Fenomenul Șhor trece Prutul

8

Alegerile locale generale din România care au avut loc pe 5 iunie arată că sângele apă nu se face, iar frații de pe ambele maluri ale Prutului tolerează corupția și oamenii corupți.

Așa se face că fenomenul Șhor a trecut Prutul la scrutinul de anul acesta. Afaceristul Ilan Șhor are statut de învinuit în dosarul fraudelor de la BEM, cu toate acestea a fost ales primar de Orhei.

În România, cel puțin 10 persoane certate cu legea, cercetate de DNA, învinuite sau chiar care se află în pușcărie au fost alese în funcția de primar. Acești noi primari aleși sunt urmăriți penal de DNA pentru luare de mită, spălare de bani sau abuz în serviciu.

Cel mai strigător caz este al primarului ales din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș care în prezent este în închisoare, în arest preventiv, fiind urmărit penal de DNA pentru luare de mită. Acesta a obținut peste 70% din voturile alegătorilor.

catalin_chereches

Aici un articol amplu despre România penală și topul candidaților condamnați sau urmăriți penal aleși primari.

Așadar, românii de pe ambele maluri ale Prutului încă nu au învățat lecția. Alegătorii încă nu știu ce înseamnă să îi taxezi pe cei care te fură, care se gândesc și acționează doar în interese proprii sau de partid. Sunt atâtea sperietori la mijloc, dar cel mai grav mi se pare scuza că “A furat, dar face și pentru localitatea noastră câte ceva”.

Dacă ne dăm votul pentru oameni cercetați penal, care au luat mită, au fost implicați în scheme de spălare de bani sau au abuzat de funcția lor, să nu ne plângem mai apoi că trăim greu și rău. Fiecare popor își merită conducerea, cum s-ar spune.

Distribuie.