Festivalul DescOPERA: Poze din prima seară

2

Un festival atât de așteptat, irepetabil, o gură de aer, un moment de relaxare într-una dintre cele mai pitorești rezervații naturale din Moldova – Orheiul Vechi. Un festival unic în tot spațiul Europei de Sud-Est.

Cine nu a reușit să ajungă la Festivalul de Muzică Clasică DescOPERA în prima seară, este un ”neapărat” pentru următoarele două zile (sâmbătă și duminică). În acest tumult al evenimentelor de peste săptămână, în goana după timpul care așa și nu ne mai ajunge, muzica clasică, opera vine ca o salvare, ca o binecuvântare.

În prima zi a festivalului, orchestra Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici a interpretat muzică clasică în aer liber sub genericul „De la Baroc la Romantism”.

Apropo, s-a aplaudat în picioare minute în șir, iar orchestra Filarmonicii Naționale a cântat și peste program, la bis, atât de dornici eram cu toți de încă o partitura.

Sâmbătă Teatrul de Operă și Balet Maria Bieșu va prezenta opera „CARMEN” de Georges Bizet,  începând cu ora 19:00.

Duminică va fi un program de valsuri. Costul unui bilet este de 150 de lei pentru o zi de festival, iar pentru trei zile de programe, costul biletului este de 300 de lei.

Felicitări organizatorilor care au făcut ca evenimentul să se desfășoare în cele mai bune condiții, inclusiv cu parcare bine amenajată.

Mai multe detalii despre Festivalul DescOPERA aflați chiar de la organizatori, de la vicedirectoarea Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova, Diana Lazăr, care a participat la emisiunea Alb&Negru.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Distribuie.