luni cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin pe parcursul unui singur an. Întâlnirile nu s-au soldat cu mari rezultate, însă propaganda rusă pe intern și extern a lucrat destul de subtil și intens în urma acestor vizite.

Așadar, iată retrospectiva anului din acest punct de vedere:

17-18 ianuarie – vizita lui Igor Dodon la Moscova. Putin îi oferă lui Dodon harta Moldovei istorice. În afară de această hartă, Dodon nu s-a întors cu nimic de la Kremlin.

17 martie – Igor Dodon se întâlnește cu Vladimir Putin la Moscova, pentru a doua oară. În cadrul acestei vizite, Dodon i-a dus câteva sticle din vinul pe care liderul de la Kremlin îl are la Cricova. O publicație rusească, MK, scrie că Dodon l-a așteptat pe Putin în antecameră timp de 4 ore.

9 mai – Igor Dodon participă alături de Vladimir Putin la parada de 9 mai de la Moscova. Pentru prima dată în ultimii 10 ani, un președinte moldovean participă la asemenea evenimente.

10 mai – Igor Dodon are o întrevedere cu președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse.

22 mai – Igor Dodon are o întrevedere cu şeful Guvernului Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev. Întâlnirea are loc la Istanbul, în cadrul Summitului Şefilor de Stat și de Guvern ai Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră.

2 iunie – Igor Dodon are o întrevedere cu Vladimir Putin în cadrul Forumului Economic din Sankt Petersburg. În cadrul discuției, Igor Dodon a mulțumit omologului său rus pentru contribuţia personală la luarea deciziilor privind reluarea exporturilor de produse moldoveneşti pe piaţa rusă şi amnistierea migranţilor.

1 iulie – Igor Dodon are o întrevedere cu delegaţia partidului „Spravedlivaia Rossia” din Fedarația Rusă. Șeful statului a declarat că “Spravedlivaia Rossia” este primul partid din Rusia, care a semnat un acord de cooperare cu Partidul Socialiştilor din Republica Moldova în perioada aflării lui Igor Dodon la preşedinţia formaţiunii.

10 octombrie – Igor Dodon se întâlnește cu  Vladimir Putin la Soci, în cadrul ședinței Consiliului Șefilor de State ai CSI şi a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic. În cadrul discuțiilor, Putin a menționat că relațiile dintre Republica Moldova și Rusia sunt într-un impas, iar normalizarea lor este dificilă.

26 decembrie – Igor Dodon are ultima întrevedere cu Vladimir Putin din acest an. În cadrul summit-ului neformal al CSI, președintele R. Moldova a avut o discuție cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul căreia au abordat toate aspectele legate de relațiile bilaterale.

Toate rapoartele fotografice ale întrevederilor celor doi președinți arată o atitudine ironică (eventual disprețuitoare) a președintelui rus față de omologul său din Moldova. Asta fără a fi specialist în interpretarea gesturilor și a expresiei faciale a președintelui. Devine deja prea evident felul cum și-a negociat președinția Igor Dodon și care a fost prețul acesteia. Planurile par să nu fie însă conform așteptărilor, iar vânzarea țării continuă pe toate căile și direcțiile, acum și în Europa, având în vedere ultimele semnale transmise de conducerea PD (prin inițiativa de ieșire din CSI, doar ca să arate cât de ”anti-ruși” de suprafată sunt).  Vindem și vindem și continuăm să avansăm spre o bezna istorică, una care va declanșa boom-ul ce va renaște țara noastră așa cum ne-au lăsat-o strămoșii noștri. Până acolo însă mai este cale lungă, iar eu, ca jurnalistă, voi continua să contribui așa cum îmi dictează profesia pe care mi-am ales-o și, care, alături de celelalte puteri ale unui stat, contribuie la sănătatea și modernizarea țării noastre!

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

5 comentarii

 1. Salut Doamna Elena. ați arătat corect cea ce se întîmplă la noi .igor Dodon reprezintă spiritul lingușitor al moldoveanulul, fară vertebre și Putin fiind un psiholog, și om cu experiență, foarte bine-și dă seama, cine este igor dodon,și știe, că este un om fără coloană, și știe, că nu se poate baza pe dînsul.Demnitatea nu există există numai joc de interese pentru dinsul, dodonul, se duce la ruși ca să le puei pînzele roz pe ochii electoratului său.De altfel, Putin nu are altă alternativă în Moldova, căci știe că toți politicienii de la noi, nu sunt oameni de stat cu adevărat, sunt niște hoți, care au capturat puterea tot datorită noua alegătorilor, care tot sntem hoți, ori suntem nebuni.Măcar și comuniști, și sossiialiștii și unioniști, și stattattatliștii, toți sunt niște prefăcuți, care poporului maldafenesc nu le convine,dar așa lor lii mai bine.
  Drep vă spun, că mă doare inima, cînd văd cum moldofanul se transformă în carne de tun.Cu nimeni nu poți discuta deschis și liber, pe teme contradictorii ,Ba mai mult, dacă încerci să-i scoț din starea de iluzii în care se află, riști să capeți un dușman de moarte, gata în orice moment să-ți vîre cuțitul în spate, făra a aver pic de remușcare.și trăim așa mult timp, că-ci ne temem să îmulțim dușmanii de moarte, care și așa îi avem cu duiumul.deacea nimic nu merge și nu va merge pînă ce nu v-om fi cu toții infectați cu cancer, inhalănd aierul putiros, cu miros de sticle de plastic arse, și mîncînd, toate surogatele și băînd, apa infectată cu detergenți neavînd canalizare necesară, pentru purificarea apelor menajere. Vorbesc de sate.partenerul de viaăi te schimbă cu niște….care sunt din aturajul lor după gîndire și mod de viață.Îți rămîne numai una să încerci să fii mai bun pe meleaguri străine,să te lecuești de zilele negre care le ai și le-ai avut la noi în moldova.
  Nu-s pe undă negativă, dar trebuie să vorbim despre tot și să putem primi critica fiecare în parte și socot că tot ce ni se întîmplă în văață este numai și numi vina fiecăruia din noi, să găsim soluție de eșire din impas.Mai mult de pus pe fir la televiziuni emisiuni legate de sensul vieții adevăratele comori ale conviețuirii în cuplu,și în sfîrșit ce e bine și ce e rău.

 2. = Sihastrul dela Cetatea Tighina = on

  Re-Amintire pentru un Dondon-

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  =====BUCOV­INA DE NOR­D========
  ——— ♥ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA♥ ———–
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 3. Dodon face parte din „idiotii utili” al Moscovei ca si tipologie de unde dispretul si dezgustul lor si al europenilor pentru cei de aceasta teapa. Rusia are zero (0) interese in RM decit unul general de destabilizare ca peste tot in regiune si in proximitate. Cu cit mai multe legaturi Rusia ale RM cu atit mai multe probleme. Iesirea din CSI as zice ca este critica si deja intirziata. Un ultim gest de aparare inainte ca fascistii lui Dodon si Dodon insusi sa farimiteze si mai mult ceea ce a fost Basarabia. Rusii nu dat o ceapa degerata pe populatia Basarabiei toti 200 de ani de ocupatie. Europenii nu mai dau deasemenea nimic moral (dar inca material$) vazind neuronii/ creierii sau mai bine zis lipsa de a celor din RM dupa asa vot cu Dodon anul trecut. Cred ca iesirea din CSI ar mai face sa tresara pe ici pe colo ceva ca RM nu „vinde” ci chiar face concret pasi relativ la drumul european…Cum s-a mai zis imaginea vitelului la 2 tite bine cunoscuta nu a prea mers in timp pentru RM avind probleme mari acum nu numai cu Rusia dar si UE (singurul sponsor$ al statalitatii tragi-comice de 2 bani a RM)

Lasă un răspuns