Iată cum a renăscut Circul din Chișinău

2

Prima noastră legătură cu arta se face la circ. Acolo vedem pentru prima dată acrobați, clovni, dresori, magicieni. Iar aceste momente magice ne rămân în amintire pentru toată viața. La fel cum e și cu teatrul.

Mulți ani Circul din Chișinău a fost lăsat de izbeliște. Sau mai bine zis autoritățile nu au făcut aproape nimic pentru ca Circul să renască. Unii chiar vorbeau despre niște parteneriate publice private, despre privatizarea Circului. În lipsa banilor și a voinței, Circul a stat mulți ani în paragină.

Vineri, 5 mai, Circul a fost luminat, a revenit la viață printr-un show extraordinar al trupei Gândul Mâței în frunte cu Nicu Țărnă. Când ai un vis și îți dorești cu adevărat ceva măreț, cu siguranță se realizează. Nicu Țărnă, după cum mi-a povestit în emisiunea Alb&Negru, și-a dorit foarte mult să concerteze pe Arena Mare a Circului, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate a trupei. Cu un an în urmă lucrul acesta părea incredibil. Acum este realitate, una frumoasă și plină de speranță că lucrurile pot fi mișcate din loc prin și cu oameni. Atmosfera a fost de vis. Îmbinarea pieselor trupei Gândul Mâței cu numere artistice de circ a fost o idee extraordinară. Au fost 2 ore ca 2 minute, trăite intens și frumos.

Felicitări lui Nicu Țărnă, Andrei Locoman și echipei care au organizat o seară de neuitat și au demonstrat că visele pot deveni realitate. Bravo lor că ne-au îndemnat să luminăm Circul.

Mai departe este important ca Arena Mare a Circului să devină funcțională pentru mai multe tipuri de spectacole. Dar toate sa aibă legătură cu arta, nu cu luptele.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu!

Distribuie.