Dodon l-a lăsat pe Băsescu fără cetățenie: Programul electoral se respectă

15

În timp ce țara este bântuită de corupție, președintele țării, Igor Dodon semnează decrete. De data aceasta cel de retragere a cetățeniei pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu. Iată așa înțelege șeful statului să respecte promisiunile asumate în campania electorală.

În primul rând, consider că este un gest absolut nedemn și nediplomatic decretul președintelui Dodon care vine să arunce iar în spațiul public disensiune și zăzanie. În al doilea rând, se recurge la anumite scenarii și anume ca să nu i se permită președintelui Băsescu să se implice în politica din R. Moldova și poate, cine știe, să nu poată candida la alegerile prezidențiale, oricând ar fi ele.

Care-i planul mai departe? Să se tensioneze la maxim relațiile dintre Chișinău și București? Să le retragă tuturor basarabenilor cetățenia română? Să le interzică studenților noștri să meargă la studii în România?

Până unde se poate merge cu această absurdă retorică?

Oricum, Traian Băsescu are toate pârghiile să se adreseze în instanța de judecată pentru a-și păstra cetățenia R. Moldova. Chiar sunt curioasă ce decizie va lua justiția moldovenească.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.

15 comentarii

 1. Judele de Apoi on

  ALEGERI FURATE – ALEGERI FRAUDATE !

  DONDON teroristul ucigaș de unioniști de la anul 1990 încoace nu a câștigat alegerile din 13 nov.2016 în Moldova de Est. Majoritatea românilor est-moldoveni au votat pro-Europa. Doar circa o jumătate de est-moldoveni au ieșit la alegeri. Distribuirea reală ar fi fost pt. Sandu – 65 %, iar pt. Dondon, poate 35 %, dar prin manipulare, fraudare și furt, mafia oficială neo-comunistă anti-națională, anti-românească, anti-unionistă, anti-europeană a inversat și a schimbat rezultatul final. Deci, actualmente Dondon este doar un PSEUDO-președinte impostor imaginar a circa 15 % din populația Moldovei de Est /ocupanții extremiști / și în nici un caz nu reprezintă votul majorității din actuala RM, fosta provincie românească interbelică Basarabia în baza „Actului Unirii” pt. TOTDEAUNA cu România votat de majoritatea deputaților din Sfatul Țării din Chișinău la 27 martie 1918.

 2. Judele de Apoi on

  Blestem popular
  ———————————
  VREMURI NEGRE au venit-
  cu dondon un par-venit.
  mafioții l-au adus,
  sus acolo și l-au pus.
  e război anti-popor-
  se dedau ei la omor.
  dondonistul teroristul,
  ucigașul „activistul”,
  comunistul sângeros,
  pe români el fioros.
  el pe noi vrea să omoare,
  România frică n-are !
  otrăvește, accidentează,
  pe unioniști blamează.
  iar călăul negru-roș
  la kremlin el suflă -n borș.
  cu popimea râ/u/so-filă-
  de „oițe” n-are milă.
  voturile au furat,
  pe dunduc ni l-au băgat.
  moldovenii mioritici-
  nu mai scapă ei de frici.
  ei vor toți să ne distrugă
  și durearea să tot curgă.
  unde sunt haiducii noștri-
  nu mai sunt bandiții voștri !
  dondoneii ucigași,
  ocupanți și pui de lași !
  vor Moldova să distrugă-
  către Cer e a noastră rugă !
  sufletul vor să ni-l scoată,
  să ne facă viața zloată.
  sclavi și slavi vor să ne facă,
  ființa noastră să pre-facă.

  DAR ZALMOX VA FULGERA
  PE DONDON DISCREIERA!
  ————————————————

  • Dodon-bombardon! cameleon! mason!/ Gadina odioasa/ Din mafii crude aleasa/ Spurcaciune necurata/ De FSB si PD aleasa/. Putrezi-i-ar cuibul mintii/ Si-al maselelor in ape/ Aiba jaragai sub limba/ Clestii tigvei sa ii crape/ Smoala iadului sa fiarba/ Pana si-n copii lui!/

 3. Pachița din Cahul on

  IMPERATIV- UNIREA noastră
  http://ioncoja.ro/proiectul-unionist-merge-mai-departe/

  un articol de
  – Prof.Univ. Doctor, Sef catedra UTM, Valeriu Dulgheru,
  – Ex. Ministru MAI; MAp R.Moldova, Gen.Ion Costas.

  —————————————————————————–
  un fragment-
  Este un îndemn către toţi liderii partidelor de dreapta:
  stimatul preşedinte PL dl M. Ghimpu (dar şi către D. Chirtoacă),
  stimată preşedinte PNL dna V. Pavlicenco,
  stimatul proaspăt senator (pentru ce îl felicităm!) preşedinte PLR dl I. Hadârcă,
  stimata preşedinte al partidului „Dreapta” dna A. Guţu,
  dar şi mult stimatul preşedinte al Partidului Ecologist dl Alecu Reniţă

  să se pătrundă de gravitatea momentului şi să purceadă de urgenţă la constituirea din aceste cioburi a unei formaţiuni de dreapta puternice, capabile să-i pună sârmă în botul godacului care tot râmă şi râmă la temelia existenţei noastre.
  Este absolut necesară formarea unor grupuri de negocieri din reprezentanţi din eşalonul doi al acestor partide (primul eşalon a demonstrat de nenumărate ori că nu poate realiza coalizarea forţelor de dreapta!) care împreună cu un grup din personalităţi marcante ale societăţii civile, ale formaţiunilor social politice (FDRM, Sfatul Şării, Alianţa 2012, BUN),
  al organizaţiilor de tineret „Tinerii Moldovei”, „Onoare, Demnitate şi Patrie”
  să elaboreze strategia de reunificare a forţelor, să elaboreze modalitatea de constituire a unei singure formaţiuni politice de dreapta. La baza acestor negocieri trebuie să fie pus adevărul că niciunul din partidele existente nu este mai puternic, mai important decât celelalte (au demonstrat acest lucru şi în recentele alegeri).
  Această acţiune va fi ca o hârtie de turnesol: cei care vor refuza să participe la acest proces de consolidare vor trebui declaraţi deschis duşmani ai Reunificării dreptei. Soarta acestora va fi pecetluită. Alegătorul a demonstrat în repetate rânduri (chiar şi în alegerile prezidenţiale recente!) că nu-i vor urma pe cei care-i duc spre nicăieri, în hău.

  Numai împreună putem deveni o forţă de temut pentru Dodon

  care ne ameninţă cu lichidarea fizică,

  cu cei peste 100000 de adepţi care doar aşteaptă ordinul lui.
  Dl A. Şalaru, care a fost la începuturile Mişcării de Eliberare Naţională,
  poate pune umărul la cimentarea unei structuri liberale unificate.

 4. eu as vedea jumatatea plina a paharului! ce face Dodon acum este incalzirea, meciul va urma iar unii politicieni naivi de la Bucuresti vor ramane cu gura cascata,isi vor da seama in ceasul al treisprezecelea ce plasa au luat in relatiile cu basarabenii ca entitate politica.Ati vrut Republica Moldova independenta cand la vest de Prut aveati Moldova autentica- Daca acest teritoriu se chema Fosta Republica Sovietica Moldoveneasca , ca stat independent desigur, mai existau problemele identitare si nationale de acum? Prostia se plateste,pacat ca cei care o platesc fac parte tot din talpa tarii. Sa auzim numai de bine!

  • Aveti dreptate – culejim aceea ce meritam. Si intradevar, or primi toti injosituri politice in primul rind Romania daca…. nu actiona intelejent, (da, nu fricos!!!), si mai ferm un pic. Fiind nu sa scula nicioata nici Giorge, nici Ioane? Da pentru ce, si pentru cine!?

 5. Nu-i de mirare ca acum par chiar foate adevarate povestile de la 1940 cu romanii si mancurtii maldavani. Adica dupa ce romanii au facut atatea scoli, poduri si sosele prin Basarabia (inclusiv scolarizare fortata tinand cont ca provincia era eminamente analfabeta preluata de la tzaristi) in perioada interbelica ca mai apoi mancurtii maldavani sa bage pumnalul in spatele soldatilor romani la primul semn bolsevic de pe Nistru (1940). Dupa atatea cetatenii redobandite recent si in cei 26 de ani(vreo +600K), si gradinite si scoli si bani imprumutati (60 mils. de euro (cel mai mare creditor al RM si la un moment dat chiar singurul) ca numai erau bani de pensii si salarii prin RM (tinand cont ca RM este eminamente un stat functionaresc (60% din angajati sunt angajati la stat) asta este un hal „recunostiinta” si intr-un stil josnic bolsevic intradevar la adresa Dl. Basescu in special si la romani in general. Ar fi interesant de inteles pentru stiinta mondiala totusi cum muscalii totusi reusesc sa toarne atata „credinta si servitude” in cei pe care i-au deportat, ucis, schingiuit si alienat pentru sute de ani in schimb cei care construiesc sunt huliti si goniti desi sunt frati intru etnogeneza si limba. (mai nou Dodon zice in teoriile emanate prin biroruri cu stea rosie ca-s frati cu rusii si nistrenii(cazacii) si cica moldovenii vin din Serbia :)) nu din Ardeal (Maramures) , Oh unde esti tu Stefan s-auzi cine ce 🙂 (?!)). Bineinteles Dl. Basescu este doar o persoana dar personal s-a implicat foarte mult si pozitiv in RM cum de fapt nimeni altii prin RO. Daca nici el atunci cine as mai zice ?!… Rusine !!! Cred ca o relatie excelenta a RO cu Rusia va tempera serios apucaturile de golani ale lui Dodon si altora aidoma ca el ! (o relatie foarte buna a RO cu Rusia va putea costa RM foarte mult si intr-un timp foarte scurt dupa cum se stiu ambitiile UTA si TransNistria la independenta dupa parerea mea). Oricum nu am vazut declaratii ale politicienilor la putere (PD/ PL) si mai ales a celor din RO (care nu cred ca le pasa ca de obicei tinand cont ca Dl. Basescu este mai „incomod”)

  O poezie de Rady Gyr care nu poate fi mai adecvata decat momentului politic actual in RM cred din pacate:

  http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/ridicate.php


  Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
  nu pentru patule, nu pentru pogoane,
  ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
  pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
  pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
  ci ca să aduni chiuind pe tapsane
  o claie de zări şi-o căciula de stele,
  ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  • Mi se pare cam deplasat sa invinuiesti curtea constitutionala cand nu e cazul. Tu ce ai fi facut in locul lor? Ai vazut cum s-a desfasurat procesul? Mi-a fost mie jena de acel avocat care nu avea argumente sa prezinte. Am vazut ce slab e pregatita juridic echipa PAS/DA/PLDM, mi se pare ca pur si simplu nu au vrut prea tare. Pana la urma cum nu dai poporul a votat.

   Marius, mergi si fa facultatea de drept intai si dupa comenteaza.

   • As fi pus piciorul in prag. Categoric! Pentru a intelege mizeria fsb-pd-ps, victoria falsificata (cca 300.000 de voturi fraudate), trebuie sa intelegi sursa tuturor acestor nenorociri, nucleul conspiratiei tuturor conspiratiilor. Or, jocurile politice se fac in culisele lojilor masonice.

 6. Nu putem se negam achest fapt de love rusia- che se fachi? Programul exista, el functioniaza nu de azi sau de anul trecut da, de mult, mult timp.Fiindca e scimbat codul natiei, inlocuit, si cam ne trezit tarziu, cred transnitstrezatia sa petrece, atuncea cinii de noi or ridi intadevar!Si functioniaza in mintele noastre maldavenesti, si mi se pare ca mancurtii birue!? Da, dodon vrea se arate, ca el asa de hotarit in viata politica ca si……exact-Putin, si aichea pe noi ne asteapta inci multe „surprize” „placute”, fiindca la compatriotii mei maldaveni e foarte ii place Putin, calitatile lui, si acasta nu e gluma,si aicea necesita de recunooscut faptul ca acest fapt tine de vina noastra, in mare masura Rominiei, fiinda suntem ideolodic neputinciosi, anepoiati ciar pe alocuri, jucam dupa reguli a vrajimasilor, cum spun rusii -лохи ведуться, si, cu regret e asa. Deci, asteptam alte surprise???? Daca om astepta – fiti pricis -„ele or parveni!!!;Dar, mi se pare, ca meretam asa ceva – natie maldavana de lasi! Acuma ne linjem pe bot извените.

Lasă un răspuns