Cine și cum să iasă din captivitatea minții

2

Guvernarea ne spune că deja în R. Moldova se trăiește mai bine. Președintele Parlamentului, Andrian Candu ne îndeamnă să depășim captivitatea din minte și din suflet. Probabil de asta, că e din ce în ce mai bine, mai mult de o sută de cetățeni pleacă în fiecare zi din Moldova.

Omenii au ieșit din captivitatea minții și de asta i-au oferit premierului doar 2,1 % de încredere (potrivit celui mai recent sondaj din anul 2017), de asta oamenii sunt îngrijorați de nivelul înalt al corupției, de sărăcie, de faptul că nu au unde să muncească.

Asta este R. Moldova în care trăiesc majoritatea oamenilor – cu sate pustii, cu tineri care pleacă și nici nu mai vor să audă de locul unde s-au născut și alta este țara pe care și-o construiesc guvernanții – cu stabilitate și bunăstare.

Sunt două lumi paralele: una reală și una construită artificial, prin rapoarte triumfaliste în care se bifează reformele realizate și legile care au fost adoptate. Anexat la acestea mai sunt și opiniile care vin de la o parte a societății civile binevoitoare guvernării.

Între aceste două lumi nu există dialog sau chiar dacă acesta există, recomandările care vin din lumea reală nu sunt acceptate de cei care construiesc o lume imaginară. Altfel spus, un Forum civic organizat săptămâna trecută de o parte a societății civile prezintă succesele guvernării în realizarea Acordului de Asociere RM-UE și un alt eveniment, organizat de Fundația Soros Moldova, în care altă parte a societății civile prezintă restanțele serioase pe care le are guvernare în realizarea aceluiași Acord.

Și iată așa guvernarea a atras de partea sa o proprie societate civilă care să vorbească despre stabilitate, bunăstare, progres și despre alte cuvinte frumoase care erau spuse în campania electorală de la înălțimea de 2 metri.

Sunt de acord, hai să ieșim din captivitate. De aceea, vin cu un îndemn către deputați, miniștri, procurori, judecători să depășească acea captivitate din minte și din suflet care îi ține prizonieri unor interese și să nu mai ia decizii în funcție de ce li se dictează, dar să respecte pur și simplu legea care să fie egală pentru toți.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

2 comentarii

  1. Viata politica e data pentru actiune, nu pentru gargara politicianista. Candu vrea sa fie eterni politicastrii albastri. Trece insa sub tacere miopia lor politica centrata strict pe propria viziune, pe propriul discurs incremenit in istorie. Daca Candu ar vrea sa stie cu adevarat ce cred oamenii, nu ar mai comanda sondaje personale, folosite de ei ca o oglinda in care politruc(s)ii pd isi privesc aura…alura interlopa. Pegra Democrizata, mioapa si surda ca moartea, aflata pe linie moarta, viseaza sa se rostogoleasca, cu anasana, pe sestache, la putere. Ca PRIZONIERI ai orizontului propriu de gasca, Plutocratia atinsa de miopie se inconjoara, in functii publice, de Famiglia, de Cosa Nostra, de Octopus, de prieteni, de cumetri, de nasi, nase, fini, cumnati sau sogori. Pe relatii extraconjugale se poate ajunge lesne oriunde, in orice fotoliu, in orice paradis fiscal. Sa poata baga lesne mana pana la glezna in butoiul cu miere. Sa poata declara greva fiscala. Asemenea politicieni miopi, PRIZONIERI ai orizontului propriu, nu privesc in jurul lor decat foarte rar, iar atunci cand o fac, se uita cu dispret, ura sau nepasare la ostaticii Pegrei. Ei nu stiu mare lucru despre RM si nici despre civilizatie. In mediul lor ingust, in Oficina de langa gara, in GBC etc. s-a creat un fel de narcoza a gruparii in care nimic nu patrunde. Nu Aud, nu Vad, nu Rezolva. Ei si ce daca i-a prins istoria cu panatalonii pe vine! In gruparea lor indezirabila opinia nu conteaza. Ei, ,de 2% amarate sunt totul, restul sunt gloata. Plahatniuc nu are nevoie de resturi. Doara ca lumea lor ingusta este foarte mica. Atat de mica precum ocaua cu care incearca Candu sa pacaleasca multimea dezgustata de ei: miopii, ingratii, infractorii-de-neprins. Adica, pro-euro-peni de-voalati. Din cauza acestor politicieni second-hand, tara bajbaie spre Europa…Ei, bajbaie bancile cu tarnacopul. cu topoarele. Cica se considera de stanga…Cu stanga nici cruce nu-ti poti face.

  2. http://infoprut.ro/46716-drapelul-rusiei-va-deveni-simbol-de-stat-regiunea-transnistreana.html

    Oare de ce populatia, cea mankurtoida si care l-a votat pe „sahistul de la Sadova” ma refer, inca mai crede in „reintregire” nistreana sau cu UTA ? Mai inainte tot in 2017 RMN isi facuse ambasada la Moskva. Nimic si 100% din ceea ce un populist „promite” oriunde nu numai prin RM clar nu se va realiza. Cheltuie bani din buget degeaba fara nici un rezultat pe plimbari fara sens cu ortacii bolseviki, participa la petreceri fara sens pentru RM (sovietice si tzariste), este abraziv in relatiile cu diplomatii oricare mai putin cei din CSI si nu va produce nimic decit mai multa saracie si alienare prin RM. Va face tot posibilul sa se inscauneze pe el si bolsevicii lui ortaci la putere, prin orice mijloc !…in stil dictatorial tip „tatuk” peste o saracie de teritoriu alienat si deceptionat cred

Lasă un răspuns