(Foto) Orașul Chișinău ca după apocalipsă

2

Ninsoarea s-a oprit, dar a lăsat în urmă un dezastru imens. Nu am mai văzut niciodată orașul Chișinău să arate așa. E trist și tragic. E ca după bombardament. Un bombardament al ninsorii care a distrus mii de copaci, piloni sau fire electrice. Este o calamitate naturală care nu a mai fost de la Independență încoace.

Am așteptat să se oprească ninsoarea ca să ieșim din case să facem ordine în ogradă și zona unde stăm. Dar și așa situația încă este destul de incertă. Crengile rupte sub presiunea zăpezii pot cădea peste oameni sau mașini în orice moment.

Așa arată acum strada Mihai Eminescu din Chișinău

str. A. Mateevici colț cu str. M. Eminescu

Consiliul Superior al Magistraturii

Analizele a tot ce s-a întâmplat le vom face mai târziu.

Acum este important ca fiecare dintre noi să iasă din case și să dea cu lopata în propria ogradă, pe trotuar sau în fața porții. Să nu ne facem mari speranțe și mituri în privința Armatei Naționale. Efectivul acesteia este prea mic pentru a face față unei asemenea calamități. La fel și cel al Carabinierilor sau al Poliției de Frontieră. De aceea, orice mobilizare a noastră este binevenită.

Împreună putem salva orașul!

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

2 comentarii

 1. dupa trebuie facut analiza la rece, si corectat problemele:

  1. stalpi cu fire de tensiune, comunicatii, trebuie sa fie in pamant, sau departe de copaci
  2. sistemul de scurgere, functional si curatat
  3. proceduri clare pentru administratie, si populatie, sa nu ghiceasca ce sa faca, sunt multi privati care pot taia un copac bucati in cateva minute, au toate sculele 😉
  4. organizatii civice pentru situatii de urgenta, facut pe baza de pompieri
  5. avut in fiecare oras, sat, masini de dezapezire, macarale, etc.

 2. 1 din Romania on

  Calamitati de acest fel pun in dificultate orice comunitate de oriunde. Important este ce urmeaza… D-l primar Chirtoaca spunea ca efectele acestor zile vor fi inlaturate in aproximativ 1 an. La altii, 1 an este foarte mult („time is money”). Diferenta este ca la noi nu exista utilaje, organizare si eficienta … nici vointa pentru a rezolva repede situatiile dificile. E bun si voluntariatul, dar problemele importante sunt rezolvate de profesionisti cu mijloace moderne…

Lasă un răspuns