Eroii noștri de o zi

0

Trăim într-un spațiu unde eroii se manifestă doar o zi, asemeni fluturilor care trăiesc doar o zi pe pământ. În cei 24 de ani de Independență, am avut tot felul de eroi care ulterior ne-au dezamăgit iremediabil și am încercat să ne punem speranțele în noi și noi oameni-eroi de hârtie.

Să ne amintim de eroul Mircea Snegur, primul președinte al R. Moldova independente. Dar de care s-a ales ulterior praful și dezamăgirea pentru că pe de o parte nu a înfăptuit Unirea cu România, iar pe de alta a mers la Moscova să ciocnească paharele cu vin spumant sărbătorind încheierea războiului de pe Nistru.

Cetățenii îi vor nominaliza în această listă și pe Petru Lucinschi, Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Vlad Filat, Dorin Chirtoacă fiecare cu momentul său de eroism, un eroism despre care oamenii spun că a durat atât de puțin, încât nici nu are rost de amintit aici.

Ultimul mare eroism de o zi s-a manifestat la președintele Timofti, iar rețelele de socializare au fost pline de apauze, ca peste o zi dezamăgirea să crească.

Consider că în loc să căutăm eroi în fiecare zi, să ne agățăm de tot felul închipuiri, e mai bine să cultivăm eroii din noi, cu pași mici dar siguri că putem contribui la schimbarea societății în care trăim.

Distribuie.