Gogomănii electorale sau cum unii vor să ne aibă de proști

8

Cineva încearcă să ne aibă de proști în această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, turul doi al cărora va avea loc pe 13 noiembrie. Să ne aibă de proști și tâmpiți atunci când vin cu cele mai gogonate minciuni, sperând că oamenii le vor crede și vor vota iarăși din frică așa cum au făcut-o de atâtea ori până acum.

Anume pe frică și fobii mizează unii în aceste alegeri. De aceea au inventat minciuna despre cei 30 de mii de refugiați sirieni care ca și cum ar veni în R. Moldova. A explicat foarte bine europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, în emisiunea Alb&Negru, ce legătură are R. Moldova cu refugiații, adică nicio legătură.

http://unimedia.info/stiri/video-siegfried-muresan-explica-de-ce-este-imposibil-ca-refugiati-sirieni-sa-ajunga-in-republica-moldova-122505.html

Pornim de la faptul că țara noastră nu este membră a UE, deci, nu are nicio legătură cu cotele privind refugiații. Dar cei care au inventat această minciună știu foarte bine de ce se tem moldovenii, de invazia sirienilor, de război. Ei încă mai speră că oamenii vor vota din frică.

În loc să avem dezbateri reale, unde cei doi candidați la prezidențiale să se confrunte pe programe, idei, modele de dezvoltare pentru țară, pe pași concreți anti-corupție, noi suntem serviți zilnic cu tot felul de gogomănii, una mai incredibilă decât alta, despre sirieni, homosexuali, unire.

Iar cel mai grav mi se pare e că oamenii mai degraba cred în minciună, decât în adevăr, mai degrabă în lucruri rele și grave, decât fapte bune și povești de succes. Mai degrabă vor ieși la vot pentru că nu vor să vină refugiații la noi, decât pentru că vor să trăiască într-un stat de drept. Este grav că cetățeanul nostru nu vrea nici măcar să judece atunci când i se oferă pe tavă niște inepții. E suficient să pui mintea în mișcare și anumite lucruri cap la cap și îți este clar cum ești folosit și manipulat în cel mai perfid mod.

În concluzie, pot spune doar că eu nu mă las prostită și nu înghit aceste minciuni ieftine. Voi ce alegeți: să fiți respectați sau să fiți prostiți? Decizia vă aparține.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

8 comentarii

 1. Ii subestimati pe refugiati, ei ce sunt prosti sa vina in moldova? Doar daca nu e vorba de refugiati moldoveni pe care ii trimit europenii la pachet inapoi 🙂

  Nivelul e foarte jos, sincer sunt uimit cat de jos este. Din pacate nu vad nici un candidat care nu minte sau e demn de ceva. Vom vota ca de obicei raul cel mai mic. Mi-e scarba, de fiecare data tot zic ca nu o sa mai vin la vot pentru moldova, probabil va trebui sa renunt la cetatenie ca sa nu mai fiu tentat sa salvez pe cineva si dupa sa-mi fie rusine pentru el. Decalajul cu tarile civilizate nu se micsoreaza el se mareste la fiecare ciclu electoral, data viitoare probabil nivelul de discutii va fi si mai jos, vor vorbi cu interjectii.

  Imi plac diversiunile dumneavoastra. E un razboi al fumigenilor si diversiunilor nu dezbatere de idei si programe. La cum se pocnesc pitarde, nu mai stii cine si pentru ce lanseaza zvonuri de acest gen si pierde tot timpul sa le dezminta. Chiar nu se va discuta un subiect mai serios, gen economie, ce viitor are tara, ce viitor are invatamantul, agricultura, ce solutii sunt pe migratie?! Nu are nimeni curajul?

 2. Rarița dela Chilia Dunării on

  DETURNAREA VOTURILOR
  –––––––––––––––––
  1)
  Acest prim tur din 30 Oct.2016 de la Chișinău a fost fraudat și manipulat.
  Dodonistul rusofil terorist neo-fost-comunist nu putea lua un asemenea procentaj mare de voturi- 48 procente, pe când Mâca Sandu – doar 39 procente. Anterior, Dodon a declarat de mai multe ori cu ochi de intelop că va învinge din primul scrutin, deci știe el ce știe din bârlogul mafioților pușcariabili, căci sistemul de computerizare își are baza în subsolurile lor SIS-tematice anti-românești și anti-unioniste. Doar un exemplu – în or.Bălți majoritar rusofil cu 50 procente rusofoni, Dodon a luat doar 46 % de voturi, iar în toată Rep. Moldova cu 75 % de românofoni, deci 25 % rusofoni, oficial el a luat 48 %. Unde-i logica ? Deci, imediat la încheierea scrutinului, mafia oficială teroristă i-a oferit lui Dodon din start bonus circa 30 procente furate de la ceilalți candidați, iar est-moldovenii est-mioritici dorm în continuare din lașitate, frică, trădare de neam, prostie, etc. Oricum, ei mai au 2 săptămâni până la 13 nov, turul 2 –
  să se trezească din somnul lor de moarte votând pe Mâca Sandu /răul mai mic/ și să apeleze la observatorii internaționali pt. a contracara fraudarea scrutinului 2 prin SIS-temul de computere mafiot.
  2)
  -Declarație Vladimir Voronin, Liderul Comuniștilor / Ziarul de Gardă, 1 nov.2016/-
  „Lumi­na a fost deco­nec­ta­tă la câ­te­va sec­ții de vota­re, mai mul­ți ale­gă­to­ri au fost plătiți,
  s-a făcut agi­ta­ție elec­to­ra­lă în apro­pi­e­rea sec­ți­i­lor și în cele din urmă,
  au fost numă­ra­te votu­ri­le la fel de repe­de ca și în cazul Demo­cra­ți­lor
  care au adu­nat cele 29 de mii de sem­nă­tu­ri într-o zi”, –
  susținând faptul că aceste alegeri AU FOST FRAUDATE !
  3)
  – Dumi­tru Ciu­ba­șen­co, /can­di­da­tul mafiotului Usatâi fugit la Moscova/ la scru­ti­nul pre­zi­den­ți­al /circa 6 procente/
  Într-un mesaj pe pagi­na sa de face­bo­ok, Ciu­ba­șen­co l-a învi­nu­it pe lide­rul soci­a­list Dodon
  că a intrat în câr­dă­șie cu prim-vicepreședintele PDM, Vlad Pla­ho­t­niuc
  și că rezul­ta­te­le ale­ge­ri­lor AU FOST FRAUDATE de ulti­mul în favoa­rea lui Dodon.
  „Dacă v-ați înțe­les cu Pla­ho­t­niuc și ați decis să mer­ge­ți cu el până la capăt,
  iar el v-a tră­dat în pri­mul tur, eu ce legă­tu­ră am?”, a decla­rat Ciu­ba­șen­co.
  http://www.zdg.md/stiri/stiri-politice/turul-ii-ciubasenco-negociaza-cu-dodon-libertatea-lui-usatii
  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  DE CE MAIA SANDU NU SESIZEAZĂ PROCURATURA
  ÎN PRIVINȚA FRAUDĂRII ALEGERILOR din 30 Oct. ?

 3. Doamna Pavlicencu va ramane pentru totdezuna steaua calauzitoare a Unionismului in Basarabia MARE.
  Sa revenim la Doamna Sandu.
  Printzesa noastra din Padurea Adormita a dat o lovitura neasteptata cu cele 38 de procente castigata la Loteria de Stat Preshedintziala.
  Avem convingerea ca aceasta Distinsa Doamna poate MULT mai MULT deca pare. Domnia Sa a fcut tot ce se putea face in situatzia dificila in care se gasea. NU trebue sa -i cerem mai mult deocamdata, este randul alegatorilor sa profite pe data de 13.
  Maia Sandu v-a dat UNDITZA. Pe 13 venitzi sa pescuitzi liberi si nesilitzi de nimeni.

 4. nu inteleg de ce unii romani se simt tradati in asteptarile lor de doleantele politice ale majoritatii populatiei prutonistrene”Daca ar putea unii conationali de-ai nostri de la vest de Prut sa lucreze la Moscova in conditiile de intensitate a muncii,disciplina si rigoare existente acolo la un salariu de circa 1000 $ in comparatie de ce efort depun in vest oare ce ar alege intre cele doua variante? Credeti ca nu s-ar duce la Ivan unii dintre ei?Eu am ferma convingere si ati fii mirati unii dintre d-voastra cati dintre conationalii nostrii ar lua calea rasaritului.Prin urmare nu trebuie sa ne mire faptul ca la 25 de ani de la obtinerea independentei intre Prut si Nistru mentalitatea sovietica s-a pastrat aproape intacta.La buna vedere!

 5. Domnitza noastra MAIA SANDU,
  Trebue sa faca fatza la o ploaie de atacuri FURIBUNDE din partea multora printe care si oameni_ inteligentzi si de buna credintza.
  Dodon ramane ALBA ca Zapada caci nimeni nu se atinge de el cu toate ca, daca il cautzi bine are mai multe bube in cap decat oricare alt cadidat la preshedintzie.

  Ba, moldovene, frati – mio !!!!!!!! Nu mai asculta invectivele reciproce ale acestor candidati caci totzi_ umbla dupa CIOLAN!!!!!!!!! Dar totusi trebue sa votam gandindu – ne la un fir CONDUCATOR ::::::::: IN ce DIRECTZIE vor sa ne nduca cei doi ultimi candidatz ?????????? MAIA are o directrzie precisa si clar avantajoasa pentru poprul de jos , pentru intelectualitate si pentru oamenii de afaceri.:::::::: EUROPA si inevitabil Romania caci Romania este in Europa.

  Dodon, vrea Rusia si striga jos Uniunea Europeana caci asa vrea Kremlinul. Nimeni nu intzelege
  dece Dodon trage poporul de jos, sarac si infometat spre o dirctie unde este saracie caci mirajul lui dodon este unul singur si fals ::::::: marea piatza ruseasca. Dar piatza europeana este si mai mare. Iar daca moldovanu vrea in Europa asta nu inseamna ca piatza ruseasca va dispare.Rusia va avea totdeauna nevoie de Europa . Dodon ne promite piatza ruseasca ca si cum aceasta piatza are fi proprietatea lui. Nu a&m auzitr pe rusi sa promita moldoàvanului_ sau lui Dodon ca daca el va ajunge la putere va avea piatza ruseasca pe tava.Si mai eszte o chestiune capitala;;;;;;;;; Rusia nu POATE si nu va putea niciodata sa ajute finaciar basarabia cum face Europa si americanii, caci rusia este o tzara saraca, cu aliatzi saraciu si dictatori pe deasupra.

  Nea Vasile cred ca ai intzeles cum se misca lucrurile in tzara lui Papura VODA si vei vota Europa caci inca nu am auzit pe cineva din Europa sau America sa fuga un Rusia pentru a trai mai bine.

  • nu era pusa batista pe tambal? Eu din ce pricep se discuta despre economie, educatie, etc. asa s-a declarat la inceput. Moldova nu are nevoie de romania si bani europeni sau a cui or fi, se va ridica singura pe picioare. Pai hai.

 6. Ar fi chiar ironic sa vina vreun refugiat prin RM. Ei nu merg decat in trecere prin Ungaria sau Austria spre Germania si Scandinavia deci nici prin Ungaria macar nu se opresc de exemplu. Acolo vor sa ajunga in Scandinavia si Germania nu in RM. Hai sa fim seriosi, cine are nevoie de o saracie ca RM si mai ales una ruseasca. 🙁 Canada a primit 10,000 in 2015 de exemplu si si acum stramba din nas multi din acei refugiati, unii s-au si reintors in Liban si Iordania de unde au fost adusi majoritatea ca cica „n-au avut conditii” adica la ce se asteptau ? probabil la ajutoarele generoase din vestul Europei si sa stea acasa si sa stranga bani cred. Nu cred ca vreunul ar sta prin RM sub nici o circumstanta doar eventual sa-si faca niste acte daca careva are vreun business (vreo 25 in RM cica au primit azil prin RM in 2015 🙂 🙂 din 150 🙂 cati au cerut tot anul si aproape toti stabiliti de ani si ani prin RM deci ca sa-si clarifice documentele sa fie patroni de carciumi si ateliere in regula si nu cu frica ca pot fi expulzati) . Cehia a adus vreo 100 acum 6 luni si au fugit toti intr-o noape in Germania cu autobuze inchiriate. Un stat ca RM nu poate primi nici un refugiat care sa vina de buna voie si sa-i asigure cumva un minim confort, in taberele din Liban (adevarate cartiere de locuit construite de ONU cu companii din Germania si Turcia)) se traieste mult mai bine ca in RM 🙂 pe ajutoare$ ONU destul de generoase fata de veniturile moldovenilor in RM. Ce spune Dodon bate campii aiurea. Aia fac mai multi bani prin Liban si Iordania ca majoritatea din RM care pe unde sunt. (cazul real cu Canada cu refugiatii care au preferat sa se intoarca in Liban si Iordania se poate gasi pe Internet (Google)). Toti refugiatii relativ la 2015 si 2016 si Orientul Mijlociu urmaresc sistemul de asigurari sociale generos din Germania si Scandinavia nu sa se integreze nicidecum sa munceasca deci nu ce crede Dodon si altii aidoma (popii lui Kiril din RM de exemplu) ca si populisme electorale care sa fie vandute la altii la fel ca ei fara cunoastere/ informare. RM nu este o atractie nici pentru moldoveni care fug pe capete care incotro nici macar pentru rusi care vor Transnistria doar (cu acte in regula) nu RM (eventual RM sa fie manipulata in continuare din rau in mai rau ca sa continue sa destabilizeze intreaga zona prin cozile de topor locale (Dodon))

Lasă un răspuns