Iată cum arată cea mai bine păstrată construcție din tot Imperiul Roman

7

Surprinzător, dar cea mai bine păstrată (conservată) construcție de pe întreg teritoriul Imperiului Roman se află în orașul francez Nimes, oraș care, de altfel, a fost un important centru cultural și comercial în perioada Imperiului Roman. Construcția se numește La Maison Carrée (Casa Pătrată) și este de fapt un fost templu care datează din anul 2 al erei noastre, dedicat nepoților și fiilor adoptivi ai împăratului Augustus, Caius și Lucius Caesar. În prezent, templul adăpostește un muzeu al orașului.

Orașul Nimes este în sine un oraș plin de istorie, cu edificii care au peste 2000 de ani și care s-au păstrat, mai mult sau mai puțin, până în zilele nostre.

O altă atracție a orașului o reprezintă Les Arènes (Amfiteatrul roman), construit în jurul anul 70 și renovat în anul 1863. Este cel mai bine păstrat amfiteatru din Franța. Și datorită acestui fapt, este funcțional și astăzi. Aici sunt organizate spectacole. Capacitatea Amfiteatrului este de 16 300 de spectatori așezați pe 34 de rânduri de bănci. Arena propriu-zisă are dimensiuni de 133 x 110 metri.

De la ultimele trepte ale Amfiteatrului se deschide o imagine fantastică a orașului Nimes. Poți ține în mâini sau poți avea la picioare istoria milenară romană.

O altă mare atracție a orașului Nimes este Turnul Magne, cu o istorie de peste 2000 de ani. Este un turn construit în anii 16-15 înaintea erei noastre. În vremurile romane turnul avea 36 de metri, acum are doar 32,5 metri.

Pentru a vizita toate cele trei edificii și în interior puteți procura un abonament care costă 13 euro per adult. Prin comparație, doar biletul de intrare în Amfiteatru costă 10 euro per adult.

Orașul Nimes are și o grădină publică impunătoare care a fost amenajată printre primele din Europa, iar astăzi este una dintre cele mai frumoase și remarcabile. “Jardin de la Fontaine”, amenajată în anul 1745, vine să pună în evidență cultura antică de mare valoare.

Tot aici puteți găsi și ruinele templului Dianei.

Așadar, după cum ați putut să vă convingeți și singuri, orașul Nimes a fost una dintre cele mai importante colonii ale lumii romane, având pe timpuri o amplasare de excepție într-o intersecție culturală și comercială de importanță majoră.

Nimes si-a atins apogeul sub domnia împaratului Augustus. Din această epocă datează celebrele monumente romane ale orașului pe care vi le-am prezentat mai sus și considerate a fi printre cele mai frumoase și bine conservate din anticul imperiu.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

7 comentarii

 1. François Villon on

  Des haïkus japonais /5-7-5:
  ——————————————–
  novembre: dernier souffle-
  et je me demande: qui souffre ?
  en cherchant le coffre.

  des arbres encore verts-
  monde perdu et à l’envers;
  notre Terre est une serre.

  Soleil, de nouveau:
  jours anciens, des jours plus beaux-
  v’là, le vieil écho.

  fusillades au Texas-
  un monde criminel, hélas:
  qu’est-ce qu’on doit qu’on fasse ?

  moi, j’écris ces vers-
  et les prières vont vers Notre Père;
  car les poings je serre.
  ——————————————————————-

 2. Transilvania on

  Frumos frumos, pacat ca arabii si negrii care vor deveni curand majoritari in Franta vor rade aceste monumente de pe fata pamantului din ura fata de europeni si crestinatate.. asa cum au distrus toate monumentele istorice din Siria care au cazut pe mana lor. Viitorul Frantei este al oamenilor cu IQ scazut arabi (~85) si negri (~75), viitorul Frantei este unul de timp sud-american multi-rasial plin de violenta saracie primitivism innapoiere barbarie asa cum sunt TOATE tarile a caror populatie are un IQ mediu scazut.

  • Transilvania on

   https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics
   Rata violurilor in Franta e de 3.5 ori mai mare decat in Romania, datorita celor 15-20% de arabi si negrii din Franta, si an de an diferenta e tot mai mare, stiati lucrul asta doamna Robu ? Franta in special dar si Europa de vest trece print-un proces de arabizare si africanizare rapida, Europa de est alba-europeana-crestina v-a fi raiul pe pamant pe langa cum v-a arata Europa de vest arabizata si africanizata peste 20 de ani !

 3. pentru Transilvania: stimabile, stimabile, fiecare natie are perioada ei de glorie. daca vorbim de arabi, pai in perioada mileniului i en, foloseau matematica astronomia, traduceau din scrierile anticilor greci sau foloseau descoperiri din china, etc etc, in conditiile in care Europa occidentala se traia intr-o bezna intelectuala si culturala deplina. Atunci care era treaba cu IQ? Mai bine v-ati interesa de tara noastra Romania. unde avem conationali iubitori de turnulete, fuste inflorate si manelein conditiile in care nu putem afirma ca ar exista vreo contributie, de-a lungul timpului la dezvoltarea acestei tari asumata de colectivitatea mai sus mentionata. Cred ca importanta pentru viitorul Europei este cultura muncii precum si educatia medie necesara. la buna vedere!

  • Deci sa inteleg ca in mileniul intai arabii erau mai dezvoltati decat imperiul roman ??!?!?! Majoritatea tarilor arabe nici azi nu au atins nivelul de civilizatie al imperiului roman de acum 2000 de ani, NICI AZI, de Africa sub-sahariana nici nu mai vorbesc !!! Oricum exact ce-a fost acum 2000-3000-4000 de ani nu putem decat banui. Un lucru e cert, volumul si greutatea creerului e diferita de la o rasa la alta, diferenta fiind de pana la 10% intre africani si chinezi de exemplu. De aici vine si diferenta de IQ, populatiile cu un creer mare au si un IQ ridicat. Africanii cu creerul lor mic cu 100 grame mai usor decat al europenilor sau chinezilor si IQ-ul lor scazut de doar 65-75 !!! sunt condamnati pentru totdeauna sa traiasca in saracie si violenta. Uitate unde vrei pe lumea asta, in SUA Canada UK Franta AFRICA Haiti etc etc unde sunt africani e JUNGLA si asa v-a ramane in veci pururi amin pentru ca din magar faci niciodata cal ! Voi visati sa amestecati calul cu magarul si sa obtineri cel mai pur cal posibil.. sau sa amestecati lupul cu pichinezul si sa obtineti cel mai frumos lup posibil :))) sigur ca da.. vedem si noi cat de reala e schizofrenia asta a voastra in Franta Anglia Germania Suedia etc.. cum paradisul Europei de Vest se transforma rapid in Somalia !

Lasă un răspuns